SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

Corespondență de la Madrid » Luminița Paul după calificarea lui Begu: "Nervii Barborei, calmul Irinei. Și sferturi de finală"

Articol de - Publicat miercuri, 06 mai 2015 14:37

Pentru prima întîlnire dintre cele două, Irina Begu și Barbora Strycova, în ”optimile” de la Madrid, atmosfera de pe zgură a fost tensionată. Un pic prea mult în anumite momente. 

Într-un prim set strîns, break-ul a apărut pe final, în game-ul al nouălea, iar cehoaica a izbucnit într-o tiradă în engleză, ca să se audă clar, inclusiv ”the f word”. Imediat, a primit un avertisment pentru abuz verbal.

De fapt, ce reclama ea? Se pare că faptul că românca ar fi comunicat cu loja ei, nu atît de evident însă pe cît susținea Strycova. ”Ea vorbește tot timpul, iar eu iau avertisment pentru că am rostit acel cuvînt?”, a continuat cehoaica. Arbitra de scaun a trecut peste incident, dar nervii Barborei nu s-au potolit.

În acest timp, Begu și-a văzut de joc, a cîștigat primul set cu 6-4 și s-a detașat la 2-0 în al doilea. Acolo lucrurile s-au complicat un pic pentru ea, iar Strycova a continuat să se plîngă de aproape orice, chiar și de spectatorii care îi aplaudau greșelile.

În mijlocul setului, a trimis o minge afară, arbitrul a strigat out, cel de scaun a confirmat, dar cehoaica tot a vrut verificarea urmei. Irina i-a spus: ”E out!”, Barbora replicînd înțepat, de lîngă fileu: ”Keep it cool, let her say that”. Umpire-ul a confirmat. Tot mai nervoasă, Strycova a continuat să împartă zîmbete ironice și mormăieli. În final, la 5-4, cînd Begu servea pentru meci, a fost 0-40, dar românca a revenit și, cu 5 puncte la rînd, a închis meciul. Salutul de la final a fost rece, cehoaica abia întinzînd mîna. Ea, care anul trecut îi preda o lecție de handshake Elinei Svitolina.

Cel mai important însă este că Irina Begu e în sferturi de finală pentru prima dată într-un turneu Premier Mandatory, fază în care va întîlni o altă cehoaică, pe Petra Kvitova, cap de serie numărul 4.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
dinamo100
dinamo100  •  06 Mai 2015, 18:13

Bravo Irina!!

emv2013
emv2013  •  06 Mai 2015, 16:20

Bravo Irina! Succes in meciul cu Kvitova!

812031735500378
Ddanny Ddanny  •  06 Mai 2015, 15:23

asa e ..luminita paul...e una din jurnaliste care scrie interesant...chiar citesti tot ce scrie,,,la ceilalti dupa primul rand am iesit de pe articol...degeaba se numeroteaza pe acolo ca am intrat pe articol..cand eu ies dupa primul rand...nu e relevant

Vezi toate comentariile (4)
Comentează