SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Corespondenţă din Paris » Amintiri frumoase legate de "Oraşul Luminilor"! » Interviu la dublu cu Simona Halep şi Ana Ivanovici: ”Mă concentrez doar pe tenis”

Articol de - Publicat duminica, 25 mai 2014 00:00 / Actualizat duminica, 25 mai 2014 10:52

Simona Halep şi Ana Ivanovici au răspuns unui set de întrebări comune despre turneul de la Paris, după ce-au dat sute de autografe la magazinul sponsorului lor tehnic Adidas, de pe Champs Elysées.

Simona, 22 de ani, numărul 4 mondial, a cîştigat turneul de la Roland Garros la junioare, în timp ce sîrboaica Ana Ivanovici, 26 de ani, s-a impus pe cînd avea doar 19 ani, pe zgura parisiană, în singurul său turneu de Mare Şlem de pînă acum. Ambele în acelaşi an, 2008!

- Cum te simţi înainte de startul turneului?
Halep: Am avut un start bun de sezon, am ajuns în finala de la Madrid, voi încerca să merg cît mai departe acum la Paris. Aş vrea să ajung în sferturi! Chiar pot să ajung departe în acest turneu pentru că sînt foarte bine pregătită. Trebuie să ai şi noroc, aşa cum am avut de multe ori.
Ivanovici: Foarte bine pentru că am avut rezultate bune înainte de a veni aici. Mă simt bine şi sper să meargă totul perfect.

- Cum ţi se pare Parisul, ai avut timp să faci ceva cumpărături?
Halep: La Paris mă simt foarte bine, e un oraş foarte frumos. Acum o am alături de mine şi pe mama mea. Nu am apucat să merg la shopping, dar mi-am cumpărat cîte ceva sport de aici din magazin.
Ivanovici: Iubesc Parisul, este oraşul meu preferat. E frumos şi atît de romantic. Îmi place foarte mult să merg pe Champs Elysées, un bulevard faimos şi foarte frumos. Din păcate, nu am avut timp să merg la cumpărături, dar cred că voi ajunge şi acolo pînă voi pleca din Franţa.

- Cum va arăta ţinuta ta la Roland Garros?
Halep: Sinceră să fiu, nu am văzut încă ce costum voi purta. Am vrut să fie unul albastru, dar chiar nu ştiu cum arată cel de anul acesta!
Ivanovici: Îmi place să am ceva moale şi foarte confortabil pe mine. Costumul pe care-l voi purta în acest an la Paris are detalii de albastru bleumarin în partea de spate, iar rochia este foarte frumoasă.

- Ce trucuri foloseşti pentru frumuseţe înaintea meciurilor?
Halep: Niciodată nu mă machez cînd joc.
Ivanovici: Nu îmi place să mă machiez sau să mă dau cu tot felul de creme, pentru că se pot scurge din cauza transpiraţiei. Îmi dau cu gloss pe buze, dar foarte puţin.

- Cum îţi faci coafura înaintea unui meci?
Halep: Fix cum am părul şi-acum, prins la spate într-un coc mic. Mă mişc foarte mult pe teren şi este foarte important să nu stau să-mi aranjez părul în timpul unui meci.
Ivanovici: Cu părul prins în coadă, aşa cum îl am mai mereu. Prefer să nu-mi intre părul în ochi în timpul meciurilor.

- Care e cea mai frumoasă amintire legată de Roland Garros?
Halep: Atunci cînd am cîştigat aici turneul de juniori din 2008.
Ivanovici: Evident, atunci cînd am cîştigat turneul în 2008. A fost un moment incredibil, pe care nu-l voi uita niciodată.

- Ce faci atunci cînd nu joci tenis?
Halep: Nu mai am timp pentru alt sport, mă concentrez doar pe tenis.
Ivanovici: Uneori mai joc baschet şi chiar volei, dar doar pentru distracţie.

"Simona este o jucătoare foarte bună, are potenţial. E o fată grozavă, este în creştere şi poate ajunge foarte sus în clasament" (Ana Ivanovici)

"Halep a început să urce în clasament, joacă din ce în ce mai bine şi poate avea la Paris un turneu foarte bun. E posibil să şi cîştige, dar pentru asta trebuie să facă cel mai bun turneu din viaţa ei!" (Andy Murray)

Doar Niculescu
Azi, în prima zi a turneului de la Rolland Garros, dintre români, doar Monica Niculescu va juca. Numărul 78 mondial, Niculescu o va întîlni în primul tur pe Kaia Kanepi din Estonia, favorită 25, a 26-a jucătoare a lumii.

Cele două s-au mai întîlnit o singură dată în carieră, Kanepi cîştigînd în două seturi, 6-0, 6-3 la US Open în 2008. Ceilalţi români vor juca luni şi marţi.

Români la Roland Garros

Feminin
Simona Halep (4) - Alisa Kleibanova (Rus)
Sorana Cîrstea (26) - Alexandra Wozniak (Can, Q)
Alexandra Cadanţu - Kiki Bertens (Ola, Q)
Monica Niculescu - Kaia Kanepi (Est, 25)

Masculin
Victor Hănescu - Gael Monfils (Fra, 23)
* Meciurile din primul tur se joacă azi, luni şi marţi. Turneul e transmis de Eurosport.

* Deplasare asigurată de Adidas România

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
unfake
unfake  •  25 Mai 2014, 12:27

Eu sper ca n-a zis Simona "machez" ci doar autorul e un pic analfabet.

kurisuchian
kurisuchian  •  25 Mai 2014, 11:04

Frumos "binterviu"! Este și onorabil să faci parte la un astfel de moment alături de o altă tânără jucătoare de tenis ca Ana Ivanovici, chiar dacă e o diferență de vârstă de patru ani între cele două, diferență care contează totuși în tenis. Succes Simona și luptă în continuare!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează