SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Corespondenţă din Londra » Ronnie O'Sullivan îl susţine pe Djokovici în Turneul Campionilor: "Îmi place tenisul acid!"

Ronnie O'Sullivan a fost de patru ori campion mondial: 2001, 2004, 2008 şi 2012
Ronnie O'Sullivan a fost de patru ori campion mondial: 2001, 2004, 2008 şi 2012

Articol de , - Publicat miercuri, 07 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 06 noiembrie 2012 21:00

După ce şi-a declarat încheiat sezonul de snooker, The Rocket are în program mai multe zile de tenis ca spectator la O2.

N-au trecut decît cîteva ore de cînd Ronnie a anunţat că nu va mai juca snooker pînă la finalul acestui sezon. Ceea ce înseamnă şi că englezul nu-şi va apăra titlul mondial la Crucible în luna mai a lui 2013. "Are nişte probleme personale pe care trebuie să le rezolve, îi dorim numai bine", a explicat Barry Hearn, preşedintele World Snooker.

A alunecat pe locul 20 în clasamentul mondial, după ce s-a aflat între primii 16 jucători ai lumii începînd cu sezonul 1994-1995, cînd a şi pătruns în premieră în elită. Se aude că se va lăsa de snooker.

De data aceasta, definitiv pentru că ameninţări de asemenea natură au mai existat şi înainte din partea lui. Ronnie pe care îl vedem noi, căci e la doi metri distanţă, nu arată nimic din frămîntările descrise mai sus.

Undeva în holul arenei O2, în lateral, el stă de vorbă cu un amic. Discuţie normală, pe alocuri însufleţită. Are părul ridicat în faţă şi, fiind vorba de Ronnie, nu eşti nicicum sigur dacă aşa a intenţionat sau, pur şi simplu, nu i-a ieşit pieptănătura de dimineaţă.

Geacă neagră, un fular înfăşurat lejer, mîinile în buzunare. Nu se miră şi nici nu se strîmbă cînd îl abordăm. Îi explicăm că sîntem ziarişti din România, unde el, Ronnie O'Sullivan, cvadruplul mondial la snooker, e foarte popular printre cei care urmăresc acest sport. Nici acum nu pare mirat, dar zîmbeşte şi aprobă.

- Pe cine ai venit să susţii la Turneul Campionilor, Ronnie?
- O, am mai multe simpatii, nu sînt toate foarte clar definite. Ideea e că îmi place foarte mult tenisul în general, ca sport, iar acum e un eveniment important, sînt cei mai buni opt jucători din lume aici. Toţi sînt grozavi.

- Şi totuşi, e cineva pe care îl apreciezi mai mult?
- Djokovici îmi place mult. A fost peste tot în primul meci, şi sus, şi pe jos, a căzut, a plonjat. E foarte spectaculos. Dar şi Federer, bineînţeles. Şi Tsonga. Tsonga a fost foarte bun luni seară. Mi-a plăcut cum a jucat, a fost curajos.

- Şi Murray?
- (Se strîmbă un pic, ca în faţa unui snooker dificil) Neeah, nu ştiu ce să zic. Am cunoscut-o pe mama lui, e foarte OK, foarte de treabă. Şi el sînt convins că e un tip grozav, dar nu sînt un mare fan al tenisului lui. Mie îmi place tenisul acid, vioi, direct.

- La fel ca stilul tău de joc din snooker, tot timpul înainte, în atac?
- Da, exact. Mă plictisesc cînd cineva joacă prea defensiv.

- Plănuieşti să vii la Turneul Campionilor în fiecare zi?
- Am fost luni, apoi marţi şi vreau să mai vin în ziua finalei, adică lunea viitoare.

- Pînă la urmă, îţi doreşti să cîştige cineva anume?
- (îşi ia un moment) Cred că Djokovici, da, el trebuie să fie.

- Ştii că ai o grămadă de fani în România? La noi se văd multe ore de Snooker pe Eurosport şi foarte multă lume ţine cu tine.
- Da, am mai auzit, mi s-a mai spus şi mă bucur mult să aud asta.
...
- Atît de mult încît să nu renunţi la snooker?
- (din cauza zgomotului, nu se aude răspunsul).

Sau poate pentru că ultima întrebare a fost pusă în gînd. Ronnie O'Sullivan părea prea senin, prea detaşat pentru a spune lucruri prea serioase, definitive. Şi oricum, ieri venise să fie spectator la tenis. Doar atît.

CV - Ronnie O'Sullivan
- Născut pe 5 decembrie 1975
- Poreclă: The Rocket
- De patru ori campion mondial: 2001, 2004, 2008, 2012
- A cîştigat 24 de turnee de puncte
- A fost numărul unu mondial
- A reuşit 678 de break-uri de peste 100 de puncte în carieră
- A reuşit break-ul maxim, 147 de puncte, de 11 ori
- A cîştigat din snooker peste 7 milioane de lire sterline

ALTE ŞTIRI DE LA TURNEUL CAMPIONILOR

Gata de al doilea meci
Horia Tecău va juca azi, alături de Robert Lindstedt, al doilea meci la ediţia actuală a Turneului Campionilor. Adversari vor fi, tot de la ora 12:00 locală, 14:00 în România, indienii Mahesh Bhupathi şi Rohan Bopanna, care ieri au pierdut foarte strîns în faţa campionilor de la Wimbledon, britanicul Jonathan Marray şi danezul Frederik Nielsen, 4-6, 7-6 (1), 10-12 în o oră şi 36 de minute.

Horia şi Lindstedt au jucat pînă acum de două ori cu Bhupathi şi Bopanna şi au cîştigat de fiecare dată. Ambele meciuri au avut loc în 2012, anul parteneriatului între cei doi indieni: 6-4, 1-6, 10-7 în semifinalele de la Madrid şi 6-4, 6-4 în finala de la Cincinnati.

Djokovici premiat
Sîrbul Novak Djokovici a debutat cu un succes la Turneul Campionilor de la Londra. El a trecut în două seturi, 7-6 (4), 6-3, luni seara, de francezul Jo Wilfried Tsonga. Ieri, Novak a fost premiat la Londra de ATP, primind trofeul pentru jucătorul care a terminat anul în fotoliul de lider mondial.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
rochi.rafinament
rochi.rafinament  •  07 Noiembrie 2012, 21:42

pai si Raed Crisan, daca a fost acolo, de ce n-a facut o poza cu The Rocket??? de ce dracu mai are aparatu ala profesional, sa sparga nuci cu el? sau tot interviul a fost imaginar, la fel ca ultima intrebare???

dora
dora  •  07 Noiembrie 2012, 12:52

am mai citit un articol cu madam Udrea, in alta parte, la fel de plauzibil...auzi, din cauza zgomotului, nu se aude răspunsul...neprofesionist omul vostru. si Raed ce a pozat, pe Ronnie in concurs acu 5 ani. asteptam sa vad foto ronnie si luminita...da poate apare si Peppa Midl si mai faceti un interviu...

mmd81ultras
mmd81ultras  •  07 Noiembrie 2012, 12:46

Intr-adevar un jucator impresionant. E ceva innascut, pacat ca nu va mai juca si anul viitor , probabil ca ar fi din nou campion mondial . Respect RONNIE

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close