SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Centimetri indisciplinaţi » Halep a greșit mult la finalizare și a fost învinsă de Kerber la Turneul Campioanelor

Momente de reflecţie pentru Simona Halep într-o pauză a meciului de ieri // FOTO Guliver/GettyImages
Momente de reflecţie pentru Simona Halep într-o pauză a meciului de ieri // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 26 octombrie 2016 00:00

Simona Halep a pierdut ieri în faţa unei Angelique Kerber solide ca o stâncă, 4-6, 2-6, greşind mult la finalizare.

Cu ce diferă Kerber de acum un an-doi de cea de acum? Acum e numărul 1 mondial. Şi joacă precum un lider. Nu e Serena fiindcă stilurile lor sunt deosebite. Este însă autoritară cu propriile ei arme: unghiurile, mintea şi capacitatea de a da înapoi aproape orice minge.

Mingi nebune, pe care adversarele le cred decisive, încheiate, puse în cutie şi legate cu fundiţă. Simona ştia asta înaintea partidei de ieri. Ştia că va trebui să aibă răbdare şi să-şi aştepte momentul potrivit pentru a ataca. Iar acolo să fie exactă. Aici e punctul de ruptură între plan şi realitate.

Cele două s-au înfruntat ieri pentru a cincea oară doar anul acesta, anul în care Kerber a întors scorul întâlnirilor directe, ducându-l de la 0-3 la 4-4. Şi pentru că anul acesta, cu puţine excepţii, a făcut totul mai bine decât în sezoanele precedente. Ceva ce s-a văzut şi în disputa importantă din Grupa Roşie a Turneului Campioanelor.

"O singură cale"

Germanca a făcut break în primul game, transformând totul într-o cursă de urmărire pentru Halep. "Am avut şanse să iau primul set, am revenit foarte bine, dar nu am încheiat punctele importante", explica românca la conferinţa de presă de după.

Într-adevăr, a revenit de la 1-3 la 3-3, dar încă un break al germancei a făcut diferenţa în mod decisiv. 6-4, tabela aprinsă, soneria de alarmă ţiuind în urechi.

Lucrurile nu s-au îmbunătăţit însă decât parţial, fragmentat, în actul al doilea. Chemat de Simona, Darren Cahill i-a spus la 1-4, cu două break-uri în faţă pentru Kerber, că o înţelege. "Ştiu că terenul e lent, nu e uşor să loveşti decisive".

Apoi i-a oferit o soluţie: "Nu impui tu ritmul. Aşa că nu-mi pasă dacă ratezi, la următoarele forehand-uri sari din pantofi şi loveşte-le. E o singură cale să reintri în meci şi ştii care e aceea".

A urmat încă un game rătăcit, apoi Simona a desenat pe teren, în tuşe apăsate, sfatul antrenorului, punându-se în poziţia de a finaliza şi reuşind s-o facă. A venit la 2-5 şi a salvat apoi două mingi de meci înainte ca numărul unu mondial să închidă.

O victorie solidă, concludentă, pecetluită cu un salut fair, plin de respect, chiar prietenesc la fileu. "A jucat un tenis foarte bun, are picioare puternice şi se deplasează excelent. A meritat să câştige. Accept asta şi continuu turneul".

Prea multe greşeli

Tot Simona a identificat şi cheia meciului, dincolo de jocul compact al germancei. "Când joci cu ea, trebuie să aştepţi, să ai răbdare pentru că dă toate mingile înapoi. Iar asta înseamnă că eşti nevoită să restartezi punctul de mai multe ori. Cred că am avut un joc bun, dar am ratat prea mult cu forehand-ul la încheierea punctului. Acolo a fost problema", a spus românca.

Una la care va reflecta, cu siguranţă. Dar nu prea mult fiindcă urmează alt meci, cel care va hotărî cine merge în semifinale.

"Am şanse să mă calific în semifinale. Aştept următorul meci, să dau ce am mai bun, să joc mai bine şi să lupt. De aceea sunt aici, să încerc să cîştig meciuri"
Simona Halep

Diferit cu Dominika

Legat de următorul meci, cel cu Cibulkova, şi de stilul bătăios de joc al acesteia, Halep a spus că e diferit faţă de Kerber. "Chiar dacă şi ea joacă mereu o minge în plus, nu se mişcă la fel de bine. De asemenea, în faţa ei simt că pot să închei punctul", a detaliat românca. "Trebuie să fiu agresivă, să joc în stilul meu şi să fiu acolo la fiecare punct. Ea luptă până la capăt şi nu trebuie să-mi pierd concentrarea".

Variante de calificare

În al doilea meci al Grupei Roşii disputant ieri, Madison Keys a trecut cu 6-1, 6-4 de Dominika Cibulkova în duelul debutantelor. Asta înseamnă că încă nu e nimeni clar calificată în semifinalele Turneului Campioanelor, locurile 1 şi 2 în grupă urmând să se stabilească după partidele ultime, de joi.

O victorie în două seturi în faţa slovacei o duce pe Halep mai departe, dar ea poate să obţină biletul pentru penultimul act şi cu un singur set câştigat. Cu condiţia ca Angelique Kerber s-o învingă pe Keys, indiferent de scor. Dacă se impune însă americanca în două seturi, atunci Simona e out. Ca şi în cazul în care pierde în două seturi la Cibulkova.

calcule halep

Program joi
Nu înainte de ora 11:00
Simona Halep (3)-Dominika Cibulkova (8)
Nu înainte de 14:30
Angelique Kerber (1)-Madison Keys (6)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
jony1973
jony1973  •  26 Octombrie 2016, 20:31

In ziua de azi este un duel al chimistilor inaintea jucatoarelor. In toate sporturile este la fel. Fara "energizante" esti un NIMENI. O stie si Reghe de la FCSB (Steaua).

mobilajucarii
mobilajucarii  •  26 Octombrie 2016, 20:31

Asta este momentan, si mai devreme de 2-3 ani de munca sustinuta a antrenorului Darren Cahill cu Simona noastra, nu cred ca avem ce discuta.

986379311381755
Lengyel Adrian  •  26 Octombrie 2016, 12:19

Minunile medicinii germane isi fac efectul , un no name pana anul trecut ,care nu era in stare sa fuga nici macar 10% din cat fuge acum ajunge Nr. 1 mondial. As fi curios sa aflu de ce boala sufera saraca si la ce medicamente a primit si asta "dispensa" asa ca sper ca hackerii rusi sa afle si acest amanunt!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează