SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA DOHA

Aproape de surpriză » Monica Niculescu s-a oprit în optimile de finală la Doha

Articol de - Publicat vineri, 14 februarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 14 februarie 2014 00:02

Românca a condus-o pe Sara Errani, 7 WTA, cu 1-0 la seturi, dar a pierdut în trei, înregistrînd cea de-a 21-a înfrîngere a carierei în faţa jucătoarelor de Top 10.

Monica Niculescu a fost ieri aproape de o victorie mare în faţa Sarei Errani, finalistă la Roland Garros în 2012 şi a şaptea jucătoare a lumii. Românca în vîrstă de 26 de ani a condus cu 1-0 la seturi şi a făcut break la începutul celui de-al doilea, dar pînă la urmă a fost învinsă de italiancă, în trei seturi, cu 2-6, 7-5, 6-1.

Chiar dacă se mai întîlniseră de trei ori pînă acum, Sarei i-a luat ceva timp pînă să aibă răspuns la stilul neobişnuit al Monicăi de a juca. Atît de mult timp încît românca a cîştigat primul set cu 6-3 şi a făcut şi break la începutul celui de-al doilea, dar italianca s-a agăţat de fiecare minge şi a cîştigat şi ea pe serviciul româncei.

Monica s-a distanţat din nou la 3-2, însă iar şi-a pierdut serviciul. Errani a punctat decisiv în game-ul al 12-lea cu un break pentru a duce meciul în setul decisiv. Acolo, Monica s-a prăbuşit, reuşind să cîştige doar un game.

A fost a 21-a înfrîngere a Moncăi în faţa jucătoarelor de Top 10, ea avînd şi două victorii. Atingerea optimilor de finală nu este cel mai bun rezultat al Monicăi la turneul de la Doha, ea reuşind să ajungă pînă în "sferturi" în 2012.

Înfrîngere în noapte
Sorana Cîrstea a părăsit turneul de la Doha miercuri noaptea, după ce a fost învinsă de a patra jucătoare a lumii. Românca a fost învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska cu 7-5, 6-0. Pentru atingerea turului al doilea, Sorana Cîrstea va primi 60 de puncte WTA şi un cec în valoare de 12.900 de dolari.

S-a oprit în "sferturi"
Florin Mergea/Oliver Marach (Rom/Aus), cap de serie numărul 3 şi campioni la Vina del Mar săptămîna trecută, au ratat, miercuri, calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Buenos Aires. Românul şi austriacul au fost învinşi în primul tur de perechea Pablo Andujar/Daniele Bracciali (Spa/Ita) cu 7-5, 3-6, 11-9.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
avramovic19
avramovic19  •  14 Februarie 2014, 13:16

Se pare ca este intaia data cand am vazut-o jucand pe aceasta Monica Niculescu...Afirm asta pentru ca nu imi amintesc sa fi intalnit o jucatoare atat de modesta,care sa loveasca mingea atat de de sus si de previzibil(efectele incercate cateodata dovedindu-se deseori"defecte")si cu atat de multe greseli individuale facute cu seninatate din toate punctele terenului,ceva de genul unui tenis de"curtea scolii".Si pe deasupra jucat de cineva cu infatisare de"femeie de serviciu",care tocmai si-a lasat manusile de cauciuc,galeata si mopul pentru a flutura putin din racheta.Marturisesc ca de acum inainte ma voi mira enorm la fiecare victorie de-a ei.

lepitiq
lepitiq  •  14 Februarie 2014, 12:04

Cu forehandul ala slice,nu avea sanse.Poate daca schimba un pic lovitura directa,altfel,ea fiind mereu in aparare natural ca a pierdut la Errani desi nici aia nu a jucat extraordinar si era de incins.Sa speram ca o bate azi Simona desi am dubii!Hai Halep

masim
masim  •  14 Februarie 2014, 09:35

Monica a facut primul set de nota 10 dar de la jumatatea setului doi s-a vazut ca seria de meciuri simplu-dublu zilnic o face sa nu mai poate duce meciurile de simplu la capacitate maxima daca ajungea la 6-6 in setul doi avea o mare sanasa sa o intalneasca azi pe Halep oricum e meritoriu felul in care a luptat cu Errani sper sa o razbune Halep azi !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close