SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Corespondenţă de la Paris » Încă un pas făcut de Simona Halep! E prima dată în turul 3 la Roland Garros: ”Nu mă uit niciodată la tablou”

Simona Halep le-a mulțumit fanilor la finalul meciului // Foto: Reuters
Simona Halep le-a mulțumit fanilor la finalul meciului // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 30 mai 2014 00:00 / Actualizat joi, 29 mai 2014 23:11

A 4-a jucătoare a lumii a învins-o ieri pe Heather Watson, 6-2, 6-4, pe Terenul 1, şi o va întîlni în continuare pe Maria Teresa Torro Flor.

Simona e pregătită de corida. Intră pe Terenul 1, cel rotund, presărat cu zgura roşie, după ce cu numai cîteva minute în urmă acolo îşi cîştigase meciul Andy Murray. Spectatorii britanici au rămas pe loc, românca o va înfrunta pe Heather Watson, cea care anul trecut, în runda inaugurală de la US Open, o împinsese pînă la limita răbdării şi a efortului.

De data aceasta, n-a mai fost la fel. Nu înseamnă că a fost uşor. Începutul a păstrat un strop pe lentoare, pînă cînd rodajul s-a făcut cu bine şi loviturile au pornit să meargă pe traseele cunoscute. Watson a avut chiar un break în faţă, dar la atît s-a rezumat porţia ei de laude pentru meciul de ieri.

Halep a revenit, a cîştigat primul set cu 6-2, apoi pe al doilea cu 6-4. "Am fost puţin nervoasă pe final, dar pînă la urmă am servit bine şi mi-am făcut game-ul", explică mai tîrziu, cînd adrenalina s-a risipit, cînd calmul şi zîmbetul au revenit pe chipul celei de-a patra jucătoare a lumii.

Prima întîlnire
Urmează un zid spaniol, Maria Teresa Torro Flor, alături de care a scos bileţelele din urnă la tragerea la sorţi de la Madrid. La atît s-a redus interacţiunea lor de pînă acum. "N-am jucat contra ei, dar ştiu că dă bine cu dreapta, va trebui să mă feresc, să fiu agresivă, să deschid terenul", anticipează Simona.

E întrebată de calculele care se fac şi care o indică deja favorită la titlu. Şi în engleză, şi în română, răspunsul ei e cumpătat. "E pentru prima dată cînd mă calific în turul al treilea la Roland Garros. Iar acum mă gîndesc doar la următorul tur. Nu mă uit niciodată pe tablou, să văd peste cine aş putea să dau în semifinale sau în finală. Aflu cu cine o să joc doar după ce am cîştigat un meci", spune ea.

"Emoţiile sînt greu de stăpînit, chiar dacă acum sînt locul 4 în lume. Mereu apar emoţii diferite. Pe de altă parte, şi adversarelor le e acum un pic mai mult teamă cînd joacă împotriva mea, cum îmi era şi mie în trecut. Iau totul pas cu pas".

Următorul pas e o zi fără meci, sîmbătă va fi din nou pe teren pentru a-şi continua drumul pe care e hotărîtă să meargă cît poate de mult. Şi pe care vrea să-l străbată fără să înghită etape, ci savurînd orice fragment.

Susţinători şi la Paris
Steagul României a fost aşezat de organizatori pe cercul de sus al Terenului 1, dar altele au apărut şi în tribună, aduse de suporterii Simonei. Încă nu sînt atît de mulţi precum au fost la Madrid, dar suficienţi pentru a alcătui un cor care i-a scandat numele în momentele un pic complicate, mai ales pe finalul meciului. "Le mulţumesc că sînt alături de mine şi cînd joc bine, şi cînd lucrurile merg mai rău", le-a transmis Halep suporterilor ei.

2011 e singurul an în care Simona Halep reuşise pînă acum să treacă un tur la Roland Garros, în rest fiind eliminată din prima rundă

19 lovituri direct cîştigătoare a reuşit Simona în meciul de ieri, în timp ce Heather Watson a avut 20

18 greşeli neforţate a făcut Halep în meciul din turul al doilea, în timp ce adversara sa şi-a trecut în cont 20

21-7 este raportul dintre victoriile şi înfrîngerile Simonei Halep în 2014

"Este puţină presiune pe mine. Fiecare meci e greu la un turneu de Mare Şlem. Eu vreau să dau mereu sută la sută pe teren şi să vedem cît de departe pot să merg" (Simona Halep)

Meciurile de pe sfertul de tablou al Simonei
Turul al treilea
Petra Kvitova (Ceh,5)-Svetlana Kuzneţova (Rus, 27)
Lucie Safarova (Ceh,23)-Ana Ivanovici (Ser, 11)
Sloane Stephens (SUA, 15)-Ekaterina Makarova (Rus, 22)
Simona Halep (Rom, 4)-Maria Teresa Torro-Flor (Spa)

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (8)
geo_graful
geo_graful  •  31 Mai 2014, 11:35

Bă dar despre Sorana Cârstea nu știți să scrieți? Și ea a ajuns la fel de departe în turneu până acum...

joaquin
joaquin  •  30 Mai 2014, 13:30

Radwanska ( 3 ) e și ea OUT !!

joaquin
joaquin  •  30 Mai 2014, 12:52

Tomljanovic i-a luat primul lui Radwanska ! Să mai scăpăm oare de un potențial pericol ?!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează