SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

Corespondenţă de la Madrid Interviu cu revelaţia săptămânii în tenisul mondial! Patricia Ţig: ”Noi, româncele, suntem foarte tari!

Articol de , - Publicat joi, 05 mai 2016 14:38

Patricia Țig a fost foarte bucuroasă după calificarea în sferturile de finală, iar azi o întâlnește pe Samantha Stosur în ultimul meci al zilei

Patricia a venit la zona mixtă strălucind. Trecuseră doar câteva minute de la victoria în două seturi în fața lui Madison Keys. Deși era trecut de miezul nopții la Madrid și frigul se lăsase, energia meciul era încă acolo. A zâmbit tot timpul și încă nu-i venea să credea că e între primele opt la un turneu Premier Mandatory.

- Patricia, îți vine să crezi că ai ajuns până aici?
- Sunt foarte foarte bucuroasă. Am intrat foarte încrezătoare în mine și foarte atentă la planul meu de joc și se pare că i-am cam dat bătăi de cap lui Madison Keys. Simt că trebuie să fiu calmă și cred că lucrul acesta mă ajută. Am avut și momente în care m-am mai enervat. Apoi mi-am dat seama că nu mă ajută lucrul acesta. Am revenit la starea mea și m-a ajutat. Probabil totul vine și din antrenamente, din ce m-am antrenat, din ce am învățat nou. Mereu mă gândesc la jocul meu decât la jocul celorlalte, cred că sunt foarte incomodă pentru celelalte. Dacă eu mă concentrez la ce am eu de făcut nu prea mai contează ce fac celelalte. Nu cred că realizez, nici nu știu dacă sunt obosită sau nu. Dar  mâine am din nou  meci.

- E un avantaj că nu te cunosc.
- Da, se poate să fie și acesta un avantaj, dar asta e până la urmă nici eu nu le cunosc pe ele pentru că nu am mai jucat cu ele, le-am mai văzut așa la televizor, dar nu le știu foarte îndeaproape. Cred că e același lucru de ambele părți.

- Ai venit foarte devreme aici, erau nerăbdătoare să joci?
- Am venit să mănânc. Am fost la meciul Irinei și al Soranei . E bine să fim una lângă alta, mai ales la turnee de genul acesta, unde suntem patru românce din opt. Mi se pare foarte tare, Noi, româncele, suntem foarte tari!

- Te-a afectat ce s-a întâmplat înainte de meci, cu venitul băieților și întoarcerea la vestiare?
- Mi s-a părut foarte amuzant. Bănuiesc că a fost o problemă de comunicare la ei. Noi trebuia să intrăm pe teren, să începem meciul. Până la urmă i-am cerut un sticker arbitrei cu însemnele WTA și  a zis că mi-l dă, dar să mai stau un pic și apoi ne-a comunicat că trebuie să intre băieții că au fost ceva probleme cu lumina pe celălalt teren.

-  La fiecare meci ai alt echipament, e ceva ce ține de superstiție?
- Nu, eu sunt sponsorizată de tonic și ei au mai multe culori și mai multe combinații, nu doar o singură culoare sau doar un singur tip de echipament un sezon întreg. Îmi palce foarte tare să schimb  și pentru arena centrală o să port negru.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează