SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MADRID

Corespondenţa de la Madrid » Victoria îndîrjirii » Condusă cu 1-5 în al doilea set, Irina Begu a avut o revenire de senzaţie contra lui Shuai Zhang

Irina Begu se simte excelent pe zgura de la Madrid
Irina Begu se simte excelent pe zgura de la Madrid

Articol de - Publicat marti, 06 mai 2014 00:00 / Actualizat luni, 05 mai 2014 23:04

După semifinala de la Oeiras, de săptămîna trecută, Irina Begu a pornit bine ieri la Madrid, trecînd în primul tur de Shuai Zhang, numărul 41 WTA, cu 6-4, 7-5.

La 11 dimineaţa, nu e multă lume în tribunele Terenului 7 din Complexul Caja Magica. Aplauzele sînt rare, vin mai mult din partea antrenorilor şi apropiaţilor celor două jucătoare. Nu e nimic, meciul curge foarte bine şi în relativa linişte.

Alături, unde joacă Dominika Cibulkova, finalista de la Australian Open, contra Samanthei Stosur, e mai multă animaţie. Iar lumea trece în flux continuu pe aleea centrală, aruncînd priviri pofticioase spre toate partidele aflate în desfăşurare.

Irina e de două zile la Madrid, a venit din Portugalia, unde a disputat semifinala în turneul de la Oeiras. Un pic de oboseală, ora matinală pentru tenis, soarele, toate o fac să pornească mai lent. Adversara ei reuşeşte prima break-ul şi conduce cu 2-0, dar românca revine şi egalează. Are apoi un game infernal pe propriul serviciu pentru 3-3, însă rezistă, face ea break-ul, apoi ia setul cu 6-4.

"Ştiam că e o jucătoare bună pe hard, n-am reuşit să găsesc nici un meci al ei pe zgură, aşa că nu ştiam la ce să mă aştept", explica Begu după meci. "În primul set mi-a fost mai uşor, deşi au fost momente cînd m-a surprins. Ca orice chinezoaică, loveşte bine de la nivelul şoldului".

În setul secund, Zhang s-a distanţat la 5-1, iar Irina pierduse mult din intensitate. "Eram moale, nu mai serveam bine", spune ea. A decis însă să lupte. Şi a făcut-o atît de bine încît nu i-a mai lăsat adversarei nici un game pînă la sfîrşit. De două ori a servit asiatica pentru set şi de două ori a eşuat. Begu s-a impus cu 7-5, după o serie de game-uri în care şi-a regăsit forţa şi stabilitatea.

"Mi-am spus să iau fiecare game pe rînd, să mă agăţ. Simţeam că pot să egalez, apoi să iau setul, ceea ce însemna victorie". Aşa a şi fost. Românca, beneficiară a unui wild card la Madrid, a onorat invitaţia cu o izbîndă. În turul al 2-lea, o va întîlni pe Sabine Lisicki. Încă o provocare. Ceva cu care s-a obişnuit însă.

ALTE ŞTIRI DE LA MADRID:

Copil merge mai departe
Marius Copil a obţinut, ieri, prima sa victorie într-un turneu de Masters 1000. Românul, 163 ATP, a trecut de Marcel Granollers, 30 ATP, în primul tur la Madrid cu 6-3, 6-4. Copil a ajuns pe tabloul principal graţie unui wild card oferit de organizatori. Pentru Marius este a doua victorie importantă a anului, după cea din luna ianuarie, la Brisbane, obţinută în faţa lui Gilles Simon, pe atunci 19 ATP: pentru calificarea în turul al doilea, acolo unde îl va întîni pe învingătorul din meciul Dimitrov-Carreno Busta, românul în vîrstă de 23 de ani va primi 24.000 de euro şi 45 de puncte ATP.

Monica, învingătoare în duelul româncelor
Perechea Monica Niculescu/Klara Koukalova (Rom/Ceh) a ieşit învingătoare din partida cu dublul Irina-Camelia Begu/Oksana Kalaşnikova (Rom/Geo).  Monica şi Klara s-au impus în două seturi, 6-4, 6-3, după o oră şi şase minute. În runda următoare, ele vor da peste americancele Raquel Kops-Jones/Abigail Spears. Niculescu şi Koukalova au deja, în acest sezon, două trofee cucerite.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
mido_
mido_  •  07 Mai 2014, 08:56

"aia" e nr.41 WTA !

ataraxia
ataraxia  •  06 Mai 2014, 15:26

daca te conduce aia cu 5-1...imi dau seama ce fel de loser(ă) esti!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează