SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA ROMA

Arrivederci, Roma! » Simona Halep s-a oprit în semifinale la Roma, învinsă de numărul unu mondial

Halep va primi 395 puncte WTA pentru parcursul de la Roma.
Halep va primi 395 puncte WTA pentru parcursul de la Roma.

Articol de - Publicat duminica, 19 mai 2013 00:00 / Actualizat sambata, 18 mai 2013 22:08

După mai mult de 9 ore petrecute pe teren începînd din calificări, românca a pierdut în faţa Serenei Williams, 3-6, 0-6.

Spectatorii de la Foro Italico o plac pe Simona Halep. Oftează împreună cu ea cînd ratează vreo minge, o aplaudă culant la reuşite, iar la final, chiar dacă părăseşte Stadio Centrale învinsă, ea le oferă în schimb un zîmbet recunoscător. Ieri s-a încheiat pentru românca în vîrstă de 21 de ani, numărul 64 mondial, o săptămînă miraculoasă.

Una în care a pornit pe drumurile Romei în calificări şi, învingînd obstacol după obstacol, a ajuns pînă în semifinale. Acolo urma să dea ieri marea bătălie în faţa numărului unu mondial, Serena Williams.

Depăşită de forţa americancei
A fost un meci scurt, de o oră şi 5 minute, în care Halep n-a găsit reţeta de a o pune în dificultate pe americancă decît în puţine ocazii. Începutul de partidă i-a surîs Simonei, care a reuşit break-ul şi a condus cu 2-1, dar s-a văzut egalată imediat. Intrată mai lent în meci, Williams a început să-l controleze cu loviturile puternice din spatele terenului, de pe ambele părţi, unele de-a dreptul brutale.

Depăşită de forţa superioară a adversarei, românca nu şi-a putut pune în valoare jocul de construcţie, întrerupt brusc de multe ori de o lovitură direct cîştigătoare. La final, Serena a adunat 24 asemenea reuşite, Halep doar 3.

Simona şi-a mai cedat o dată serviciul, cu o dublă greşeală, şi s-a făcut 2-4. A rezistat în primul set pînă la 3-5, a avut chiar două mingi de rebreak, dar n-a putut face mai mult. În partea a doua a meciului, Williams a continuat să-i provoace picioarele obosite, căutînd pe rînd colţurile terenului, iar deznodămîntul a venit sub forma unul 6-0 în favoarea liderului WTA.

Serena merge mai departe, în finala de azi, Halep îşi pune în palmares cea mai bună performanţă într-un turneu Premier 5, reuşită după victorii la Hantuchova, Kuzneţova, Agnieszka Radwanska, Vinci şi Jankovici. Aceasta îi va oferi şi un salt în clasamentul mondial, ajungînd mai aproape de cel mai bun loc al carierei, 37, atins anul trecut.

"E o săptămînă minunată pentru mine, îmi place să joc la Roma", spunea jucătoarea română. Şi Roma a simpatizat-o pe Simona. Şi o aşteaptă şi în anii următori. Pînă atunci, arrivederci!

Finală Serena-Azarenka
Serena Williams o va întîlni în finala turneului de la Roma pe bielorusa Victoria Azarenka. Favorita 3, Azarenka a trecut în două seturi, 6-0, 7-5 de Sara Errani, din Italia, cap de serie numărul 7. Numărul 1 mondial conduce cu 11-2 la meciurile directe cu Azarenka. Bielorusa a cîătigat însă ultima dispută, în turneul de la Doha, în acest an.

85.835 de euro şi 395 de puncte WTA a primit Simona Halep pentru semifinala de la Roma

Performanţele Simonei Halep
2010 finală la Fes (categorie International), sferturi la Marbella (categorie International)
2011 finală la Fes (categorie International), sferturi la Auckland (categorie International)
2012 finală la Bruxelles (categorie Premier), semifinale la Fes (categorie International),
sferturi la Barcelona şi Hobart (ambele categorie International)

Clasificarea turneelor WTA

Premier Mandatory
- premii de 4,5 milioane dolari
- 1.000 de puncte pentru învingătoare
- 4 la număr: Indian Wells, Miami, Madrid, Beijing

Premier 5
- premii de 2 milioane de dolari
- 900 de puncte pentru învingătoare
- 5 la număr: Doha, Roma, Cincinnati, Toronto/Montréal, Tokyo

Premier
- premii între 600.000 şi 1 milion de dolari
- 470 de puncte pentru învingătoare
- 12 la număr: Brisbane, Sydney, Paris, Dubai, Charleston, Stuttgart, Bruxelles, Eastbourne, Stanford, San Diego, New Haven, Moscova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  19 Mai 2013, 19:37

Sincer nu m-am uitat la meciurile Simonei pentru ca nu pot sa ma uit la tenis feminin,este cu mult sub nivelul tenisului masculin(ca si in baschet unde fetele de la CSM Targovite au avut performante foarte bune in LC dar pur si simplu nu am putut sa ma uit la meciurile lor,abea m-am chinuit sa ma uit la meciul cu Sopron,dar asta pentru ca era impotriva unguroaicelor). Dar performanta reusita de Simona este una remarcabila si sper sa ne mai intalnim cu asemenea performante,chiar daca va fi destul de greu.Succes Simona!

peter76610
peter76610  •  19 Mai 2013, 19:11
Postat de tomagh pe 19 Mai 2013, 06:53

Simona poate foarte mult deși n-o ajută foarte mult talia, dar cu un antrenor bun va crește de la turneu la turneu. Sper să înțeleagă și celelalte fete că mentalul nostru păcătos ne trage în jos. Pe de altă parte, mă bucur că, atunci când sun rezultate, numărul postărilor în tenis și în alte sporturi depășesc postările de la fotbal, unde o groază de manipulanți de tastatură coboară nivelul discuțiilor în noroi. Chiar cu plăcere am sesizat că, unii comentatori de tenis poartă la alt nivel discuțiile decât atunci când postează la fotbal, înseamnă că nu suntem pierduți cu totul. Și articolul din Gazetă mi se pare mult mai bun și cu informații pentru toată lumea. Atitudinea pozitivă și bun simț!

Sa speram ca la RG fetele noastre vor avea rezultate si vom vorbi si mai mult de tenis :) Stii cumva cine este noul antrenor al Simonei ? merita felicitat si el, se pare ca a pregatit niste tactici de joc si a umblat si la mental putin ,cred eu

elfs77
elfs77  •  19 Mai 2013, 09:59

Simona a resimtit probleme la musculatura gambei. A facut bine sa nu riste inainte de RG, desi avea de aparat multe puncte

Vezi toate comentariile (7)
Comentează