SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Corespondenţă din Franţa » Premieră la Paris » Monica Niculescu a eliminat-o pe a 25-a favorită de la Roland Garros

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 26 mai 2014 00:00 / Actualizat duminica, 25 mai 2014 23:14

Românca nu mai reuşise să treacă pînă acum de primul tur al celui de-al doilea turneu de Mare Şlem al anului.

Pe aleile complexului de la Porte d’Auteuil e mare forfotă. E trecut de ora prînzului şi spectatorii se bucură de soarele de la Paris. Unii cu hărţi în mînă caută terenurile pe care vor să ajungă. Alţii zăbovesc un pic în Piaţa Muschetarilor pentru a intra mai bine în atmosferă.

Jucătorii însă nu au timp de acomodare. Monica Niculescu a fost singura româncă programată să joace ieri în prima zi a turneului. Un turneu care nu i-a adus prea multe bucurii în trecut. În toate cele cinci participări anterioare nu reuşise să treacă de primul tur.

Pe terenul trei, unul dintre cele mai cochete terenuri mici, unde spectatorii pot urmări meciul şi de pe un fel de pod, a jucat Monica. Acolo, aproape de arena Phillippe Chatrier, Niculescu a întîlnit-o pe Kaia Kanepi, a 25-a favorită. A fost un meci în care Monica a trebuit să folosească toate armele sale pentru a trece de puternica estoniancă.

Românca în vîrstă de 27 de ani a pierdut primul set cu 5-7, apoi a condus cu 5-0 în al doilea, dar a văzut cum adversara sa vine la 5-3 şi a avut mingi de 5-4.

Racheta nu a tremurat însă în mîna Monicăi, care a avut puterea să revină şi să-l cîştige cu 6-3. Al treilea set a curs clar în favoarea româncei, ce nu i-a lăsat decît un game adversarei sale în cele treizeci de minute scurse.

S-a terminat cu 5-7, 6-4, 6-1 şi cu un zîmbet din partea Monicăi. E pentru prima oară în turul al doilea la Paris, unde o va întîlni pe învingătoarea din partida Romina Oprandi-Paula Ormaechea.

Sorana azi, Halep mîine!
Azi, în ziua a doua a turneului de la Roland Garros, doar Sorana Cîrstea va intra pe teren. În rest, Simona Halep, favorita numărul 4 a turneului feminin, dar şi Alexandra Cadanţu şi Victor Hănescu vor juca abia marţi, în ultima zi în care se mai dispută meciuri din primul tur.

Jucător-spectator
Stan Wawrinka nu a jucat ieri, dar a fost prezent pe unul dintre terenurile de la Roland Garros. Elveţianul a asistat ca spectator la meciul de pe Phillippe Chatrier dintre Roger Federer şi Lukas Lacko.

Fostul lider mondial a trecut de slovac în trei seturi, 6-2, 6-4, 6-2, şi a spus că este foarte fericit pentru victorie, dar mai ales pentru faptul că are alături de el toată familia. Fetele sale, Myla şi Charlene, au asistat şi ele la partida din primul tur, iar băieţeii-gemeni au rămas la hotel.

PROGRAM ROMÂNI

Feminin - Turul 1
Monica Niculescu- Kaia Kanepi (Est, 25) 5-7, 6-4, 6-1
Sorana Cîrstea (26) - Alexandra Wozniak (Can, Q) azi, ultimul meci pe terenul 17
Simona Halep (4) - Alisa Kleibanova (Rus) marţi
Alexandra Cadanţu - Kiki Bertens (Ola, Q) marţi

Masculin
Victor Hănescu - Gael Monfils (Fra, 23) marţi
*Turneul e transmis de Eurosport

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
domnelu
domnelu  •  26 Mai 2014, 19:29

Unele din ultimele meciuri disputate in seara aceasta vad ca vor fi reprogramate pentru maine. Printre ele si meciul Soranei Carstea .

gabrielaj
gabrielaj  •  26 Mai 2014, 13:36

felicitari pt victorie.

cosmin_lazar
cosmin_lazar  •  26 Mai 2014, 10:55

Bravo Monica !!! Sper sa resuseti intr-un timp cat mai scurt sa te ridici la adevaratul potential, care e undeva in primele 25 de jucatoare.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează