SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE ŢIRIAC TROPHY

Atît Adrian Ungur, cît şi Marius Copil au pierdut ieri în turul al doilea » S-a terminat povestea

Adrian Ungur
Adrian Ungur

Articol de , - Publicat vineri, 23 septembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 22 septembrie 2011 22:38

Nici anul acesta un jucător autohton nu reuşeşte să urce în "sferturi". Ultimul care a făcut-o a fost Hănescu, în 2007, cînd a mers pînă în finală


A venit şi rîndul lui Marius Copil să intre pe teren, de partea cealaltă a fileului găsindu-se finalistul de anul trecut, Pablo Andujar, favorit numărul 4. Un meci mai scurt decît al lui Ungur, însă şi cu o diferenţă de atitudine.

"Am început destul de bine, puteam să fac un meci mai bun, însă eu am încercat să obţin cît mai multe puncte", a recunoscut Copil, care şi-a luat uşor serviciul în primele două game-uri. De partea cealaltă, Andujar a replicat calm, de la înălţimea ranking-ului său de 44 mondial. "Ştiam că el serveşte foarte bine şi că trebuie să fiu atent la a doua lovitură, ceea ce am şi reuşit. A fost foarte bine", a comentat, la rîndul său, spaniolul.

Pentru Marius lumea a început să se clatine o dată cu greşelile tot mai numeroase comise în serie. Un pic afară acolo, un pic prea tare dincolo, adversarul a rămas solid în evoluţia sa şi aşa s-a scurs setul întîi: 6-2 pentru iberic. În actul secund, românul şi-a cedat din nou serviciul, chiar la debut, însă a recuperat o doză bună de curaj ceva mai încolo, cînd a egalat la 2. "Nu vreau să caut scuze. El mi-a trimis multe mingi în picioare, foarte greu de returnat. A ghicit mereu unde voiam să servesc. A fost complicat", a spus Copil. După pasul lîngă drum, Andujar a revenit pe şosea şi a încheiat partida cu 6-3.

Pablo a avut un an în care a crescut mult, a cîştigat primul său titlu, la Casablanca, şi a mai jucat o finală, la Stuttgart. A intrat în Top 50. "Mi-am schimbat antrenorul, acum lucrez cu Jose Luis Aparisi, cred că m-am maturizat mult ca jucător, dar mai am destule lucruri de pus la punct. În primul rînd, să-mi îmbunătăţesc evoluţiile pe rapid", a încheiat el. Deocamdată, e la Bucureşti şi ia meciurile unul cîte unul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
mitza63
mitza63  •  23 Septembrie 2011, 10:09

saracul marius nici nu stie ce sa imbunatateasca. are un serviciu excelent si atat. dreapta mai merge cum mai merge, iar reverul e praf. si asta nu-i nici ce-i mai rau. ce-i mai rau e ca are capul praf. ma uitam la el in meciul de ieri, la atitudine, la felul de a gandi in teren, la capacitatea de a delimita un set nereusit de altul si nu e stapan pe nici unul dintre lucrurile astea. tenisul nu e in primul rand despre care da mai tare, m-as fi asteptat sa fi invatat asta pana acum....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează