SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Calcă pe propriile urme » Tecău şi Lindstedt s-au calificat pentru al treilea an consecutiv în semifinale la Wimbledon

Tecău şi Lindstedt sînt din nou în semifinale la Wimbledon
Tecău şi Lindstedt sînt din nou în semifinale la Wimbledon

Articol de - Publicat vineri, 06 iulie 2012 00:00 / Actualizat joi, 05 iulie 2012 21:05

Românul şi suedezul i-au învins ieri în sferturi de finală pe Bracciali/Knowle în trei seturi, 6-4, 6-2, 6-4.

Horia Tecău se simte special în fiecare an în care se întoarce la All England Club. Numele lui e trecut de două ori cu litere mici pe un perete, unul destinat cîştigătorilor. El şi Florin Mergea s-au impus în turneul destinat juniorilor în 2002 şi 2003. "Vreau să-mi trec numele şi pe cel al seniorilor", i-a spus românul unui reporter britanic. Un vis de care a fost aproape în două rînduri, în 2010 şi 2011, atunci cînd alături de Robert Lindstedt a jucat finala.

Horia e din nou aproape de visul său din iarbă, după ce, ieri, perechea româno-suedeză a trecut în sferturi de finală de dublul italiano-austriac Daniele Bracciali/ Julian Knowle cu 6-4, 6-2, 6-4. Miercuri seară, după meciul din "optimi" cu Darcis şi Rochus, care a durat două zile, suedezul a scris pe blogul său: "Uraţi-ne succes, băieţi şi fete!". Ieri n-a fost o chestiune de noroc, ci de chimie perfectă, între Horia şi Robert şi între ei şi iarba care le convine atît de mult.

A fost un meci de 100 de minute în care perechea româno-suedeză a arătat eleganţă, stil, consistenţă şi un joc nimicitor pentru adversari. Bracciali ş Knowle nu au avut nici o şansă de break pe tot parcursul meciului, procentajul punctelor cîştigate de Horia şi de Robert pe primul serviciu a fost de 93 la sută, 19 aşi sînt doar cîteva argumente din teren ale suedezului şi românului.

Absolviţi de data aceasta de ploaie, cei doi au încheiat meciul cu ţipete de bucurie. "E turneul nostru favorit, e pe iarbă. Ne place să jucăm trei din cinci, nu ne temem de meciurile lungi. Lucrurile merg bine la Londra pentru noi de fiecare dată", mai spunea Horia. Care meciuri lungi? La această ediţie, Horia şi Robert au cîştigat toate partidele în trei seturi, fiind singura pereche din semifinale care a făcut acest lucru.

În penultimul act se vor întîlni azi cu perechea Jurgen Melzer/Philipp Petzschner (Aut/Ger), un dublu pe care l-au întînit numai la Londra. În finala din 2010 de Wimbledon şi la Turneul Campionilor, de fiecare dată pierzînd în minimum de seturi. Aşa că uraţi-le noroc, băieţi şi fete!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
dexter71
dexter71  •  06 Iulie 2012, 21:50
Postat de kily pe 06 Iulie 2012, 13:25

n'au sanse in semifinale. doar o minune ii poate duce in finala

te pricepi la tenis nu gluma :))) Felicitari Tecau! Bafta in finala! Atentie la necunoscutii aia, meciul nu e castigat!

kily
kily  •  06 Iulie 2012, 13:25

n'au sanse in semifinale. doar o minune ii poate duce in finala

danut82
danut82  •  06 Iulie 2012, 06:27

sa va ajute DUMNEZEU!!!SUTEM MANDRII CA AVEAM ASEMENEA JUCATOR LA DUBLU ,CARE ESTE FOARTE APROAPE DE A 3 FINALA CONSECUTIV LA UN MARE TURNEU,NOROC !!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează