SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Corespondență din Paris » Monica Niculescu nu a trecut de Carla Suarez Navarro: ”Am încercat tot!”

Niculescu va primi 27,000 euro pentru prezența în Turul 1
Niculescu va primi 27,000 euro pentru prezența în Turul 1

Articol de - Publicat marti, 26 mai 2015 00:00

Monica Niculescu a pierdut ieri în fața Carlei Suarez Navarro, 2-6, 2-6, spaniola continuînd forma excelentă pe zgură arătată deja primăvara aceasta.

A fost, de departe, cea mai ghinionistă la tragerea la sorți. Să fie nevoită s-o înfrunte exact acum pe spaniolă, după ce aceasta n-a pierdut mai repede de sferturi în nici un turneu pe zgură de anul acesta... Niculescu n-a luat însă meciul ca pe misiune imposibilă, deși, pînă la urmă, în asta s-a transformat. Iberica, numărul 8 WTA, recentă finalistă la Roma, a jucat foarte bine, găsind antidot pentru ceea ce a încercat adversara.

"De cînd am văzut tabloul, nu prea mi-a plăcut", a recunoscut ieri Monica, după meci. "A fost greu, ea a fost solidă, foarte solidă, a servit mai bine decît mă gîndeam că o va face. Foarte puternică".

Totuși, românca știe că a căutat mereu soluții. "Am pus scurte, am venit la fileu, am căutat să scurtez punctele. Am și reușit cîteva mingi frumoase, dar trebuia să mențin un asemenea nivel tot timpul. Mi se părea că efortul era mare la fiecare punct cîștigat de genul acesta. Nu am găsit nici o fisură în jocul ei. A pus presiune tot timpul".

Niculescu își amintește de partide contra ibericei în care au ajuns în setul decisiv. "Scorul de acum e poate un pic dur, am avut unele șanse, dar, per total, n-am nimic de zis despre rezultat. Nu mai jucasem contra ei pe zgură și nici de cînd a urcat în clasament și are atîta încredere", a încheiat Monica.

E bine unde-s rezultate

Anul trecut, după ce pierdea în turul secund la Roland Garros, deși avusese set și servise pentru meci în fața Paulei Ormaechea, Monica a izbucnit și a spus că urăște zgura. Între timp, și-a reconsiderat părerea.

"Nu mai spun așa ceva. Atunci eram supărată. E adevărat că e dificil uneori să joci pe zgură, în special pentru că mare parte a anului turneele sînt pe hard. E greu să faci trecerea, sînt concursuri puține. Pe de altă parte, am făcut semifinală pe zgură la București. Înainte însă a fost mai bine pentru mine pe hard. Așa că spun și eu că e bine unde am rezultate", a încheiat, zîmbind, Niculescu.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  26 Mai 2015, 10:08

Monica , nu te mai lamenta ,tu joci prost de la data cand te-ai dat lovita sa nu participi la Fed Cap .Esti fata desteapta ,trezestete.

mihnea74
mihnea74  •  26 Mai 2015, 10:04

Fata asta are o tehica incredibila dar rezultate modeste.Nu stiu ce ii lipseste..ambitie sau poate un alt antrenor sau un psiholog sportiv.Daca va continua pe linia asta va ajunge ca Sorana

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close