SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Corespondență de la Londra » Față în față cu o Simona înlăcrimată. Roxana Fleșeru scrie despre cum a simțit-o pe Halep, după înfrângerea dureroasă cu Johanna Konta: "Sunt o jucătoare mai bună"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 iulie 2017 09:59

*** Roxana Fleșeru, trimisul special al GSP la Londra, a asistat la meciul Simonei Halep de pe Terenul Central, pierdut cu Johanna Konta, scor 7-6 (2), 6-7 (5), 4-6 ***

Simona Halep a fost la două puncte de numărul unu mondial și de o calificare în semifinale la Wimbledon.  Însă Johanna Konta a reușit să întoarcă din nou un meci cu românca, după ce a pierdut primul set la fel la Wuhan 2015 și Miami 2017.

Două puncte care au lăsat multe urme în mintea Simonei. La o oră după meci a venit la conferința de presă în camera cea mai mare de la All England Club.

Față în față cu douăzeci de oameni care voiau să știe gândurile. Supărată și cu urme de lacrimi în ochi, ea a răspuns măsurat, dar fără să intre în prea multe detalii.

"De fiecare dată când pierd mă simt frustrată", spune ea. În urmă cu patru săptămâni, după finala de la Roland Garros era aproape în aceeași situație. O înfrângerea într-un meci care o putea aduce pe primul loc în ierarhi mondială, dar acolo mai era și trofeul. Unul pe care și-l dorește de multă vreme. Acum, pe iarba aceasta mult comentată era mirajul primului loc.

A auzit întrebarea despre poziția de lider de foarte multe ori și după o luptă atât de strânsă cu Johanna Konta s-a simțit poate un pic iritată de revenirea la ea.

"E unul dintre obiectivele mele, am fost din nou aproape aici, dar nu mă afectează atât de mult pentru că mai am mulți ani în față, așa că trebuie să muncesc în continuare. Sper să reușesc la un moment dat și dacă nu va fi nu să fie, nu înseamnă că sunt o jucătoare rea", a completat ea.  

Au fost 12 minute în care Simona cu siguranță prefera să fie în alt loc, iar moderatorul conferinței s-a asigurat ca aceste clipe petrecute de româncă în fața jurnaliștilor să nu fie prea multe. Spre finalul ei în ochii româncei se conturau din nou câteva lacrimi. E frustrant să fii din nou atât de aproape de un țel și să-l pierzi din nou, însă în materie de intensitate a durerii, Simona spune: "Nu doare la fel de mult ca la Paris".

Cu ultima întrebare s-a terminat și turneul de la Wimbledon pentru Simona. "Bravo, ai manageriat foarte bine întrebările", i-a spus moderatoarea la final.  Un turneu constant la care Simona mai are în trecut o semifinală și un sfert de finală. Un turneu verde-mov la care englezii duc mai departe o tradiție care a început acum o sută de ani.

Ultima minge din meciul cu Johanna Konta a pus punct unei perioade pline de rezultate, emoții, triumf și dezamăgire pentru Simona Halep, care a câștigat la Madrid, a făcut finală la Roma și la Paris și a ajuns până în sferturi la Wimbledon. A fost la un vârf de ac de numărul unu mondial. Cât de mult o vor afecta în viitor pe Simona aceste momente?

Lunile care vor veni ne vor spune povestea, dar consistența ei din aprilie până acum  nu a fost atinsă cel puțin în acest an de nici o altă jucătoare. "Este într-o formă magnifică. Într-un meci cu ea trebuie să câștigi tu punctele, îți dă foarte puține șanse și trebuie să muncești mult pentru a o învinge", a spus Johanna Konta.

Din aprilie și până în iulie, Halep  a câștigat douăzeci și patru de meciuri și a pierdut cinci, față de prima parte a anului când adunase doar șase victorii și patru înfrângeri. Simona și-a schimbat sezonul o dată ajunsă pe zgură și a continuat forma bună și pe iarbă. Un scenariu în care nici ea nu credea după problemele la genunchi prin care a trecut.

Turneele de la Madrid, Roma, Paris și Wimbledon au consumat multe din energia și emoțiile Simonei.

"La începutul anului a fost cel mai greu pentru că nu am putut să joc. Nu pot să spun că nu sunt bucuroasă și mulțumită de ce am realizat este unul dintre cele mai bune sezoane ale mele. Sunt o jucătoare mult mai bună,  jocul meu a crescut, sunt diferită pe teren. Am arătat unele oportunități  pe care poate că le voi fructifica dacă o să mai am ocazia. Nu e sfârșitul!", a spus Simona. Pentru că în tenis în fiecare săptămână vine un alt turneu cu provocările și trofeu său. 

"Unul dintre lucrurile pozitive după acest turneu este că am reușit să joc atât de bine după dezamăgirea din finala de la Roland Garros"

"Am învățat că nu trebuie să gândesc prea mult la rezultat și victorie pentru că dacă nu ieși pe teren și să nu profiți de șanse, nu o ai"
Simona Halep

181 de săptămânide Top 10 are Simona Halep, cele mai multe petrecute pe poziția a treia, cincizeci și cinci

3-2este raportul dintre victoriile și înfrângerile Simonei Halep în 2017 în fața jucătoarelor de Top, iar în cariera acesta a este de 24-37

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (40)
magura
magura  •  12 Iulie 2017, 19:53
Postat de cpt.ahab pe 12 Iulie 2017, 16:26

Bun. Și pe Pliskova ce o recomandă pentru nr. 1 mondial?

Pe Pliskova? Nimic, dar a ajuns pe locul 1 datorita punctelor. Atat.

691869250956638
Ion Florea  •  12 Iulie 2017, 17:35

Așa este.Simona este de o naturalețe,o sportivitate și o disciplină ieșite din comun,Aceste calități le găsești numai la un sportiv f,educat. Nu înțeleg de ce nu o ajută mai mult antrenorul.În sport e bine să ai și un pic mai mult tupeu.Trebuie sâ avem în continuare f.multâ încredere în ea și ne va oferi tot asa de multe satisfacții nouă iubitorilor de tenis.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  12 Iulie 2017, 16:26
Postat de tihi pe 12 Iulie 2017, 15:54

Unu este sa vrei si alta este sa poti. Johanna,de origina maghiara,a demonstrat,ca la Constanta suferinta provocata de Ilie Nastase a facut-o mult mai cerebrala si mai puternica ! Halep este pe un loc WTA mult peste calitatile sale.Locul ei este pe locul 10 - 20 WTA. Nu poti sa te compari cu Navratilova,Stefi Graff, Serena W,Chris Evert,Széles Mónika,Martina Hingis,Justin Hennen,Billie J.King, Sharapova...etc.Ele au multe grand slamuri ,au fost pe primul loc WTA,au castigat multe turnee de tenis.Halep mai are mult pana ajunge pe jucatoarele mai inainte insirate.Locul 1 mondial trebuie sa meriti nu prin puncte stranse de pretutindeni,ci prin joc,prin succese la marile concursuri si prin sportivitate deplina si curata ! O jucatoare nr. 1 mondial sau de top,nu arunca cu racheta de pamant...nu vocifereaza pe teren...nu se cearta cu arbitrii...nu arata muschii si pumnii stransi !

Bun. Și pe Pliskova ce o recomandă pentru nr. 1 mondial?

Vezi toate comentariile (40)
Comentează