SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR / CORESPONDENŢĂ DIN SINGAPORE

Corespondenţă din Singapore » Între primele patru fără emoţii » Deja calificată, Simona Halep va juca azi, 14:30, liveTEXT pe GSP.RO, cu Ana Ivanovici » Calcule pentru semifinale

Simona Halep își asigură 606.000 de dolari dacă o învinge pe Ana Ivanovici
Simona Halep își asigură 606.000 de dolari dacă o învinge pe Ana Ivanovici

Articol de - Publicat vineri, 24 octombrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 24 octombrie 2014 09:51

La prima participare, Simona trece de grupe şi egalează performanţa de vîrf a Irinei Spîrlea la Turneul Campioanelor. Azi, ea joacă cu Ana Ivanovici pentru locul întîi. Meciul începe la 14:30, liveTEXT pe GSP.RO şi în direct la Digi 1 şi Dolce 1.

Simona Halep mai are un meci de jucat, dar e deja calificată în semifinale, indiferent de ce va face în meciul de azi cu Ana Ivanovici. Cine s-ar fi gîndit la un altfel de scenariu? A învins-o în primul meci de la Singapore pe Eugenie Bouchard cu 6-2, 6-3 şi apoi a făcut meciul carierei împotriva Serenei Williams, pe care a învins-o cu 6-0, 6-2.

Aceste victorii confortabile au dus-o pe românca aproape de semifinale, însă mai avea nevoie de un mic ajutor. Trebuia ca Eugenie Bouchard, a cincea jucătoare a lumii, să-i smulgă un game Serenei în meciul lor de ieri, ultimul din grupe pentru ambele. Canadianca în vîrstă de 20 de ani i-a luat două, ea spunînd adio Turneului Campioanelor, după 1-6, 1-6.

Astfel că Simona e deja în semifinale, egalînd cea mai bună performanţă a unei românce la Turneul Campioanelor, deţinută pînă acum de Irina Spîrlea, care atinsese această fază în 1997 şi 1998. Şi Virginia Ruzici a participat la Turneul Campioanelor, în 1983 şi 1984, dar s-a oprit de fiecare dată în semifinale.

Pe vremea celor două ultima competiţie a anului se disputa sub formă de tablou.
Însă acum este vremea Simonei, înainte de meciul de sîmbătă, mai are de jucat partida de azi cu Ana Ivanovici, ultima din Grupa Roşie.

Bilanţ egal
Simona Halep şi Ana Ivanovici s-au mai întîlnit de patru ori pînă acum. De trei ori în circuitul WTA şi o dată în Cupa Fed. La prima lor confruntare, în 2013, la Doha, Simona a fost nevoită să abandoneze după primul set, pierdut cu 3-6. La finalul anului, s-au reîntîlnit la Turneul Campioanelor de la Sofia, românca impunîndu-se în trei seturi.

În acest an, ele s-au duelat în aprilie în Cupa Fed, sîrboaica impunîndu-se, dar în condiţiile în care Simona avea o accidentare la gleznă şi jucase încă un meci în acea zi. Cînd s-au reîntîlnit, în luna mai, la Madrid, Simona s-a impus 6-2, 6-2. Ana şi Simona trebuia să joace şi în sferturi la Beijing, dar românca s-a retras din cauza unei accidentări.

638786-calcule-turneul-campioanelor.jpg

ALTE ŞTIRI:

"Halep e excepţională!"
Billie Jean King, o legendă a tenisului mondial, cîştigătoare a 12 turnee de Mare Şlem, cunoscută pentru lupta sa pentru egalitate între sexe, în tenis, a vorbit în termeni laudativi despre Simona Halep. "Jucătoarele mici de statură trebuie să fie excepţionale, iar Halep e excepţională", a spus americanca.

"M-a interesat cu adevărat de-abia de la începutul anului 2012. Am văzut-o la un turneu mic din State şi am întrebat: «Cine e fata asta?»", a adăugat cea al cărui nume îl poartă trofeul pe care-l va primi cîştigătoarea în turneul de la Singapore. "Loveşte mingea atît de curat şi atît de precis, iar serviciul e tot mai bun", a complimentat-o cea care a ajuns la 70 de ani.

Prima românca în 39 de ani
WTA a confirmat ieri că Simona Halep este prima jucătoare din România care reuşeşte să învingă un lider mondial în exerciţiu în istoria de aproape 39 de ani a clasamentului computerizat. Ea a învins-o miercuri pe Serena Williams cu 6-0, 6-2, unul dintre cele mai drastice scoruri înregistrate de americanca în vîrstă de 33 de ani în toată cariera.

Clasamentul mondial feminin a început să fie ţinut în forma de astăzi de pe 3 noiembrie 1975. Nici Virginia Ruzici şi nici Irina Spîrlea, singurele românce care au fost în Top 10 înaintea Simonei, nu au reuşit un astfel de succes.

Şarapova are şanse la primul loc
Maria Şarapova nu stă prea bine în Grupa Albă. Rusoaica a fost învinsă ieri de Petra Kvitova cu 6-3, 6-2, dar mai are şanse de calificare în semifinale. Ea mai păstrează şanse şi pentru a ocupa poziţia de lider mondial, dar trebuie să se impună la Singapore, iar Serena Williams să nu ajungă în finală.

Campioana de la Roland Garros o întîlneşte azi pe Agnieszka Radwanska într-un meci al speranţei. Chiar dacă o învinge pe poloneză, Maşa trebuie să aştepte rezultatul şi celeilalte partide, care se va juca între Caroline Wozniacki şi Petra Kvitova.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
p56p
p56p  •  24 Octombrie 2014, 13:52
Postat de ertyuiop pe 24 Octombrie 2014, 13:41

ai vazut-o pe Wozniacki? eu zic ca e cea mai buna pana acum

De acord, Caroline trebuie evitata in semifinale chiar cu riscul de a o reintalni pe Serena in finala. Simona trebuie sa castige grupa, deci sa joace serios. Va avea o adversara extrem de motivata (si buna), pentru care victoria in doua seturi este vitala. Nu va fi un meci usor.

ertyuiop
ertyuiop  •  24 Octombrie 2014, 13:41
Postat de unico_biancorossi pe 24 Octombrie 2014, 10:28

lasati abacul, fratilor. lasati calculele inutile. simona halep o dezmembreaza si pe ivanovici. la cata decizie si precizie a dat dovada in primele 2 meciuri, cred ca e favorita nr 1 sa castige Turneul campioanelor.

ai vazut-o pe Wozniacki? eu zic ca e cea mai buna pana acum

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  24 Octombrie 2014, 10:28

lasati abacul, fratilor. lasati calculele inutile. simona halep o dezmembreaza si pe ivanovici. la cata decizie si precizie a dat dovada in primele 2 meciuri, cred ca e favorita nr 1 sa castige Turneul campioanelor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează