SPORTURI  »  TENIS  »  MIAMI

Ciocnirea giganților » Federer și Nadal se vor întâlni din nou azi, în finala Masters-ului din Florida

Articol de - Publicat duminica, 02 aprilie 2017 00:00

Care a fost cel mai recent an în care s-au înfruntat în două finale? 2010. Și când au disputat două finale în interval de 3 luni? 2008.

Pare că a trecut o veșnicie de atunci! Circuitul s-a schimbat, combinând un pronunțat aer vintage cu aparițiile curajoase ale unor foarte tineri jucători. Timpul nu părea să fie de partea lui Roger și Rafa și nici a rivalității lor, cea care a hrănit tenisul sezon după sezon începând cu mijlocul anilor 2000. Timpul a greșit și a decis să îndrepte eroarea în aceste anotimpuri ale revitalizării celor doi.

Dau timpul înapoi

După epicul duel de la Melbourne, a urmat unul abreviat, în "optimi" la Indian Wells. De fiecare dată a ieșit deasupra elvețianul, cel care domină acest 2017 halucinant în sensul bun al cuvântului. Astăzi, de la ora 20:00 a României, se va produce a treia întâlnire între Federer și Nadal. Și din nou vor lupta pentru un titlu. Curios sau nu, o vor face în locul în care s-a consumat primul episod al istoriei lor comune. Miami 2004, se impunea surprinzător ibericul, un an mai târziu, jucau deja finala și câștiga dramatic Roger, revenind de la 0-2 la seturi.

Acum vin în finală pe trasee diferite. Federer a avut o semifinală infernală cu Nick Kyrgios, smulsă la limită, după 3 seturi la tie-break. Nadal, în schimb, a controlat disputa cu Fabio Fognini, păstrând rezerve de energie. "Simt că încă trebuie să urc un munte ca să-l înving pe Rafa. E mult mai proaspăt decât sunt eu acum, dar voi fi pregătit duminică", a spus elvețianul. "Joacă atât de bine! Cu asta am spus tot, nu? Când un jucător ca el joacă la un asemenea nivel, e o provocare", a declarat și Rafa. Orice ar fi, lumea se bucură să-i vadă din nou pe un teren de tenis, înfruntându-se. Iar dacă e finală, cu atât mai bine!

23-13în favoarea lui Nadal este raportul meciurilor directe, dar Federer le-a câștigat pe ultimele trei

Meciul dintre Federer și Nadal va avea loc în această seară, de la ora 20:00, pe DigiSport 3 și DolceSport 2

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
597667370336981
Kitty Mace  •  02 Aprilie 2017, 15:36

Sunt cei mai buni jucatori ai tuturor timpurilor, rivali in "the Clash of the Titans", sper doar ca Rafa sa joace mai bn ca la IW, sa lupte mai mult.Vamos!

era91
era91  •  02 Aprilie 2017, 10:54

Ce o fi asa important pe Digisport 2 , daca Nadal si Federer au fost retrogradati pe Digisport 3? Ca pe Digisport 1 e clar, acolo joaca fcsb-ul cu dinamo.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close