SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

VIDEO Aryna Sabalenka, în semifinale la Wimbledon! » S-a impus în doar două seturi în fața lui Madison Keys + Cu cine va juca pentru un loc în finală

Aryna Sabalenka revine în semifinale la Wimbledon Foto Imago
Aryna Sabalenka revine în semifinale la Wimbledon Foto Imago

Articol de - Publicat miercuri, 12 iulie 2023 16:44 / Actualizat miercuri, 12 iulie 2023 18:24

Bielorusa Aryna Sabalenka (25 de ani, #2 WTA) este în semifinalele Wimbledon. Ea a depășit-o clar pe Madison Keys(28 de ani, #18 WTA) scor 6-2, 6-4 în o oră și 26 de minute. S-a calificat în a treia semifinală de Grand Slam din acest an.

  • Semifinalele Wimbledon 2023 sunt: Aryna Sabalenka - Ons Jabeur (6 WTA, 28 de ani) și Elina Svitolina - Marketa  Vondrousova

A doua zi a sferturilor de finală a adunat pe tabloul feminin trei jucătoare de forță, Elena Rybakina, Aryna Sabalenka, Madison Keys, și una care iese din acest tipar, Ons Jabeur. Desfășurate în paralel, pe Terenul Central, respectiv Terenul 1, meciurile urmau să decidă distribuția celei de-a doua semifinale.

Ons Jabeur și-a luat revanșa! » A câștigat în trei seturi în fața campioanei en titre, Elena Rybakina, și merge în semifinale la Wimbledon
WIMBLEDON
Ons Jabeur și-a luat revanșa! » A câștigat în trei seturi în fața campioanei en titre, Elena Rybakina, și merge în semifinale la Wimbledon

Aryna Sabalenka, start lansat de meci la Wimbledon

Înfruntarea Sabalenka-Keys, a treia întâlnire dintre cele două jucătoare care își împărțiseră până azi victoriile, a început cu bielorusa preluând rapid controlul. Cu lovituri furibunde, însoțite de eliberarea sonoră, totul s-a derulat pe repede înainte în favoarea capului de serie 2, care s-a impus cu 6-2. 

Multe schimburi scurte, dovadă și distanțele parcurse de cele două, 677,1 metri Keys, 631,2 Sabalenka, și mai multe greșeli plecate din racheta americancei, așa s-a scris istoria actului întâi.

14 erori neforțatea comis Arya Sabalenka, față de cele 22 ale lui Madison Keys

În al doilea lucrurile s-au așezat, iureșul bielorus a fost temperat și a intervenit echilibrul, cele două adversare continuând să lovească tare însă. Americanca venea după al treilea titlu din carieră cucerit pe iarbă, cel de la Eastbourne, iar încrederea culeasă de acolo a început să-și arate fața luminoasă în cele din urmă. Keys a făcut break-ul pentru 4-2, după cel mai lung game al meciului, returnând acid în momentele cruciale.

Aryna Sabalenka, victorie clară, celebrare scurtă

La fel a procedat însă și Sabalenka în game-ul următor, recuperând deficitul după ce adversara avusese 40-0. Keys a acuzat șocul, bielorusa, în schimb, s-a hrănit din reușita contra serviciului și a dublat-o imediat, ajungând la 5-4. 

La un singur pas de egalarea celei mai bune performanțe a ei la Wimbledon, atinsă în premieră în 2021, favorita 2 a livrat. Cu sânge rece, închizând meciul cu un serviciu foarte bun și sărbătorind scurt.

E uimitor să revin în semifinale aici. E un vis. Mă bucur că am putut să revin și să mă impun și în setul al doilea. Am schimbat multe lucruri din 2021 încoace, sunt o jucătoare mai calmă, mai completă – Aryna Sabalenka

Este de departe cel mai bun an al Arynei Sabalenka în turnee de Grand Slam, ea cucerind titlul la Australian Open, ajungând în semifinale la Roland Garros și de asemenea la Wimbledon. Este prima jucătoare din 2016 încoace, de la Serena Williams, care izbutește acest lucru.

Citește și: 

„Nu vreau să par arogant, dar...” » Novak Djokovic și anunțul cu care-și „paralizează” adversarii de la Wimbledon: „E normal s-o spun”
WIMBLEDON
„Nu vreau să par arogant, dar...” » Novak Djokovic și anunțul cu care-și „paralizează” adversarii de la Wimbledon: „E normal s-o spun”
Marketa Vondrousova, semifinalistă la Wimbledon: „Nu știu dacă soțul meu va veni, trebuie să muncească
WIMBLEDON
Marketa Vondrousova, semifinalistă la Wimbledon: „Nu știu dacă soțul meu va veni, trebuie să muncească"

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează