SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

GALERIE FOTO Jelena Ostapenko e în sferturi la Australian Open 2023 » Victorie impresionată cu locul 7 WTA

Jelena Ostapenko e în sferturi la Australian Open 2023  // FOTO: Imago +24   FOTO
Jelena Ostapenko e în sferturi la Australian Open 2023 // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 ianuarie 2023 09:14 / Actualizat duminica, 22 ianuarie 2023 09:24

Letona Jelena Ostapenko (25 de ani, 17 WTA) s-a calificat în sferturi la Australian Open după o victorie în fața americancei Cori „Coco” Gauff (18 ani, 7 WTA), scor 7-5, 6-3.

Campionă la Roland Garros 2017, Ostapenko reușește cel mai bun rezultat la turneul de la Melbourne, fiind în premeiră în sferturi.

Jelena Ostapenko, victorie cu Cori Gauff la Australian Open 2023

Deși pe hârtie pornea cu a doua șansă, Ostapenko a reușit să producă supriza, la capătul unui meci de 1 oră și 34 de minute, în care a reușit 30 de lovituri direct câștigătoare.

În primul set, la 1-1, Gauff a reușit primul break din meci, dar Ostapenko a egalat imediat. De la 2-2, fiecare jucătoare și-a câștigat serviciul, iar 6-5, Ostapenko a forțat. A reușit break-ul și a câștigat primul set.

Actul al doilea a fost la fel de echilibrat. Fiecare jucătoare și-a câștigat serviciul în primele game-uri, dar de la 3-3, Ostapenko s-a distanțat. Letona a câștigat următoarele 3 game-uri, unul pe serviciul americanei, și a luat setul cu 6-3, asigurându-și calificarea în sferturi.

4.35era cota Jelenei Ostapenko. Gauff avea o cotă de 1.23

Jelena a jucat foarte agresiv, am încercat să răspund, dar totul mergea în favoarea ei. Mă uitam pe statistici, iar pentru o bună bucată de timp părea că mă descurc, dar ea a returnat extraordinar și mi-a distrus ritmul. 

A lovit multe lovituri direct câștigătoare, ceea ce nu fac multe jucătoare în fața mea. Erau momente în meci când mă frustra puternic. Loveam mingi foarte adânci, iar ea răspundea cu mingi pe linie sau la fel de adânci. A fost genul de zi în care nu au mers lucrurile. Sunt supărată, desigur, dar am impresia că am făcut tot ce se poate 

- Cori Gauff, la conferința de presă

Pentru Ostapenko urmează un duel cu Elena Rybakina (23 de ani, 25 WTA), care tocmai a eliminat-o pe Iga Swiatek, locul 1 WTA, scor 6-4, 6-4.

La Australian Open 2023, Ostapenko a trecut de Dayana Yastremska (6-4, 6-2), Anna Bondar (7-6, 5-7, 6-0), Kateryna Baindi (6-3, 6-0) și Cori Gauff (7-5, 6-3).

Citește și: 

Simona Halep și-a schimbat echipa » Cu cine a mers în Dubai pentru a se pregăti

Își face majoratul la Melbourne » Cine e jucătoarea din România care leagă victoriile la Australian Open: „Cel mai bun cadou de ziua ei. A muncit mult să fie acolo”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează