SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP - ȘARAPOVA 4-6,4-6

Complexul Maria » Halep a rămas fără victorie în faţa Şarapovei şi după a şasea confruntare

Articol de - Publicat miercuri, 28 octombrie 2015 00:00

Românca a pierdut cu 4-6, 4-6 într-un meci în care rusoaica a jucat exemplar şi a avut răspuns pentru toate încercările propuse de Simona.

Oare cine îşi închipuia că Maria Şarapova poate să joace atît de bine după multe luni în care principala sa preocupare a fost să se facă bine? Poate nici măcar Simona Halep, care a spus că a venit momentul să o învingă pe rusoaică.

În urmă stăteau cinci înfrîngeri care sfredeleau în mintea româncei. E greu să nu te simţi măcar puţin copleşit cu un asemenea istoric. Şi primele semne că Maria e încă în mintea Simonei au venit.

Şarapova a făcut break încă de la primul game de serviciu al româncei. 2-0 şi îndoielile se transformau într-un bulgăre care se tot rostogolea. Halep a reuşit să-i spună stop în game-ul următor şi meciul începea să crească în valoare.

Oricum, intensitatea celor două era acolo încă de la început. S-au luptat de la egal la egal, dar Şarapova a venit cu ceva în plus, cu mingi care au împins-o şi au frustrat-o pe Simona.

"Ştiu că am stat prea în spate, prea departe de teren. Am încercat să mă apropii, să fiu mai agresivă. Dar ea a jucat foarte bine. Nu m-a lăsat să-mi fac jocul, dar am comis şi cîteva greşeli. În primul set, la 5-4 am făcut două duble greşeli", a sumarizat Simona partida, dar şi unul dintre momentele care au înclinat meciul spre Şarapova.  Fostul lider mondial a confiscat prima parte a întîlnirii cu 6-4.

Revenire şi prăbuşire

În felia a doua a partidei, Maşa a pornit iute şi aprigă. Strigînd tare şi punînd mult piper în jocul său, s-a dus după game-uri extrem de disputate la 5-1. Simona avea umerii căzuţi şi se întreba cîte mingi îi mai poate întoarce Şarapova.

"Suprafaţa e foarte lentă în părţi, mingea nu sare. Asta le oferă şanse jucătoarelor de genul lui Halep şi al Radwanskăi să reintre în puncte, lucru pe care-l fac foarte bine şi prin care preiau controlul. Aşa că trebuie să găseşti soluţii în jocul tău. Nu să-l schimbi, ci să găseşti posibilităţi, să avansezi la fileu, să fii agresivă, dar şi consistentă în ceea ce faci", a spus Maria.

Cea care a trăit un pic pe marginea prăpastiei după ce Simona a reuşit să o deraieze de două ori atunci cînd a servit pentru meci.  S-a făcut 5-4 şi fanii români din sală erau mai vocali.

Şarapova şi-a amintit atunci de ceea ce a făcut pentru a ajunge la 5-1 şi a cîştigat pentru a şasea oară în faţa Simonei. Victoria ei e pusă pe hold. Iar Maria s-a aşezat şi mai confortabil în mintea româncei.  

"A fost un meci greu, am fost din nou aproape de ea. Am avut şanse să revin în setul al doilea, dar tocmai atunci a produs unele lovituri extraordinare. Sînt un pic dezamăgită"
Simona Halep

"Maria e o campioană. Are experienţă. Simt că joacă tot timpul  foarte bine împotriva mea, dar acesta este tenisul. Trebuie să accept aceste lucruri şi să progresez pentru a o învinge"
Simona Halep

"Halep e o competitoare extraordinară. Ştiam că va fi un meci fizic, că mă va provoca să mai lovesc încă o dată mingea. Ştiam că trebuie să joc consistent şi să mă aştept ca mingea să se întoarcă"
Maria Şarapova

Cifrele meciului

Halep Parametru Şarapova
70 Procentajul la primul serviciu 56
1 Aşi 2
2 Duble greşeli 7
10 Lovituri directe cîştigătoare 22
14 Greşeli neforţate 34
3/3 Mingi de break convertite 5/11
5/8 Puncte cîştigate la fileu 5/7

Programul de azi

Grupa Albă
Ora 09:00 Petra Kvitova-Lucie Safarova
Ora 13:30 Garbine Muguruza-Angelique Kerber
În direct Digi 2 şi Dolce 1

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
10206088110775210
Enver Hoxha  •  28 Octombrie 2015, 09:58

Între Şarapova şi Halep e aceeaşi distanţă ca între CR7 şi Keşeru.

piet
piet  •  28 Octombrie 2015, 09:17

sharapova e o regina arata bine joaca bine e inteligenta se adapteaza usor singura problema sant accidentarile faceti comparatie cu halep

Vezi toate comentariile (2)
Comentează