SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

AUSTRALIAN OPEN // Maria Sharapova, IMPECABILĂ! Victorie clară contra campioanei Caroline Wozniacki + cădere incredibilă în clasamentul mondial pentru daneză

Maria Sharapova, foto: Guliver/gettyimages
Maria Sharapova, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 ianuarie 2019 10:15

Maria Sharapova, rusoaica în vârstă de 31 de ani, clasată pe locul 30 WTA, a trecut în 3 seturi de daneza Caroline Wozniacki, 28 de ani și număr 3 WTA, campioană en-titre de la Australian Open, scor 6-4, 4-6, 6-3. Sharapova trece în optimile turneului de la Antipozi.

"A fost o victorie imensă pentru Maria Sharapova și una foarte meritată. A fost o jucătoare mai bună, mai ales în ultimul set, mai multe lovituri solide, mai multă agresivitate. A fost mai curajoasă, iar serviciul al doilea a fost uimitor. A reușit să o țină departe pe Caroline Wozniacki, ceea ce a fost incredibil", a explicat Annabel Croft.

Maria Sharapova are un singur trofeu la Australian Open, în 2008, și o poate întâlni pe Simona Halep abia în finala turneului. De cealaltă parte, Caroline Wozniacki lupta să își păstreze singurul trofeu de Grand Slam din carieră, cucerit anul trecut, în finala cu Simona.

Wozniacki pierduse oricum orice șansă la șefia WTA, după ce jucătoarea noastră câștigase meciul cu americanca Sofia Kenin, ieri. Dar veștile proaste vin în perechi: daneza nu numai că nu va fi număr 1 mondial, ci va cădea cel puțin pe locul 9 WTA după Australian Open!

Maria Sharapova va juca în turul următor contra lui Ashleigh Barty, australianca în vârstă de 22 de ani clasată pe locul 15 WTA.

Citește și:

SIMONA HALEP- VENUS WILLIAMS » Când se joacă șocul din turul 3 de la Australian Open

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (11)
lapusneanul
lapusneanul  •  18 Ianuarie 2019, 17:32
Postat de vladut12 pe 18 Ianuarie 2019, 16:22

Daca nu îți aperi punctele pe care le-ai câștigat anul trecut la AO, ai o problema mare, pentru ca ți se scad proporțional cu turul în care ești. De exemplu Simona dacă pierdea în primul tur era tragedie pentru ca i se scădeau 2000 de puncte și cobora pe 3 sau chiar pe 4!

istetule, vad ca te dai mare cunoscator pe toate articolele...simona are de aparat 1300 de pct...atat primeste finalista, 2000 pct. primeste castigatoarea...

vladut12
vladut12  •  18 Ianuarie 2019, 16:22

Daca nu îți aperi punctele pe care le-ai câștigat anul trecut la AO, ai o problema mare, pentru ca ți se scad proporțional cu turul în care ești. De exemplu Simona dacă pierdea în primul tur era tragedie pentru ca i se scădeau 2000 de puncte și cobora pe 3 sau chiar pe 4!

martinpen
martinpen  •  18 Ianuarie 2019, 15:37
Postat de dinamo100 pe 18 Ianuarie 2019, 12:52

E ciudat cum Wozniacki poate cadea pe locul 9 in clasamentul WTA! Doar fiindca nu reuseste aceeasi performanta ca anul trecut...Oricum, a avut ghinion sa dea peste Sharapova in turul II. Maria daca e in forma poate bate pe oricine.

Nu e ciudat deloc. Asa cum ca cazut pe 9, dupa o infrangere, poate reveni pe 4-5 dupa o victorie... Rezultate sa aiba si locul in top nu e problema.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează