SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Bătălie de giganţi » Djokovici s-a calificat în finală la AO după o luptă de aproape 5 ore cu Murray

Articol de - Publicat sambata, 28 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 27 ianuarie 2012 21:07

4 ore şi 50 de minute au fost pe teren Nole şi Andy, liderul ATP cîştigîndu-şi locul în finală după un efort uriaş şi un strop de voinţă în plus pe final, scor 6-3 3-6 6-7(4) 6-1 7-5.


E aproape unu noaptea la Melbourne, iar pe arena care-i poartă numele Rod Laver se ridică din scaun, gata să plece spre casă. La un scaun diferenţă a stat Ken Rosewall, alt fost mare jucător australian, dar el s-a retras un pic mai devreme. Murray a părăsit arena iute, înghesuind tricouri ude şi prosoape în geantă. Acum Djokovici e intervievat pe teren de Jim Courier şi sîrbul spune politicos spre legenda din tribună: "Mulţumesc, domnule, că aţi rămas pînă atît de tîrziu ca să vedeţi meciul nostru". Laver zîmbeşte. Camerele l-au surprins aplaudînd parcimonios cîte o minge frumoasă, ca de la înălţimea vîrstei de 73 de ani şi a celor 11 titluri de Mare Şlem ale sale. Şi da, a avut ce vedea.

Scenariu diferit
A doua semifinală masculină de la Australian Open a fost mai lungă decît prima cu mai mult de o oră, a avut un set în plus şi intrigă cît să dea pe dinafară. Într-un rematch al finalei de anul trecut, Nole şi Andy au propus un scenariu diferit şi îmbunătăţit, mai ales prin contribuţia şi ideile ultimului. Dacă Djoko a fost aproape de nivelul arătat în 2011, Murray a construit, ripostat şi luptat de cîteva ori mai bine decît atunci.

Cum s-a întîmplat? Sîrbul a început mai compact meciul, lăsînd cîteva mingi să sfîrîie pe cimentul cald spre bucuria publicului şi pe adversar să le privească neputincios. Scoţianul încă nu-şi ascuţise cum trebuie armele, în ciuda unui rebreak care promitea. A fost un 6-3 clasic în favoarea lui Novak, derulat în 47 de minute. Iar cînd deţinătorul titlului a deschis actul secund cu un break, fantoma finalei unidirecţionale de anul trecut a rînjit dintr-un colţ. Murray a expediat-o însă cu expresul, a întors şi a egalat cu alt 6-3, al său. Cînd a făcut 2-1 la seturi, după un tie-break infernal, părea mai pregătit de victorie ca oricînd.

Final pe muchie
Căutînd aerul cu disperare, Nole arăta istovit, aproape bolnav. Apoi n-a mai fost aşa. A renăscut în setul 4, hrănindu-se lacom cu combinaţia de relaxare şi dezorientare a lui Andy. 6-1 pentru sîrb în abia 25 de minute. Decisivul a venit în viteză. Numărul unu mondial a făcut 5-2. Murray a tresărit pentru 5-5 şi două mingi de break. Le-a ratat. În game-ul următor în schimb, Djokovici şi-a luat şansele şi a cîştigat. 7-5. Novak prăbuşit pe jos. Apoi îmbrăţişarea frăţească de la fileu. End of story.

Iar duminică povestea se reia. Va fi a treia finală consecutivă de Mare Şlem între Novak Djokovici şi Rafael Nadal. To be continued.

"A fost dur pe final fiindcă revenisem, am fost aproape să fac break. E dureros să pierzi un asemenea meci. Dar sînt un jucător diferit ca atitudine. Sînt mîndru de cum am luptat"
Andy Murray

"Unul dintre cele mai bune meciuri din viaţa mea. Cred că a fost cel mai lung pe care l-am jucat în fazele înaintate ale unui turneu de Mare Şlem. Sînt fericit"
Novak Djokovici

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (2)
joaquin
joaquin  •  28 Ianuarie 2012, 10:15
Postat de dacia_automobile pe 28 Ianuarie 2012, 01:15

A fost o partida spectaculoasa si frumos de urmarit,dar de jucat.. Oricum N.Djokovic va castiga AO,parlitul de iberic nu are cum sa i faca fata.

”Parlit” ?? E un termen destul de nepoliticos. Totusi , e al doilea jucator al lumii, multa vreme fiind chiar primul ! Probabil ca esti vreun fan frustrat de-al lui Federer. Cat despre deznodamantul finalei , nu fi chiar atat de sigur ca va castiga Nole. Ferrer dar mai ales Murray au fost foarte aproape sa i-o traga sarbului .

dacia_automobile
dacia_automobile  •  28 Ianuarie 2012, 01:15

A fost o partida spectaculoasa si frumos de urmarit,dar de jucat.. Oricum N.Djokovic va castiga AO,parlitul de iberic nu are cum sa i faca fata.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează