SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Corespondenţă de la Paris » Ciocnirea voinţelor » Simona Halep şi Maria Şarapova se reîntîlnesc într-o finală importantă după doar patru săptămîni

Articol de - Publicat sambata, 07 iunie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 07 iunie 2014 11:45

Nici una dintre ele nu vrea să cedeze vreun centimetru. Rusoaica pentru că s-a obişnuit să joace cu trofeele majore sub ochi, românca fiindcă are prima ocazie mare de a triumfa.

E 12:30 la Paris şi Maria Şarapova intră în sala principală a conferinţelor de presă. E cea mai înaltă persoană din încăpere la cei 1,88 metri ai săi, dar îşi manevrează lin oasele lungi printre şirurile de scaune. Poartă un tricou roz aprins cu decolteu rotund şi larg, de sub care răsare un maiou negru, şi leggings negri.

Pare liniştită, s-a aflat în această situaţie de zeci sau, mai degrabă, sute de ori. Se înclină uşor cînd răspunde la prima întrebare, una legată de Simona şi de noua generaţie, care atacă structurile relativ stabile ale puterii din tenisul feminin.

"Ne-am întîlnit recent, acum cîteva săptămîni, în finala de la Madrid. E o adversară dură, şi-a crescut mult nivelul chiar şi faţă de anul trecut. Îşi măsoară foarte bine loviturile şi are un timing excelent", o descrie Maria.

Rugată să nuanţeze, aminteşte despre consistenţa lui Halep. "E o mare calitate, care i-a permis să se poziţioneze favorabil şi în clasament. Ce să mai spunem, anul trecut a cîştigat şase titluri, cîtă lume a mai reuşit asta?, aşa că merită să fie acolo unde se află. Este situaţia în care mi-aş dori şi eu să mă găsesc", a dezvoltat Şarapova. "Poate că eu am avantajul de a fi jucat deja mai multe finale de Grand Slam, dar e o ocazie pentru fiecare dintre noi".

Jumătate de oră mai tîrziu, în sala cu numărul 2, ceva mai mică, îşi face apariţia Simona. Zîmbitoare, destinsă, uşor îmbujorată. Cu părul prins în cocul micuţ, ca întotdeauna. E îmbrăcată într-unul dintre echipamentele Adidas de antrenament din colecţia de primăvară, cu hanorac gri şi leggings cu imprimeu pestriţ, tot în nuanţe de gri.

Ascultă atentă întrebările şi se concentrează pe răspunsuri, presărînd surîsuri ici şi colo. "Sînt liniştită, e ceva nou şi foarte mare pentru mine. Sper să fie doar începutul unor evenimente de asemenea gen, dar simt că am energia necesară pentru a juca o finală de Mare Şlem", spune ea. "Sper să-mi iau revanşa pentru Madrid, îmi doresc să cîştig, nu contează scorul, poate fi oricît!".

Cine comentează meciul la TV?
Finala Halep-Şarapova, de la Roland Garros, va fi transmisă azi, în direct, de la ora 16:00 atît de Eurosport, cît şi de Antena 3. Cele două posturi au anunţat şi cine va comenta întîlnirea istorică pentru România.

Canalul de sport îi va avea la microfon, de la Paris, pe senior-editorul Gazetei Sporturilor, Luminiţa Paul, şi pe comentatorul Radio România Actualităţi, Radu Antofi, în timp ce pentru canalul de ştiri, Antena 3, vor fi comentatorul sportiv Cristian Ţopescu şi fostul jucător de tenis Dumitru Hărădău.

1.123.267 dolari este premiul pe caare şi l-au asigurat Halep şi Şarapova pentru accederea în finala Roland Garros

21 de săptămîni a petrecut Şarapova pe prima poziţie a clasamentului mondial

"Cred că va fi un meci fizic pentru că ea se mişcă foarte bine, este rapidă, dar sînt pregătită pentru o finală cît de lungă posibil" (Maria Şarapova)

"Chiar dacă pînă acum nu am pierdut nici un set, sînt gata să stau cît e nevoie pe teren. Şi 3, şi 4 ore, nu contează. Este şansa mea" ( Simona Halep)

620367-halep-vs-sarapova.jpg

Dacă Dinamo retrogradează, Politic rămâne în Superliga! » Un club cu pretenții i-a făcut contractul + alte 3 transferuri pregătite

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu


Comentarii (10)
supersolo
supersolo  •  07 Iunie 2014, 12:50

Presiune e peste tot unde exista performanta ...si Simona stie asta ...insa daca isi va stapani emotiile inerente unei asemenea finale ..eu cred ca va da tot ce poate ...rezultataul final conteaza mai putin tinand cont cu cine joaca finala...de va castiga ..e meritul ei...de va pierde va fi o experienta in plus care o vor ajuta in turneele de GS viitoare.bucurandu-se in aceiasi de supotul nostru al tuturor....candva tot va reusi sa castige un GS ...succesul nu e atat de departe ...e chiar la o aruncatura de bat....Succes Simona !!!

omanbiik
omanbiik  •  07 Iunie 2014, 12:22

sper ca simona nu poate citi ziarul acesta,presiunea ar fi prea mare,orice ar fi simona,esti si o sa ramii o campioana SUCCES

tbone
tbone  •  07 Iunie 2014, 11:54

sharapova a luat Madridul, hai sa luam noi Parisul!!! forzza Simona Halep!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează