SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Corespondenţă din Singapore » Serenă şi hotărîtă » Serena Williams a bifat al 16-lea succes consecutiv la Turneul Campioanelor: ”M-am simţit foarte bine”

Serena Williams a reuşit ieri a 16-a victorie consecutivă la Turneul Campioanelor, după ce s-a impus fără a pierde în 2011, 2012 şi 2013
Serena Williams a reuşit ieri a 16-a victorie consecutivă la Turneul Campioanelor, după ce s-a impus fără a pierde în 2011, 2012 şi 2013

Articol de - Publicat marti, 21 octombrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 20 octombrie 2014 23:19

Americanca a învins-o pe Ana Ivanovici cu 6-4, 6-4 şi a făcut primul pas spre păstrarea poziţiei de lider modial pentru care se luptă cu Maria Şarapova.

Meciul care a deschis Turneul Campioanelor de la Singapore i-a entuziasmat de la prima minge pe spectatorii din tribune. Şi au fost mulţi. Oficialii de la WTA au aşteptat cu şi mai multă curiozitate acest debut.

La Istanbul, acolo unde se desfăşurase timp de trei ani această competiţie, oamenii nu prea s-au adunat în tribune. La Singapore, lucrurile par că stau altfel, mai ales că încă dinainte de a începe turneul, biletele pentru finala de duminică erau deja epuizate.

Suprafaţă rapidă
În Singapore Indoor Stadium, o construcţie în formă de con şi unde te simţi ca într-un frigider imens, luminile au fost aşezate ca pentru un spectacol de teatru. Primele care şi-au spus rolul pe terenul care, după spusele lor, este foarte rapid au fost Ana Ivanovici şi Serena Williams. Două jucătoare care se cunosc foarte bine. În trecut se confruntaseră de 8 ori, cu americanca impunîndu-se în 7 dintre dispute. Singura victorie a Anei a venit anul acesta, la Australian Open, în sferturi de finală.

Publicul din Singapore a fost extrem de entuziast, aplaudînd fiecare reuşită a jucătoarelor, cu un mic plus pentru simpatica Ana Ivanovici. Au susţinut-o la revenirea din primul set, cînd de la 4-2 a egalat la 4. Însă oricît ar fi ţipat spectatorii, sîrboaica prezentă pentru a treia oară la Turneul Campioanelor a cedat setul cu 4-6.

Chiar dacă se antrenează doar de o săptămînă în regim normal, după problema mai veche la genunchi şi care a reapărut la Beijing, Serena a avut destulă forţă cît să o bulverseze pe sîrboaică pe final de set.

Intensitatea jocului celor două a fost şi mai provocatoare în partea secundă, fără cadouri şi cu multă determinare. Ultimul punct al game-ului al şaptelea i-a ridicat în picioare pe spectatori. Un punct care s-a jucat la fileu şi care a făcut-o pe Serena să se bucure ca şi cum deja ar fi cîştigat trofeul. Fiecare meci contează pentru ea, ca să păstreze prima poziţie în clasamentul mondial, poziţie vînată de Maria Şarapova. Nu trebuie să piardă nici un meci pînă la finalul săptămînii.

Serena a făcut din nou break-ul cînd a trebuit şi s-a impus cu 6-4, 6-4 în doar o oră şi 18 minute. Prima victorie a fost bifată, mai are patru pînă la trofeu şi pînă la păstrarea primului loc.

"Sînt  foarte dezamagită pentru că în ambele seturi am făcut cîteva greşeli copilăreşti în ultimul game de serviciu. A fost lovitura care a făcut diferenţa" (Ana Ivanovici)

"Atmosfera a fost incredibilă. Sala a fost plină şi asta e minunat. Chiar svăzut că erau implicaţi în meci. E plăcut să joci cu un asemenea public" (Ana Ivanovici)

"M-am simţit foarte bine. Genunchiul nu m-a mai deranjat atît de mult ca la Beijing, e mult mai bine. Trebuie să urmez programul de recuperare, şi pînă la sfîrşitul săptămînii, dacă mai sînt în competiţie o să fie şi mai bine" (Serena Williams)

"Ana e o jucătoare foarte bună, are multă intensitate şi trebuie să joci bine încă de la primul punct pentru că altfel poate cîştiga foarte repede" (Serena Williams)

Grupa albă - Programul de azi
14:30 Maria Şarapova-Caroline Wozniacki
urmat de
Petra Kvitova-Agnieszka Radwanska

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează