SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR / CORESPONDENŢĂ DIN SINGAPORE

Corespondenţă din Singapore » Bătălie de două ore! Simona Halep şi-a încheiat meciurile din Grupa Roşie cu o înfrîngere

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 octombrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 24 octombrie 2014 22:27

Ieri, românca a pierdut în faţa Anei Ivanovici, 6-7 (7), 6-3, 3-6, dar şi-a asigurat locul 1 în Grupa Roşie şi, prin cîştigarea unui set, a trimis-o pe sîrboaică acasă, iar pe Serena în semifinale


Simona de ieri n-a semănat cu Simona din primele două meciuri de la Singapore. Înainte de disputa cu Ivanovici, îşi păstrase serviciul imaculat. Nu pierduse set. Nu pierduse, practic, decît 7 game-uri. Aseară însă, lucrurile s-au schimbat. Într-o dispută care pentru ea avea miza locului ocupat în clasamentul grupei şi, implicit, stabilirea adversarei din semifinale, pentru sîrboaică era lupta rămînerii sau nu în turneu. Calupuri diferite de emoţii care au apăsat asupra meciului, făcîndu-l pe alocuri spectaculos, aproape incandescent, pe alocuri tremurător, chiar banal.

Răsturnări peste răsturnări
Pînă la 4-1 cu două break-uri pentru Halep în setul întîi, totul arăta ca un tablou deja văzut. Şi nu doar o dată. Ana greşea mai mult, căutînd agresivitatea cu orice preţ. Apoi, dintr-o dată, n-a mai fost aşa. A început şi Simona să comită erori, aşa cum nu făcuse zilele trecute, iar agresivitatea lui Ivanovici a căpătat sens şi consistenţă. La 5-2 şi la 5-4, românca a servit pentru set, dar nu a putut să închidă. A pierdut trei game-uri la rînd pe serviciul ei, dar s-a reabilitat cînd a egalat la 6 şi a trimis actul în tie-break. Nebunie şi acolo! De la 5-2 pentru Ivanovici s-a ajuns la 6-5 pentru Halep! Şi, în final, a cîştigat sîrboaica, 9-7.

Setul secund a conţinut doar 3 break-uri, unul în plus pentru româncă, ea punînd parafa la 5-3 de data aceasta fără probleme. Un act în care a controlat mai mult schimburile, finalizînd spectaculos. Acel set pierdut de Ana însemna însă şi ieşirea ei din turneu, doar o victorie în două acte i-ar fi asigurat calificarea în semifinale.

Break pe final
A venit şi decisivul, cu un break pe final făcut de sîrboaică, la 4-3. În final, a fost 6-3 pentru ea, la capătul a două ore şi 9 minute, Halep pierzînd primul meci la Singapore. Dar avînd calificarea asigurată de pe primul loc al Grupei Roşii după ce reuşise să ia setul secund.

Orgoliul lui Ivanovici s-a înfăşurat într-o bandă de mătase, după ce a încheiat victorioasă şi a dus scorul meciurilor directe cu Simona la 3-2 în favoarea sa. Pentru Halep însă, urmează azi disputa care o poate duce în ultimul act. Ce a fost ieri rămîne în istoria zilei de ieri.

5 înfrîngeri a înregistrat Simona Halep în 2014 în circuitul WTA în faţa jucătoarelor de Top 10

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează