SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Aussie Horia » Tecău joacă mîine a treia finală de dublu mixt de la Melbourne

Articol de - Publicat sambata, 30 ianuarie 2016 00:00

Românul și partenera sa din acest an, Coco Vandeweghe, au trecut ieri în penultimul act de perechea Klepac/Huey cu 6-4, 6-4 și se vor duela pentru trofeu cu cea formată din Bruno Soares și Elena Vesnina

Melbourne este orașul preferat al lui Horia Tecău. Un oraș în care duminică va juca a treia finală a carierei pe tabloul de dublu mixt. El și Coco Vandeweghe s-au calificat în ultimul act, după ce au trecut ieri de perechea Andreja Klepac/Treat Huey cu 6-4, 6-4. "Mi-am dorit să joc alături de cineva cu un joc puternic, în forță și cred că ea are așa ceva. Știam că dacă vom reuși să ne punem de acord și să formăm o echipă putem să cîștigăm trofeul", a spus ieri Horia Tecău pentru tennis.com.

Românul, care a cîștigat trofeul în 2012 alături de Bethanie Mattek-Sands și a mai jucat o finală în 2014 cu Sania Mirza, a spus că actuala sa parteneră știe ce face pe teren, chiar dacă nu are prea mare experiență la dublu mixt. "Vede foarte bine jocul și dacă e nevoie în momentele importante îi spun eu unele lucuri despre tactică. Eu am jucat împotriva multora dintre băieții care sînt pe tablou și știu cum acționează, așa că atunci mai intervin", a completat Tecău.

Recunoscută pentru serviciul său în forță și pentru prezența la fileu, Vandeweghe a recunoscut că i-a fost destul de greu la primul meci să vadă pe teren, de partea cealaltă a fileului, un jucător de sex opus. "Mi-am spus că joc cu numărul doi mondial așa că trebuie să evoluez la cel mai înalt nivel, ca să nu-l fac de rîs. Cred că după meciul din primul tur m-am mai liniștit. E incredibil să fiu pentru prima oară în finala unui turneu de Mare Șlem", a spus americanca de 1,85 m și 24 de ani.

Duminică, pentru trofeu Horia și Coco se vor duela cu perechea ruso-braziliană Elena Vesnina/ Bruno Soares, de la ora 07:00, pe Eurosport 1.

"Îmi place să joc în turneele de Mare Șlem, iar tablourile de dublu mixt sînt încă o oportunitate de a evolua. Cînd am început eu să joc, proba aceasta era sora mai mică și nu-i dădea nimeni atenție. Apoi am cîștigat în 2012 aici și a contat foarte mult pentru mine"
Horia Tecău

Finalele lui Horia Tecău la Melbourne

2012 Bethanie Mattek/Horia Tecău-Elena Vesnina/Leander Paes 6-3, 5-7, 10-3
2014 Kristina Mladenovic/Daniel Nestor-Sania Mirza/Horia Tecău 6-3, 6-2

8 finalede Mare Șlem jucase Horia Tecău pînă la Melbourne 2016, patru la dublu și două la dublu mixt

2 trofeede Grand Slam are Horia Tecău în palmares, unu la Australian Open 2012 la dublu mixt și unu la Wimbledon 2015 la dublu

Drumul spre finală

Turul 1 Lucie Hradecka/Marcin Matkowski (Ceh/Pol, 6) 1-6, 7-5, 10-8
Turul 2 Sara Errani/Fabio Fognini (Ita/Ita) abandon
"Sferturi" Bethanie Mattek-Sands/Bob Bryan (SUA/SUA, 2) 6-3, 6-7 (5), 10-6
Semifinale Andreaja Klepac/Treat Huey (Slo/Fil) 6-4, 6-4

"L-am căutat pe Google"

Coco Vandeweghe a povestit la interviul de pe teren cum au ajuns ea și Horia să evolueze împreună. "Andrei Pavel a venit la mine și m-a întrebat dacă vreau să joc la mixt. Am zis poate, dar deocamdată nu m-a întrebat nimeni, și mi-a spus de Horia. Mai întîi l-am căutat pe Google, să văd dacă îndeplinește toate criteriile. Să văd dacă există vreo poză cu el la bustul gol, ca să verific dacă are pachețele. Trebuie să fim măcar pentru cîteva secunde și superficiali. Am văzut că îndeplinește criteriile, am spus da și iată unde am ajuns", a spus zîmbind americanca de pe locul 42 WTA.

Adversari experimentați

Elena Vesnina și Bruno Soares, adversarii din finala de duminică ai lui Tecău și Vandeweghe, au în palmares trofee de Mare Șlem. Elena Vesnina, 29 de ani, s-a impus la dublu la Roland Garros 2013 și US Open 2014 și a jucat și alte trei finale. La mixt, rusoaica a jucat trei finale, dar niciodată nu s-a ales cu trofeul. Partenerul său, Bruno Soares, are 33 de ani și este în finală și la dublu la Melbourne. În trecut el a mai disputat un singur ultim act, în 2013 la US Open. La mixt, brazilianul are două cupe la US Open 2012 și 2014 plus o finală la Wimbledon 2013.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează