SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Come on! » Simona Halep a trecut un test dur pe iarba de la Wimbledon şi s-a calificat în turul III

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de , - Publicat sambata, 28 iunie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 28 iunie 2014 10:27

A treia favorită a învins-o pe Lesia Ţurenko, 6-3, 4-6, 6-4, în o oră şi 49 de minute, calificîndu-se în premieră în turul al 3-lea de la Wimbledon. Românca va juca astăzi, începînd cu ora 15:30


All England Club e locul în care unele lucruri nu se schimbă de mai bine de un secol, iar altele se modifică de la o clipă la alta. Vremea, în primul rînd. Acum se poate juca, peste 5 secunde iarba se transformă într-un soi de patinoar verde. Asta s-a întîmplat joi seară, cînd Simona Halep aştepta să vadă dacă va mai juca sau nu. Fusese programată s-o întîlnească pe Lesia Ţurenko în al 4-lea şi ultimul meci de pe Terenul 2. Între timp, s-a adăugat o altă partidă, reportată de miercuri. Şi uite aşa, arena respectivă s-a transformat în cea mai înghesuită. În final, ploaia a pus un capac mare şi greu peste o zi marcată de necunoscute. Românca a mai pus o noapte de frămîntare pe lista de aşteptare.

Start timpuriu
Ieri însă, a ajuns devreme la terenuri, pentru un start la ora 11:30 locală. Un pui de ploaie a întîrziat începerea meciului cu cîteva minute, dar mai tîrziu soarele a pus stăpînire peste cerul albăstrui. Totul rămînea să se decidă în iarbă. Simona a început disputa cu un tricou cu mînecă scurtă şi cozoroc alb. L-a încheiat, o oră şi 49 de minute mai tîrziu, într-o eliberare sonoră şi gestuală, cu maiou şi capul descoperit, răsuflînd greu, dar uşurată.

A fost o dispută ce, schiţată pe un petic de hîrtie, părea simplă. În realitate, s-a dovedit complicată de-a binelea. Primul act a urmat un scenariu clasic, cu Lesia Ţurenko, jucătoarea mai slab clasată, 170 WTA, greşind mai mult, în timp ce Halep făcea suficient pentru a nu intra în zona de pericol. Un break venit la fix, în game-ul al 7-lea, şi actul era pecetluit ceva mai tîrziu la 6-3.

Traseu deturnat
Apoi, lucrurile păreau că urmează acelaşi traseu, 3-0 rapid pentru Simona în setul secund, Janowicz şi Hewitt fuseseră probabil alertaţi, erau programaţi să joace al doilea meci. Dar n-a fost atît de simplu. Ucraineanca a început să creadă tot mai mult în loviturile ei, iar românca a traversat o perioadă tulbure, presărată cu mai multe greşeli. În cîteva zeci de minute scurse iute, Ţurenko luase 6 din 7 game-uri disputate şi setul al doilea.

În decisiv, Halep şi-a regăsit ritmul şi verva, a servit pentru victorie la 5-3, a avut două mingi de meci, s-a trezit înghesuită la 5-4, dar a concretizat pînă la urmă la a patra şansă. Uneori, înfruntările se cîştigă aşa, luptînd şi trăgînd cu dinţii de fiecare minge. E exact ce a făcut Simona ieri pentru un loc, în premieră, în turul al 3-lea la Wimbledon.


71.000 de lire sterline şi-a asigurat Simona Halep prin calificarea în "şaisprezecimi" la Wimbledon

Contra lui Bencic
Următoarea adversară a Simonei este adolescenta elveţiană Belinda Bencic, 17 ani, cîştigătoarea de anul trecut a Wimbledon-ului la juniori. "Nu ştiu dacă progresul meu rapid e o surpriză sau nu. Mă bucur că mă aflu deja pe tabloul senioarelor", a spus Bencic, care e asemănată cu Martina Hingis. "Halep a jucat finala de la Roland Garros, e favorita a treia aici, aşa că sînt bucuroasă să joc contra ei. O să intru pe teren şi cred că am o şansă s-o bat, vreau să cîştig. N-am nici o presiune, voi da totul, voi lupta", a adăugat ea. "Belinda e tînără, puternică. Sper că-mi voi simţi bine jocul şi că voi fi mai agresivă", a spus Simona pentru treizecizero.ro.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (11)
ataraxia
ataraxia  •  28 Iunie 2014, 14:39
Postat de ionutddd pe 28 Iunie 2014, 11:45

schimba chilotii te rog eu sa nu se vada maroul, nu ne fa de rusine !

saracu' de tine....

capitanothemagician
capitanothemagician  •  28 Iunie 2014, 12:55
Postat de unico_biancorossi pe 28 Iunie 2014, 12:08

belinda bencici ? aha, alta "elvetianca" din mosi stramosi..)) ca si Nationala de fotbal, plina cu albanezi care sunt "elvetieni" de sute de ani..)) in alta ordine de idei, succes Simona.

6.5% in Elvetia sunt italienii, locul trei dupa francezi 20%.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  28 Iunie 2014, 12:08

belinda bencici ? aha, alta "elvetianca" din mosi stramosi..)) ca si Nationala de fotbal, plina cu albanezi care sunt "elvetieni" de sute de ani..)) in alta ordine de idei, succes Simona.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează