SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Corespondenţă de la Madrid » O Maşă prea puternică » Cea mai importantă finală a carierei pentru cea mai valoroasă româncă a momentului

Maria Șarapova este mai înaltă cu 20 de centimetri decît Simona
Maria Șarapova este mai înaltă cu 20 de centimetri decît Simona

Articol de - Publicat luni, 12 mai 2014 00:00 / Actualizat duminica, 11 mai 2014 23:49

Simona Halep a cedat, 6-1, 2-6, 3-6, în faţa Mariei Şarapova, care a reuşit să-şi ridice formidabil nivelul de joc după un prim set plin de greşeli.

Ziua finalelor la Madrid. Cu soare, mai puţin arzător decît sîmbătă, cu un strop de vînt, suficient cît să fure uneori mingile din rachetele Simonei şi Mariei, cu tribune încărcate de oameni şi de pasiune. Aproape fiecare şi-a ales favorita. Şi nu va irosi energie s-o încurajeze din primul moment al meciului şi pînă la final.

Un domn, cu voce plină, de bariton, a strigat chiar în la minge de meci pentru Şarapova: "You can do it, Simona!". Poate data viitoare, pentru că va fi cu siguranţă una, aşa cum a prezis chiar rusoaica, la festivitatea de premierea.

Pînă acolo însă, Maria a început ezitant meciul. Greşeli puzderie, mingi trimise în fileu sau mult dincolo de linii. Ajustările nu erau făcute. Simona a servit sigur şi a sclipit de cîteva ori cu loviturile ei bine puse la punct.

În scurt timp, tabela consemna un set încheiat, 6-1 pentru jucătoarea română, care strînge pumnul, privind spre loja în care se află antrenorul, preparatorul fizic şi fratele ei.

Şarapova a început însă să înţepe din primul game al setului secund. Dintr-o dată, loviturile ei au căpătat lungime şi asprime. Uneori extremă. Şi nivelul sonor a crescut, aproape cu fiecare minge cîştigată. Deranjată şi de accidentare, fără un serviciu pe care să se poată baza, Halep a încercat să compenseze cu un joc variat din spate, dar rusoaica a avut răspuns la tot. Aşa a achiziţionat şi setul al doilea, 6-2, şi s-a dus la 4-1 în decisiv, cu două break-uri.

Un scurt moment de derută, Simona s-a apropiat la 3-4, dar n-a putut mai mult în faţa unei adversare dezlănţuite, care a încheiat cu 6-3. Şi a cucerit astfel pentru prima dată titlul la Madrid. Halep rămîne cu cea mai importantă finală de pînă acum a carierei şi cu întîiul set smuls Mariei. Cu siguranţă, vor urma şi altele. Seturi şi meciuri.

Lider la aşi
Încă o dovadă a progresului înregistrat de Simona Halep la serviciu este faptul că ea a încheiat turneul de la Madrid cu cel mai mare număr de aşi: 28. Mai mulţi decît alte jucătoate, cunoscute pentru forţa şi varietatea lor la serviciu. Cel mai productiv meci al româncei a fost cel din optimile de finală, cu Lisicki, cînd a reuşit 9 aşi, urmat de semi finala cu Kvitova, cu 8. Chiar şi ieri, în finală, în ciuda durerilor la muşchii abdominali, a scos 4 aşi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
vladutz13
vladutz13  •  12 Mai 2014, 10:38
Postat de submarina pe 12 Mai 2014, 09:55

Incredibil, cum poate sa aiba Sarapova 59kg la 1,88m, iar Simona 60 la 1,68?! Simona parca e o albinuta pe langa rusoaica:)

Greutatea Simonei este normala, mai ales pentru un sportiv... la Sharapova e socul, la o greutate ca asta ar trebui sa fie anemica.... si totusi parca trage cu tunul cand joaca.

submarina
submarina  •  12 Mai 2014, 09:55

Incredibil, cum poate sa aiba Sarapova 59kg la 1,88m, iar Simona 60 la 1,68?! Simona parca e o albinuta pe langa rusoaica:)

eagleye
eagleye  •  12 Mai 2014, 09:46

Nu prea se bucura Halep pentru adversara ei :))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează