SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Caută alt trofeu » Horia Tecău va disputa o nouă finală de Mare Şlem: dublu mixt la Australian Open

Horia Tecău va încerca să obțină al doilea titlu de Mare Șlem la Australian Open
Horia Tecău va încerca să obțină al doilea titlu de Mare Șlem la Australian Open

Articol de - Publicat sambata, 25 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 24 ianuarie 2014 21:45

Împreună cu indianca Sania Mirza, românul s-a calificat ieri în ultimul act de dublu mixt de la Australian Open, după 2-6, 6-3, 10-2 cu deţinătorii titlului, Jarmila Gajdosova şi Matthew Ebden (Australia).

Horia se îndreaptă spre Sania pentru o îmbrăţişare şi un sărut pe obraz. Dar nu, încă nu s-a încheiat! E abia 9-2 în supertie-break-ul decisiv, mai e nevoie de un punct pentru pecetluirea victoriei. Avansul copios obţinut în actul al treilea i-a derutat, au crezut că meciul e gata. Amîndoi surîd un pic amuzaţi, un pic jenaţi. Încă un strop de concentrare, vă rugăm.

Dar nu mai durează decît cîteva secunde, timp în care nici unul dintre ei nu atinge mingea: de partea cealaltă a fileului, Jarmila Gajdosova face dublă greşeală şi le oferă punctul lipsă. Acum se pot felicita cu tabela închisă!

Au cîştigat semifinala cu 2-6, 6-3, 10-2 în o oră şi 13 minute, revenind puternic după un prim set mai puţin inspirat. Au dominat supertie-break-ul şi aşa au izbutit să-i scoată din cursă de Jarmila Gajdosova şi Matthew Ebden, australienii care anul trecut cucereau titlul la mixt de la Australian Open.

Acum, Mirza şi Tecău, favoriţi numărul 6, mai au de făcut un pas pînă la trofeu. Duminică dimineaţă, de la ora 8:00 a României, contra perechii Kristina Mladenovic-Daniel Nestor (Fra/Can), care anul trecut triumfa la Wimbledon şi ajungea în finală la Roland Garros.

Pentru Horia va fi a doua finală la dublu mixt de la Australian Open, după cea jucată şi cîştigată în 2012, alături de americanca Bethanie Mattek-Sands. La rîndul ei, Sania are deja un titlu de mixt la Melbourne, 2009, cu compatriotul Mahesh Bhupathi, şi altă finală, tot cu el, în 2008.

Tecău şi Mirza au început să joace împreună anul trecut, la Wimbledon, unde au ajuns pînă în "sferturi", în timp ce la următorul turneu, US Open 2013, au pierdut în turul 1.

67.500 de dolari australieni şi-au asigurat Mirza şi Tecău pentru calificarea în finală. Victoria le-ar aduce 135.500

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (5)
gabrielaj
gabrielaj  •  25 Ianuarie 2014, 18:56

succes.

joaquin
joaquin  •  25 Ianuarie 2014, 15:31

O mică corectură . Finala e la ora 7 - ora României și nu 8 !

gilie_rom
gilie_rom  •  25 Ianuarie 2014, 15:19

bravo lor , dar eu as avea un of ..lRobert Lindstedt a castigat finala la dublu masculin , fara Tecau :(

Vezi toate comentariile (5)
Comentează