SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

Begu a cedat primul meci al zilei, 2-6, 3-6, în fața lui Kerber: "Când dorința e prea mare"

Articol de , - Publicat duminica, 17 aprilie 2016 00:00

Irina nu mai jucase în fața publicului român de anul trecut, din februarie, de la Galați.

S-a întors la Fed Cup într-o atmosferă copleșitoare. Cu 7.000 de fani aplaudând și intonând imnul României. Un vulcan de steaguri și voci. "Am trăit un sentiment unic astăzi. Mi-aș dori ca fiecare om să trăiască o asemenea atmosferă, un asemenea eveniment", a spus ea. A fost doar o mică bucată din ziua de ieri, partea importantă avea să urmeze. Irina a început emoționată, iar Angelique Kerber a înfipt bine picioarele în teren și a dat tot ce a putut. După doar 31 de minute, câștigătoarea de la Australian Open conducea deja 1-0 la seturi.

Angie și Irina aveau deja o istorie stufoasă în spate, cu cinci întâlniri consumate pe suprafețe diferite. Mai mult, cea mai recentă s-a jucat cu două săptămâni în urmă pe zgura verde de la Charleston. Un meci câștigat de Kerber cu 6-2, 6-3. Un scor care s-a repetat și pe zgura din Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. "A fost un meci bun, cu game-uri strânse, cu schimburi de mingi intense și în astfel de situații scorul nu spune prea multe", a spus Kerber, care acum a câștigat patru întâlniri din șase împotriva Irinei. "Emoțiile au fost foarte mari la început, dar ulterior mi-am revenit. Publicul a fost extraordinar. Eu am luptat cât am putut și îmi pare rău că poate i-am dezamăgit pe unii. Dar le mulțumesc celor care m-au susținut indiferent care era situația scorului. Am făcut destul de multe greșeli neforțate, iar în setul doi, când mi-am revenit, era poate un pic cam târziu. Dar atunci când dorința e prea mare, nu iese așa cum vrem", a explicat Irina.

O Irina care acum încearcă să se bucure că a ajuns să joace în această întâlnire, după ce o accidentare la genunchi i-a întunecat începutul de sezon. "Acum două luni plângeam acasă și nu știam când revin. Dar acum mă bucur că sunt pe teren, îmi pare rău că nu am reușit mai mult".

Game-ul mamut

În game-ul al cincilea al setului al doilea, Angelique Kerber și Irina Begu au jucat un game în care au fost 8 egalități, 3 mingi de break și 6 de game. Unul pe care până la urmă românca a reușit să și-l treacă în cont. După acel moment a avut nevoie de îngrijiri medicale. "Nu vreau să vorbesc prea mult despre această chestiune. Am o problemă la genunchi care nu dispare atât de repede, trebuie s-o țin sub control. Dar nu asta m-a împiedicat să joc un tenis mai bun azi", a spus românca.

Senzații diferite

A treia jucătoare a lumii a vorbit despre cât de diferit este să întâlnești aceeași jucătoare într-un turneu WTA sau în Cupa Fed. "Partidele din Fed Cup sunt total diferite pentru că nu te reprezinți doar pe tine, ci ai în spate o întreagă echipă, o țară. A trecut mult timp de când m-am obișnuit cu situația aceasta. În Cupa Fed mereu sunt meciuri dificile, trebuie să fii tot timpul pregătit pentru că e un sentiment cu totul diferit când întâlnești pe cineva în Cupa Fed și nu în circuit", a spus Kerber.

"Am jucat agresiv încă de la primul punct, m-am mișcat bine în teren. Cred că aceasta a fost cheia meciului, faptul că am jucat agresiv împotriva ei. Știam că este o jucătoare bună, am întâlnit-o și recent, așa că știam cum joacă. Tactica a fost să îmi fac jocul și să mă mișc mai mult decât la partida din turneul de la Charleston"

"Simona Halep este un adversar dificil care joacă foarte bine pe zgură. Așa că mă aștept la puncte lungi"
Angelique Kerber

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează