SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Corespondență de la specialistul GSP Roxana Fleșeru, singurul ziarist român acreditat la Wimbledon » Duel pentru "sferturi" » Monica Niculescu joacă cu Timea Bacsinszky

Articol de - Publicat luni, 06 iulie 2015 00:00

Ea o va întîlni pe Timea Bacsinszky, o jucătoare care a trecut prin multe şi care intră pe teren fără să-i fie frică de nimic.

Pe Monica şi pe Timea le desparte doar un an. S-au întîlnit de cinci ori pînă acum, cu românca impunîndu-se de patru ori. Asta însă era în prima carieră a elveţiencei. Pentru că s-a oprit, s-a îndepărtat o vreme de tenis din cauza problemelor pe care le avea cu tatăl ei. El îşi dorea cariera pe care n-o avusese.

De aceea, atunci cînd a putut, s-a oprit. A lucrat într-un hotel de cinci stele din Elveţia, a spălat vase, a curăţat cartofi şi mere. După ani lungi în care a lucrat cu un psiholog, s-a împăcat cu sine şi a ales să revină.

"Dacă eşti liniştit cu tine nu ai de ce să-ţi fie frică, de aceea intru pe teren fără presiune. Dacă pierd, e doar un meci de tenis, dacă îl cîştig, cu atît mai bine", a spus jucătoarea în vîrstă de 26 de ani. Această stare de spirit a dus-o anul acesta pînă în semifinale la Roland Garros.

Monica este şi ea fericită pentru că joacă din nou în optimile de finală ale unui turneu de Mare Şlem, după US Open 2011. "Am un stil diferit, sînt unică, mie îmi place acest lucru. Eu nu consider că dreapta slice e arma mea principală, ci picioarele. Alerg, alerg bine, mă mişc. Dreapta e bonus", a spus Monica, după ce a învins-o în turul al treilea pe Kristyna Pliskova.

Meciul din "optimi" este o premieră pentru amîndouă, nici una nereuşind să urce atît de sus la Wimbledon pînă acum.

Măcar "optimi" mereu

Anul acesta, la fiecare dintre turneele de Mare Șlem disputate sau aflate în desfășurare – Wimbledon adică –, măcar o româncă a fost de fiecare dată în optimile de finală. Nici una nu a dublat însă performanța. La Australian Open, Irina Begu a atins în premieră această fază într-un concurs major, iar Simona Halep a avansat pînă în "sferturi". La Roland Garros, a venit rîndul Andreei Mitu să urce între primele 16, cu cea mai bună performanță a carierei. Acum, la Wimbledon, Monica Niculescu s-a calificat în turul 4, rezultat ce poate fi îmbunătățit.

Românce în săptămîna a doua la Wimbledon

Mariana Simionescu 1977
Virginia Ruzici 1978, 1979,1981, 1982, 1983
Irina Spîrlea 1997, 1998
Simona Halep 2014
Monica Niculescu 2015

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
gizeh
gizeh  •  06 Iulie 2015, 11:30

Succes,Monica!

emv2013
emv2013  •  06 Iulie 2015, 11:24

Multa bafta Monica!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează