SPORTURI  »  TENIS  »  FRT

Candidat la conducerea FR de Tenis, Mihai Rusu o atacă dur pe Ruxandra Dragomir

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 februarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 13 februarie 2013 16:14

Vineri, 22 februarie, sînt alegeri la Federaţia Română de Tenis. Printre candidaţi se numără şi Mihai Rusu, fost prezentator de ştiri sportive la Europa Liberă, dar foarte apropiat de sportul alb, pe care l-a şi practicat mult timp. La Radio GSP, Mihai Rusu a explicat de ce renunţă la o viaţă liniştită în Munchen, pentru o funcţie în tenis, dar în Bucureşti.

“Sînt în tenis de cînd mă ştiu. Am şi sponsorizat Federaţia timp de 10 ani. Jucătorii se cazau mereu la hotelul meu din Munchen. 80 la sută din electoratul din tenis cunoaşte gesturile pe care le-am făcut. Consider că după două mandate catastrofale, tenisul are nevoie de o adevărată reformă. Vin cu o echipa pregatită. De la jurnalişti pînă la jurişti. Am crescut în Germania şi pregătesc orice detaliu", a spus Mihai Rusu la Radio GSP.

Acesta a explicat ce l-a dezamăgit în mandatul Ruxandrei Dragomir: “A promis înainte de alegeri că schimbă Statul pe care-l consideră ceea ce chiar este, unul periculos. Din 2004 nu a schimbat o virgulă. Este un Statut anticonstituţional, antidemocratic şi antieuropean. Şi-a dat seama că o protejează. Scindează electoratul după bunul ei plac.

A distrus echipele de Cupa Davis şi Fed Cup. Dacă tu, ca administrator, nu eşti capabil să rezolvi conflictele, ba le mai şi provoci, trebuie să pleci. Daca nu poţi, ca preşedinte, să reuneşti cei mai buni jucători şi cele mai bune jucătoare să evolueze pentru ţara ta, înseamna că ai o mare problemă. Reprezentarea internaţionala este la pămînt. Vanitatea, mîndria şi dorinţa de putere au orbit-o.
Un preşedinte bun, dar mai ales corect, imediat după organizarea la Cluj a meciului de Cupa Davis prezenta toate cheltuielile şi încasările din bani publici.

În primul rînd, după alegeri, cer un audit şi simt că o să găsim lucruri ciudate. Dragomir a promis că va fi apostolul moralităţii, dar a sărit în altă căruţă“.

Mihai Rusu mai consideră că la alegeri va fi o luptă inegală: “Din nefericire se încalcă principii şi chiar reguli. Nu Ruxandra Dragomir trebuie să se implice în organizarea alegerilor. Foloseşte însă toate instrumentele de care dispune. Putem pronunţa chiar şi cuvîntul mituire. De teama că pierde şi auditul găseşte nereguli periculoase”.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
cestrasius
cestrasius  •  18 Februarie 2013, 03:31

la ce e in frt acum tot ea o sa iasa....nu mai visati.Pregatitiva s-o vedetin in functie in urmatori 10 ani.Tot ce face e pt CV ei,cat ego pe femeia asta mai rar

codrutc
codrutc  •  14 Februarie 2013, 19:59
Postat de ionut_ro pe 14 Februarie 2013, 11:08

Asa cum este organizat tenisul de azi in Romania pentru juniori, indiferent de valoarea si rezultatele obtinute, daca nu ai suficienti bani pentru a acoperi cheltuielile legate de echipamente, antrenamente si turnee, singura sansa este sa cersesti. Spun asta deoarece, dupa parerea si experienta mea, in ultima perioada implicarea FRT se rezuma la a se lauda cu rezultatele tale atunci cand le obtii si la a te ignora atunci cand soliciti sprijin din partea lor.

Bine spus, domnule Rosca

ionut_ro
ionut_ro  •  14 Februarie 2013, 11:17

Cu toate ca sportivii de performanta (juniori si seniori) sunt unul dintre motivele principale pentru care FRT a fost infintata (vezi statutul si legea sportului), acestia nu au in nici un fel posibilitatea de a isi apara interesele in mod direct intrucat nu au nici reprezentanti la nivelul FRT nici drept de vot in adunarile generale.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează