SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Artificii pentru Vika » Azarenka a cîştigat ieri al doilea trofeu de Mare Şlem al carierei

Articol de - Publicat duminica, 27 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 26 ianuarie 2013 21:59

Liderul mondial a trecut, în finala de la Melbourne, de Na Li cu 4-6, 6-4, 6-3, într-un meci în care tensiunea a fost maximă


Finala de la Melbourne a început ca un meci de fete, cu nesiguranţă pe propriul serviciu, cu multe întrebări, dar şi cu puncte cu o viteză incredibilă şi cu o jucătoare dominînd, Na Li. Ea a reuşit doar o dată să cîştige pe propriul serrviciu, dar era în control şi stăpînă pe teren. Au fost şapte break-uri în prima felie a meciului, o primă felie în care chinezoaica s-a impus cu 6-4. "A fost peste mine în primul set, lovea foarte bine şi făcea ca totul să se întîmple în favoarea ei. A trebuie să-mi ajustez jocul şi să profit de fiecare oportunitate pe care o primeam de la ea", avea să spună mai tîrziu Vika.

Gleznă sucită
Şi-a periat jocul, a avut răbdare şi a cules tot ce era mai bun din tenisul său. În setul al doilea a făcut break încă din primul game. Asta nu era o noutate pentru că şi în primul set reuşise să cîştige pe serviciul adversarei, dar de data aceasta şi-a consolidat avantajul. 3-0 şi lucrurile se schimbau. Aici intervine cineva şi pune cu pipeta un strop de dramă. Na Li alunecă şi îşi suceşte glezna stîngă. În primele secunde nu poate pune piciorul în pămînt. Spectatorii oftează pentru că favorita lor pare că are o problemă gravă. După cîteva minute şi un bandaj gros, chinezoaica revine în teren la fel de flămînda pentru al doilea său trofeu de Mare Şlem. Reuşeşte să cîştige contra serviciului şi lucrurile par să fie în ordinea normală. Totuşi, Na nu mai domină, Azarenka a apăsat alt buton şi are răspunsuri şi antidoturi pentru loviturile inteligente ale chinezoaicei. De data aceasta au fost doar şase break-uri şi un set în favoarea Azarenkăi.

Al doilea trofeu consecutiv
Ce avea să se întîmple în setul al treilea avea să fie exploziv. Începutul a semănat cu al celorlalte seturi. Na Li serveşte, Victoria Azarenka face break şi invers. Apoi Na Li serveşte din nou şi cîştigă, conduce cu 2-1. Şi cerul explodează în diferite culori de ziua Australiei. După zece minute de pauză, drama e aruncată cu găleata. Na Li cade şi se loveşte cu capul de hard-ul albastru. "Pentru două secunde nu am văzut decît negru. Am fost un pic speriată. Cînd a intrat trainer-ul pe teren şi mi-a zis să-i urmăresc degetul am început să rîd. Mă gîndeam «aici e un teren de tenis, nu spital»", a povestit ea. Albă la faţă şi speriată, chinezoaica s-a adunat şi a continuat partida. Nu avea să mai fie la fel, poate şi pentru că nici Vika nu mai era cea de la începutul meciului, copleşită, temătoare şi nesigură. După 160 de minute, bielorusa avea să fie cea bucuroasă. Un meci de trei seturi, cu 4-6, 6-4, 6-3 , pentru al doilea trofeu de Mare Şlem, primul fiind cucerit tot aici, la Melbourne, în 2011. "Acest trofeu e mai încărcat de emoţie decît primul", a spus Vika arborînd un zîmbet larg. A fost seara ei, o seară plină de artificii.
decl

"Nu m-am gîndit că trebuie să vin aici şi să-mi apăr titlul. Eu am plecat cu gîndul de a mai cîştiga unul. Acesta era scopul meu principal. Nu a fost deloc uşor"
Victoria Azarenka

Păstrează primul loc
Victoria Azarenka va fi şi de luni încolo numărul unu mondial. Dacă ar fi pierdut, Serena ar fi ajuns lider. "Nu m-am gîndit în nici un moment la locul din clasament, Presiunea era acolo, dar mie îmi place presiunea, e interesantă, te împinge să faci lucruri mari. Eu încerc să iau partea pozitivă a presiunii", a spus ea.

Întîlnirea unor cunoştinţe vechi
Andy Murray şi Novak Djokovici sînt de aceeaşi vîrstă, 25 de ani. Azi, de la ora 10:30 (în direct Eurosport), vor lupta pentru trofeul de la Melbourne. Un trofeu pe care amîndoi şi-l doresc cu ardoare, Novak pentru a ajunge la cifra 5, iar Andy la cifra 2 şi pentru a continua perioada bună începută o dată cu medalia de aur olimpică de la Londra. "Rivalitatea noastră e una specială pentru că sîntem de aceeaşi vîrstă, e doar o diferenţă de o săptămînă între noi. Ne ştim de cînd aveam 11-12 ani şi asta cred că adăugă ceva special rivalităţii dintre noi", a spus Novak. Întrebat cum era Andy cînd era mai mic, liderul mondial a glumit: "Ştiu că avea o claie de păr, mult păr ondulat, şi era foarte alb. S-a mai bronzat de atunci, mai ales cînd a stat la Barcelona. Are mai mult bronz acum decît atunci cînd era mic". Cei doi se vor întîlni pentru a optsprezecea oară în circuitul profesionist, sîrbul conducînd cu 10-7.

Citește și:

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024
Nationala
România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024
Sârbii au izbucnit la adresa lui Bellingham » Gestul englezului, taxat aspru: „Rușinos! Marii fotbaliști nu fac așa ceva”
Euro 2024
Sârbii au izbucnit la adresa lui Bellingham » Gestul englezului, taxat aspru: „Rușinos! Marii fotbaliști nu fac așa ceva”
FRF, mână-n mână cu politicul și la Euro! » Burleanu n-a uitat cine l-a „uns” ca să ajungă șeful fotbalului românesc. Cadrele surprinse de reporterii GSP
Nationala
FRF, mână-n mână cu politicul și la Euro! » Burleanu n-a uitat cine l-a „uns” ca să ajungă șeful fotbalului românesc. Cadrele surprinse de reporterii GSP

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează