SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE SHENZEN

Ce îi aşteaptă pe Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer după succesul de la Shenzen » Mai aproape de Londra!

Pentru Jean-Julien Rojer (stînga) acesta este al 15-lea titlu, iar pentru Horia Tecău al 22-lea
Pentru Jean-Julien Rojer (stînga) acesta este al 15-lea titlu, iar pentru Horia Tecău al 22-lea

Articol de - Publicat luni, 29 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 29 septembrie 2014 00:10

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au cîştigat ieri turneul ATP 250 de la Shenzen şi se află pe locul 8 în cursa de calificare la Turneul Campionilor din noiembrie.

În primul an al parteneriatului lor, Tecău şi Rojer au ajuns deja la 6 titluri cucerite împreună. Cel mai recent a venit ieri, la Shenzhen, după o finală cu uriaşii australieni Sam Groth şi Chris Guccione: 6-4, 7-6 (4), în 87 de minute.

Au avut de înfruntat pe durata meciului 7 mingi de break şi au salvat 6, arătînd multă determinare în tie-break-ul actului secund. Cum spunea Horia pentru site-ul ATP după finală, "am jucat contra a doi tipi care servesc tare. A trebuit să avem grijă de game-urile noastre de serviciu şi să sperăm să fructificăm cîteva dintre şansele pe care le puteam obţine. În setul al doilea i-am lăsat un pic să reintre în partidă, de aceea ne bucurăm că am cîştigat tie-break-ul. Un supertie-break ar fi fost periculos".

Românul a vorbit şi despre condiţiile dificile de joc. "E cea ma mare căldură în care am jucat pînă acum în partea aceasta de glob", a spus el, "dar e un semn bun că am putut-o depăşi pe durata săptămînii. Am cucerit titlul, e frumos. Al şaselea al nostru. E o senzaţie pozitivă şi un mod potrivit de a începe seria turneelor din Asia". Cei doi s-au impus în 2014 la Zagreb, Casablanca, Bucureşti, 's-Hertogenbosch, Washington şi Shenzhen, disputînd încă o finală, la Rotterdam.

De asemenea, Horia şi Juls sînt pe locul 8 în cursa pentru calificarea la Turneul Campionilor de la Londra, acolo unde şi-au asigurat deja prezenţa doar două team-uri, fraţii Bryan şi Daniel Nestor/Nenad Zimonjici, cu alte şase locuri la bătaie.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează