SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Calificare epică » Murray a acces în ultimul act al Turneului Campionilor, după un meci de 3 ore și 38 de minute cu Raonic

Articol de - Publicat duminica, 20 noiembrie 2016 00:00

Andy Murray continuă seria victoriilor. Ieri, a ajuns la cea cu numărul 23, dar însemnătatea ei e specială, mai ales că a fost obținută după un meci intens și plin de provocări.

Numărul unu mondial a cedat primul set din semifinalele Turneului Campionilor disputat contra lui Milos Raonic cu 5-7.

Într-o arenă O2 plină și care l-a susținut complet, cu actorul american Kevin Spacey lider de galerie, Murray a fost nevoit să recupereze, chiar dacă în unele momente visul său de a accede pentru prima oară în finala Turneului Campionilor părea departe. Jucătorul de tenis în vârstă de 29 de ani avea în palmares trei semifinale.

Cu ambiția redescoperită în a doua jumătate a sezonului, cea care i-a adus șapte trofee plus medalia de aur la JO, Murray a stat în meci, a scos mingi imposibile, a avut execuții formidabile. Nici Milos Raonic nu a fost mai prejos, chiar dacă a ratat unele ocazii importante.

Al doilea set s-a decis la tie-break, la fel ca și cel de-al treilea. Însă decisivul s-a jucat pe sârmă. Murray a avut ocazia să închidă partida în două rânduri, la 5-4 și la 6-5, când a servit, dar canadianul a revenit de fiecare dată. Murray a convertit a patra minge de meci, după un joc care este cel mai lung meci din istoria Turneului Campionilor din 1991 încoace.

"Am jucat extraordinar unele puncte. A fost o atmosferă extraordinară, cu cât partida aduna mai multe minute, cu atât spectatorii erau mai gălăgioși. Pentru astfel de reacții jucăm, pentru astfel de meciuri în astfel de arene. E una dintre cele mai grele partide pe care le-am jucat indoor. Nu mă gândeam că voi avea un meci atât de lung contra unui jucător care servește ca Milos. Sunt obosit, am adunat foarte mult tenis în ultima perioadă, o să încerc să mai fac un efort și în finală", a spus Murray.

Azi, în finală, el îl va întâlni pe învingătorul din partida Novak Djokovici- Kei Nishikori.

"Andy e cel mai bun jucător al lui 2016, indiferent ce se întâmplă în finală. Nu există niciun semn de întrebare asupra acestei chestiuni"
Milos Raonic

Cele mai lungi partide de la Turneul Campionilor

2016 Murray-Raonic 3h 38min
2016 Murray-Nishikori 3h20min
2010 Murray-Nadal 3h12min

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează