SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MADRID

Corespondenţă de la Madrid » Nervi şi paşi de oţel » Istoria unei noi reveniri senzaţionale pentru Simona Halep: de la 0-1 la seturi în finala de la Madrid

Petra Kvitova învinsă de Simona, de efort și de emoții
Petra Kvitova învinsă de Simona, de efort și de emoții

Articol de - Publicat duminica, 11 mai 2014 00:00 / Actualizat sambata, 10 mai 2014 23:08

Simona Halep a învins-o ieri cu 6-7 (4), 6-3, 6-2 pe Petra Kvitova în semifinalele de la Madrid, după două ore şi 36 de minute de efort, luptă şi ambiţie.

Sîmbătă, încă o zi începută devreme la Caja Magica. Soarele mîngîie afectuos zgura şi încinge parapeţii metalici ai lojelor de pe Arena Centrală "Manolo Santana". Simona Halep revine aici, pe acest teren ceva mai moale, mai lent, uşor diferit de "Arantxa Sanchez", cel cu zgură iute ca ardeiul.

Dincolo de fileu, Petra Kvitova, campioana de la Madrid din 2011, aflată în căutarea acelor momente de foc şi magie. E impunătoare cehoaica, la cei 1,82 metri ei ei, cu braţul stîng care pocneşte mingea sec, puternic. Iar Simona resimte la început statura adversarei, o regăseşte în forţa loviturilor care o depăşesc sau o fentează. Serviciul o ţine însă aproape, chiar dacă nu-şi poate face aşa cum îi place jocul fluid, cu schimbările rapide şi derutante de direcţie.

Pecete de foc
Merg cap la cap, cu două break-uri consecutive incluse, şi ajung în tie-break. Halep are un moment nervos, reproşîndu-i arbitrei Eva Asderaki lentoarea reacţiei la o minge care căzuse de două ori. Calmul pierdut o costă setul şi începutul celui de-al doilea, cînd Kvitova zboară la 3-1.

E ceva însă acolo care strecoară speranţă. Soarele nu mai mîngîie, muşcă de-a dreptul. În tribune, evantaiele colorate se agită ca nişte fluturi convulsivi, iar Petra e roşie la faţă, caută aerul cu gura larg deschisă.

Vine game-ul în care totul se schimbă. La 3-2, cehoaica face 4 greşeli la rînd, gonind mingile din rachetă dincolo de linii. E paharul cu apă rece pe care-l bea cu sete Simona, cubul de gheaţă care-i răcoreşte fruntea înfierbîntată. De acolo, totul se schimbă. Serviciul româncei devine tot mai sigur, iar jocul din spatele terenului prinde curaj, formă şi curgere.

Finalul în urcare
În pauze, Halep se înfăşoară în prosopul umplut cu gheaţă, Kvitova îl tot cheamă pe un David Kotyza tonic, dar neputincios, iar cînd n-o face îşi lasă capul pe braţe, copleşită. Simona ia setul secund cu 6-3, deschide decisivul cu un break, are în continuare numeroase mingi pentru a se desprinde şi mai mult şi o face pînă la urmă: 5-2, apoi 6-2.

Încă o bătălie grea pe care ea o cîştigă pentru că stă acolo, se agaţă, îşi ridică nivelul, luptă, îşi doreşte. Madridul îi oferă prima finală Premier Mandatory din carieră, azi, contra Mariei Şarapova. Chiar că e ceva legat de locul acesta! Ceva ce Simona nu va putea alunga niciodată din minte. Un soi de magie.

1 înfrîngere a înregistrat Simona Halep în 2014 din şase confruntări cu jucătoare de Top 10

10-16 este raportul dintre victoriile şi înfrîngerile adunate de Simona Halep în faţa jucătoarelor de Top 10

"Ştiam că o să am un meci greu. M-a învins în finala de la New Haven, aşa că îmi doream foarte mult revanşa. A fost un meci lung şi o luptă foarte strînsă. Pînă la urmă, ea a fost mai bună, dar nici pentru mine nu a fost un meci rău" (Petra Kvitova)

616511-victorii-simona.jpg

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  11 Mai 2014, 11:41

Simona este super jucatoare ...eu o vazusem pierduta dupa primul set ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează