SPORTURI  »  TENIS  »  FINALA CUPEI DAVIS / CEHIA-SPANIA 2-1

Cehii în frunte » După două zile, gazdele conduc în faţa deţinătoarei Cupei Davis

Radek Stepanek (stînga) îl îmbrăţişează pe Tomas Berdych după victoria de ieri // Foto: Reuters
Radek Stepanek (stînga) îl îmbrăţişează pe Tomas Berdych după victoria de ieri // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 18 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 17 noiembrie 2012 21:16

Dublul Berdych-Stepanek a trecut ieri în patru seturi de învingătorii de la Turneul Campionilor, Granollers şi López, 3-6, 7-5, 7-5, 6-3.

O singură dată în istorie a cucerit Cehoslovacia Salatiera de Argint. Era în 1980, iar din echipă făceau parte Ivan Lendl şi Tomas Smid. Primul se află zilele acestea la Praga pentru a susţine actuala generaţie cehă, care dispută finala în faţa Spaniei. Gazdele mai au nevoie de un singur punct ca să repete un triumf vechi de 32 de ani.

Ieri, dublul format din Tomas Berdych şi Radek Stepanek, neînvins anul acesta pînă înaintea finalei, şi-a păstrat imaculat bilanţul. Cei doi au trebuit să înfrunte perechea Marcel Granollers-Marc López, care a venit la Praga direct de la Londra, acolo unde cucerise titlul la Turneul Campionilor. O singură înfrîngere avuseseră ibericii la ultimul concurs al anului, suferită la indianul Paes şi cehul Stepanek. A fost un semn parcă, deşi spaniolii au început bine meciul de ieri, capturînd repede primul act, cu 6-3.

Au intrat în ritm
"Ei joacă un dublu diferit, mai puţin convenţional", urma să explice Berdych după încheierea partidei. "A trebuit să mă adaptez, dar, din fericire, acomodarea a durat numai un set. După aceea, ne-am intrat în ritmul nostru şi lucrurile au mers din ce în ce mai bine".

Între jocul ibericilor, bazat pe retururi bine plasate şi pe schimburi agresive purtate din spate sau de la mijlocul terenului, şi cel al cehilor, mai tradiţional, în care acţiunea la fileu are o pondere importantă, a punctat mai bine ultimul.

Cehii au ales să insiste pe Marc López şi au făcut alegerea potrivită. Micuţul spaniol şi-a pierdut serviciul de două ori în momente vitale: atît la finalul setului secund, cît şi la al celui de-al treilea.

Tot mai agresivi, punînd presiunea constantă pe adversari, cu moralul alimentat de cei 14.000 de spectatori, cehii au survolat setul al patrulea cu mai multă lejeritate. A fost 6-3, rotunjind al doilea punct al gazdelor în bilanţul general.

"Mai avem nevoie de un punct, dar tot e foarte greu", a anunţat Berdych, care îl va întîlni pe Ferrer în primul meci de azi. "David joacă foarte bine, însă eu voi da totul pe teren".

CEHIA-SPANIA 2-1
Stepanek-Ferrer 3-6, 4-6, 4-6
Berdych- Almagro 6-3, 3-6, 6-3, 6-7 (5), 6-3
Berdych, Stepanek-Granollers, Lopez 3-6, 7-5, 7-5, 6-3

Azi, ora 14:00, în direct DolceSport
Berdych-Ferrer
Stepanek-Almagro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează