SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Coco Gauff nu a citit celebra carte a antrenorului ei: „Am în față versiunea reală, așa că nu am nevoie”

Coco Gauff în acțiune Foto: Imago
Coco Gauff în acțiune Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 23 ianuarie 2024 22:44 / Actualizat marti, 23 ianuarie 2024 23:54

Americanca Coco Gauff, 19 ani, a avansat în semifinalele de la Melbourne, învingând-o pe Marta Kostyuk, 21 de ani, 7-6 (6), 6-7 (3), 6-2, apoi a vorbit despre punctele ei forte și despre relația cu antrenorul Brad Gilbert.

Coco Gauff s-a calificat pentru prima dată în semifinalele de la Australian Open după un meci dramatic cu ucraineanca Marta Kostyuk. S-a impus cu 7-6 (6), 6-7 (3), 6-2 și o va întâlni în semifinale de Aryna Sabalenka, deținătoarea titlului.

Partida a durat 3 ore și 8 minute, iar la conferința de presă de după a fost întrebată care consideră că sunt punctele forte din jocul ei.

Coco Gauff: serviciul și ajutor de la Andy Roddick

„Cu siguranță deplasarea pe teren”, a deschis Gauff lista. „De asemenea, când serviciul funcționează, cred că este o armă uriașă pentru mine. La fel și returul. Nu am returnat bine în meciul cu Marta, dar de obicei o fac”, a mai spus ea.

Antrenorul americancei, celebrul Brad Gilbert, 62 de ani, a povestit recent că a apelat la Andy Roddick, pe care l-a pregătit în perioada cea mai bună a carierei acestuia (2003-2004), pentru a o ajuta pe Coco cu sfaturi.

Roddick, 41 de ani, încă este considerat unul dintre jucătorii cei mai redutabili la serviciu din istorie. „L-am antrenat pe Andy pe când era foarte tânăr. A avut și are un serviciu incredibil și m-am gândit: «Ce persoană mai potrivită decât el să arunce o privire la serviciul lui Coco?»”, a spus Gilbert la ESPN.

„Cred că se închide un cerc. Când am lucrat împreună, aveam vârsta lui de acum, iar Andy avea vârsta lui Coco. Am petrecut două zile grozave. A ajutat mult, i-a simplificat mișcarea, a abreviat-o un pic”, a dezvăluit Gilbert.

Gauff a explicat că a fost vorba doar de o lansare mai înaltă a mingii pentru a deveni mai consistentă și că s-a obișnuit cu ea în două-trei zile.

Și mai cred că forța mea mintală. Ea m-a dus cu bine la capăt în multe meciuri”, a mai enumerat Coco la capitolul puncte forte. „Mi se pare că sunt una dintre cele mai puternice jucătoare. Fac totul ca să mă resetez după fiecare punct”.

Nu a citit cartea lui Brad Gilbert

Coco Gauff nu a citit celebra carte a antrenorului ei: „Am în față versiunea reală, așa că nu am nevoie”
Brad Gilbert și Coco Gauff la US Open 2023 Foto: Imago

Brad Gilbert este și autorul cărții Winning Ugly – Cum să câștigi urât – în care oferă ponturi pentru jucătorii medii despre cum să învingă adversari cu calități superioare.

„Am cumpărat un exemplar, dar nu am citit-o. Poate ar trebui să o adaug pe lista mea de lecturi”, a dezvăluit Gauff după meciul cu Marta Kostyuk. „De fapt, mama a luat-o atunci când eram în discuții de a lucra cu Brad și mi-a spus: «Trebuie să citești cartea asta». Ea a citit-o, eu nu.

Simt însă, știți, că am în față versiunea reală, așa că nu am nevoie de o carte. Deși ar putea să ajute. Poate o voi citi ca să-i fac o surpriză”, a încheiat campioana de la US Open.

Rezumatul meciului Coco Gauff - Marta Kostyuk

Citește și: 

Aryna Sabalenka, calificare sigură în semifinale » Ce ritual amuzant respectă campioana en titre de la Australian Open
AUSTRALIAN OPEN
Aryna Sabalenka, calificare sigură în semifinale » Ce ritual amuzant respectă campioana en titre de la Australian Open
Urmează primul șoc real de la Australian Open 2024 » E pregătit să îl răpună pe Djokovic: „Sunt 100% pregătit”
Australian Open
Urmează primul șoc real de la Australian Open 2024 » E pregătit să îl răpună pe Djokovic: „Sunt 100% pregătit”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
username_2
username_2  •  24 Ianuarie 2024, 09:52

parcă o chema Cori Gauff, amu văd că îi Coco, *** nu că nu s-ar potrivi

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  24 Ianuarie 2024, 09:35

Coco este o jucatoare sincera ...sper sa ajunga cea mai buna din lume ...are antrenori foarte buni si sustinerea publicului american ...

Zazu
Zazu  •  24 Ianuarie 2024, 06:15

Este cel puțin hilară( ridicolă) pronunția prenumelui lui hurkacz,de către comentatorii de la eurosport! HUBI! Să i spui unei huidume de aproape 2 m,care își aruncă dezlânat tălpile picioarelor de jum de metru,ca și cum acesta ar fi ceva....mic,finuț,delicat,e cel puțin și hilar și ridicol,ptr ambele părți

Vezi toate comentariile (4)
Comentează