SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MADRID

Corespondenţă de la Madrid » Viteză în Cutia Magică » Simona Halep a început foarte bine turneul din capitala Spaniei

Simona Halep va primi  21.600 de euro pentru accederea în turul al doilea
Simona Halep va primi 21.600 de euro pentru accederea în turul al doilea

Articol de - Publicat marti, 06 mai 2014 00:00 / Actualizat luni, 05 mai 2014 23:03

A 5-a jucătoare a lumii, favorită numărul 4 în capitala Spaniei, s-a impus în numai o oră şi 2 minute în faţa Juliei Goerges, 6-2, 6-0. În turul secund, Halep va întîlni o favorită locală, pe Lara Arruabarena.

Abia s-a terminat meciul francezilor Tsonga şi Roger-Vasselin şi lumea vrea să intre din nou în tribunele Arenei "Arantxa Sanchez Vicario". Îşi trec unul altuia ediţiile speciale ale ziarului ABC, dedicate turneului, unde se găseşte programul zilei.

Iar acolo scrie: " Simona Halep contra Julia Goerges", nu înainte de ora 15:00. Atractiv, nu? Cei care vor să ocupe un loc la peluză au un mic şoc: pe primul rînd, uşor aplecat, e Ion Ţiriac, proprietarul turneului. Pur şi simplu, stă acolo, pe scaun, şi aşteaptă meciul.

Peste cîteva minute i se alătură Ilie Năstase, care atrage privirile cu verdele frumos, de frunză, al cămăşii pe care o poartă. Lumea face coadă să-şi imortalizeze chipul alături de cele ale foştilor mari jucători, ce bine că smartphone-urile sînt atît de competitive acum!

Între timp, protagonistele meciului au pătruns pe teren şi au început încălzirea. În turcoaz intens şi portocaliu electric, culorile primăverii de la Adidas, Simona se mişcă atent, conştiincios. Glezna dreaptă e încă pansată, cu un taping de culoarea pielii. De partea cealaltă, Goerges, în roz intens, loveşte mingea sec, decis. Primele minute vor fi cruciale, pare să se simtă în aerul amiezii madrilene.

Cercul spaniol
Şi începe meciul. Halep e favorită numărul 4 aici, un statut înalt pe care l-a cîştigat într-un an plin, în care a mers doar în urcare. După cum a spus de atîtea ori, pentru ea la Madrid 2013 a început totul, chiar dacă a pierdut în primul tur.

Atunci s-au declanşat emoţiile pozitive care i-au permis să-şi facă jocul aşa cum şi-a dorit mereu: agresiv, exact, inteligent. Iar acum s-a întors să închidă cercul şi să deschidă altul, cu un diametru probabil încă şi mai amplu, mai impunător.

Simona face prima break-ul, dar nu reuşeşte să-l consolideze imediat. Goerges egalează la 2, dar aici se va opri cu numărătoarea game-urilor pînă la finalul meciului. Greşeşte mult germanca, iar Halep începe să adune puncte tot mai multe, să-şi lege jocul.

Tabela derulează cifre într-un ritm iute şi toate modificările apar în dreptul româncei. Primul set îi revine cu 6-2, după ce totul arată din ce în ce mai unit, mai coeziv. Serveşte bine Simona, mai ales în cele cîteva momente mai complicate, în care are nevoie.

De neoprit
La 1-0 în setul secund, break pentru româncă, Ion Ţiriac se retrage din tribună. Oamenii încă îl urmăresc pentru o poză rapidă. Ilie Năstase rămîne pe locul său. Publicul ar vrea un meci mai strîns, dar nu îl va obţine. În actul al doilea, ritmul e şi mai alert, iar Halep începe să facă tot mai multe puncte cîştigătoare.

Schimbă direcţiile cu uşurinţă, îşi fixează adversara, apoi atacă decisiv, în spaţiul deschis sau ţintind liniile. Returnează tot mai acid. Cînd şi cînd, lui Goerges îi iese cîte o lovitură, dar jocul ei în ansamblu e mult prea şovăitor pentru a-i crea probleme adversarei.

După doar o oră şi 2 minute, meciul se încheie cu 6-2, 6-0 în favoarea capului de serie 4. Ilie Năstase aplaudă şi dă din cap aprobator. A fost o mostră de eficienţă din partea unei jucătoare aflate încă în creştere.

E pentru prima dată cînd Simona cîştigă un meci pe tabloul principal de la Madrid, după trei înfrîngeri consecutive în primul tur. Un alt cerc s-a deschis. Are gust de zgură şi de churros, prăjiturile pe care le mănîncă madrilenii la micul dejun. Dulce adică.

Simona Halep, după victoria cu Julia Goerges: "Amintirile de la Madrid sînt intense"

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close