SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

Cocktail pe zgură! » Un german, un italian, un spaniol şi un argentinian s-au calificat în semifinale

S-au decis semifinaliştii la BRD Năstase-Ţiriac Trophy
S-au decis semifinaliştii la BRD Năstase-Ţiriac Trophy

Articol de , - Publicat sambata, 24 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 23 septembrie 2011 21:58

Cel mai scurt sfert de finală a durat o oră în cap, iar cel mai lung s-a apropiat de două.

Florian Mayer (2) - Albert Ramos 6-1, 6-2

Primul sfert de finală al zilei a fost trafic de o oră şi 7 minute cu un singur sens pentru germanul cap de serie 2. Mayer a servit foarte bine, a avut un procentaj ridicat de reuşită pe primul, 79%, şi nu s-a confruntat decît cu două şanse de break ale adversarului, caz rezolvat rapid. De partea cealaltă, Ramos, un jucător tipic de zgură, n-a găsit soluţiile în faţa schemei propuse de Mayer. Tot ceea ce în zilele precedente a fost suficient pentru a-l duce în "sferturi" ieri s-a dovedit nepotrivit.

Mayer revine în semifinalele de la Bucureşti, unde mai fusese şi în 2004, la prima participare.

Filippo Volandri - Joao Souza 6-2, 6-0
Meciul ideal pentru finalistul din 2006, care a stat pe teren fix o oră în meciul cu brazilianul Souza. "A fost cea mai bună zi din săptămînă pentru mine", a recunoscut italianul, care a arătat atent şi alert în tot ceea ce a întreprins. Volandri vine după o finală în challengerul de la Todi (Ita) şi e fericit că a înaintat atît de adînc pe tabloul bucureştean. "Aveam nevoie de puncte şi, cum e ultima săptămînă în care puteam juca pe zgură, sînt mulţumit cu ceea ce am realizat". Crede că 2011 e un an bun, în care a mai avut o semifinală, la Belgrad, mai ales că lucrurile se adună din nou în mod pozitiv pentru el, după o perioadă 2008-2009 nefericită, cu accidentări, suspendări şi necazuri.

În semifinale, contra lui Mayer, ştie că nu se poate aştepta la prea mult ritm, ci la lovituri tari şi surprinzătoare. Trebuie să fie însă "încrezător, răbdător şi concentrat". Simplu, nu?

Pablo Andujar (4) Alessandro Giannessi 6-3, 6-4
În orele fierbinţi ale amiezii, cei doi au transpirat din belşug pentru fiecare punct. Andujar, finalistul de anul trecut, a întîlnit o rezistenţă vie şi parcă relaxată din partea jucătorului italian venit din calificări care s-a aflat la primul tablou principal din carieră. Spaniolul şi-a lucrat cu atenţie punctele, lovind stînga-dreapta şi avansînd nu de puţine ori în faţă pentru finalizare. Giannessi a răspuns cu retururi tăioase şi cu o defensivă încăpăţînată. "A fost cald şi umiditate mare, dar cred că, în final, asta m-a avantajat", a spus Andujar. "Atmosfera devenise apăsătoare, iar el s-a resimţit din punct de vedere fizic. Cum juca însă fără presiune, a fost periculos". Italianul s-a aflat în situaţia ibericului de anul trecut, venind din calificări şi eliminînd nume importante de pe tablou. "Sînt mulţumit de victorie şi de faptul că am jucat bine punctele importante", a încheiat Pablo.

Juan Ignacio Chela (1)-Andreas Seppi (7) 7-5, 6-3
Favoritul principal şi deţinătorul titlului a avut mult de muncit în faţa lui Seppi, o oră şi 53 de minute, şi momentele de cumpănă nu au lipsit. În primul set, italianul a avut de două ori un break în faţă, însă n-a putut concretiza. "A trebuit să vin mereu din urmă, să trag de mine", a explicat Chela, care şi-a folosit din plin experienţa şi versatilitatea din spatele terenului pentru a remonta. "Apoi, în setul secund am avut 5-1 şi m-am simţit tensionat cînd a trebuit să închid, iar el a jucat din ce în ce mai bine. A fost cald, dar apoi a venit umbra şi lucrurile s-au îmbunătăţit", a mai spus argentinianul. Semifinala cu Andujar e o reeditare a finalei de anul trecut. "El e un jucător tînăr, care a progresat mult. O să fie greu", crede Juan. "Complicat. Trebuie să iau fiecare punct în parte şi să rămîn atent", a adăugat Pablo.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează