SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Corespondență din Londra » Iarba devine din ce în ce mai dulce » Monica Niculescu s-a calificat în premieră în turul al treilea la Wimbledon

77.000 de lire sterline și-a asigurat Monica Niculescu prin calificarea în turul al treilea la Londra
77.000 de lire sterline și-a asigurat Monica Niculescu prin calificarea în turul al treilea la Londra

Articol de - Publicat vineri, 03 iulie 2015 00:00

Românca a trecut ieri de Jana Cepelova, cea care o învinsese  pe Simoan Halep, cu 6-3, 6-3, în o oră și 15 minute.

Corespondență de la specialistul GSP Roxana Fleșeru, singurul ziarist român acreditat la Wimbledon.

Meciul dintre Monica Niculescu şi Jana Cepelova s-a jucat ieri pe terenul 11 într-o atmosferă de picnic cîmpenesc. În faţa Centralului, cel cu iederă, sînt opt terenuri de iarbă despărţite doar de nişte paravane şi alei înguste.

Nu există tribune, ci doar un rînd de bănci din lemn, ca în parcurile din Londra. E multă relaxare, iar paharele cu bere sînt ceva obişnuit. Vocile jucătoarele se amestecă, iar spectatorii se plimbă nestingheriţi în timpul punctelor.

Jana şi-a adus din nou toţi cunoscuţii să o încurajeze, la fel ca în meciul cu Halep, însă şi Monica a avut suţinătorii ei. Românca a ameţit-o repede pe cu sliceurile ei pe jucătoarea din Slovacia, care are doar două victorii anul acesta.

Primul set l-a luat cu 6-3, iar în doilea, chiar dacă a condus cu 4-1 şi apoi s-a clătinat un pic, tot ea a fost cea care a ţipat de bucurie la final. O premieră petru Monica Niculescu, care vine la Wimbledon din 2007 şi care nu reuşise să treacă de turul al doilea pînă ieri. I-a mulţumit micuţei galerii care a încurajat-o, iar printre ei era şi tatăl Simonei Halep.

În turul următor, Niculescu o va întîlni pe învingătoarea dintre Kristina Pliskova şi Svetlana Kuzneţova. Un rezultat care vine să întărească finala de la Nottingham, un turneu jucat tot pe iarbă.

Dublul o poate ajuta

Simona Halep şi Elena Bogdan au fost învinse ieri în primul tur de Flavia Pennetta şi Su-Wei Hsieh cu 6-4, 6-1. "A fost un meci frumos. Încă din sezonul de zgură m-am decis să joc şi la dublu pentru că mă poate ajuta să evoluez. N-am mai jucat cu Ema de vreo şapte ani cred, e o fată deosebită", a spus Simona.

 

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (1)
386631594857694
Inna Xi  •  03 Iulie 2015, 11:56

Interesant titlul...Iarba devine din ce in ce mai dulce. Domnisoara Roxana cred ca a vrut defapt sa zica...dupa ce fumezi iarba, vrei sa mananci mult dulce...din ce in ce mai mult dulce. Roxana esti jurnalistul meu preferat. Am sa iti urmaresc articolele. Lasand putin gluma deoparte...iti urez succes in continuare! Hadrian Întâiul

Vezi toate comentariile (1)
Comentează