SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Coşmar în Ucraina » Adrian Ungur şi Victor Hănescu au pierdut partidele de simplu din prima zi

Articol de - Publicat sambata, 01 februarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 31 ianuarie 2014 21:49

Victor Hănescu a condus cu 2-0 la seturi şi a avut trei şanse de a închide meciul, dar s-a înclinat în cinci seturi în faţa lui Marcenko. Ucraina conduce România cu 2-0


Socoteala de acasă nu s-a prea potrivit cu cea de la Dnepropetrovsk pentru echipa de Cupa Davis a României. Aflată în Grupa I a zonei Europa-Africa, formaţia tricoloră spera la cel puţin un rezultat de egalitate după prima zi de întîlnire cu Ucraina. Lucrurile au mers însă ieri din rău în mai rău pentru jucătorii români supervizaţi de căpitanul nejucător Andrei Pavel.

Adrian Ungur a fost primul care a intrat în sala clubului Megaron pentru a-l înfrunta pe numărul unu al ucrainenilor, Serghei Stahovski, cel care vara trecută îl elimina pe Roger Federer de la Wimbledon. Clasat pe poziţia 85 în ierarhia mondială, Serghei s-a impus rapid în minimum de seturi, 6-3, 6-1, 6-4.

Şanse irosite
Adevăratul thriller avea să se desfăşoare în al doilea meci, cînd Victor Hănescu l-a înfruntat pe Ilia Marcenko, un ucrainean de 26 de ani care este clasat pe locul 160 în clasamentul ATP. Victor, care este al 72-lea jucător al lumii, a respectat timp de două seturi calculele hîrtiei. A cîştigat cu 6-4, 6-2 şi totul se îndrepta spre rezultatul scontat. Însă Marcenko mai avea ceva de spus. S-a impus în setul al treilea, iar în al patrulea a anulat trei mingi de meci. Încrederea atinsese cote maxime, cu toate acestea Hănescu a reuşit break-ul la 2-2 în setul al cincilea. N-a păstrat prea mult avantajul pentru că Marcenko a făcut re-break pentru a egala la 3. În următorul game, românul a avut din nou trei şanse de a cîştiga pe serviciul adversarului, dar n-a reuşit. După aproape patru ore de joc, Hănescu s-a prăbuşit şi, chiar dacă a salvat şi el o minge de meci, a cedat decisivul cu 4-6.

Ucrainenii mai au nevoie de o singură victorie pentru a merge în turul al doilea, cel mai aproape de barajul pentru Grupa Mondială. Românii nu trebuie să mai piardă nici un meci pentru a ajunge acolo. Azi, are loc partida de dublu.


UCRAINA-ROMÂNIA 2-0
Ieri Serghei Stahovski-Adrian Ungur 6-3,6-1, 6-4
Ilia Marcenko-Victor Hănescu 4-6, 2-6, 6-3, 7-6 (6), 6-4
Azi, ora 16:00 Serghei Bubka, Denis Molceanov-Victor Hănescu, Horia Tecău
Mîine, ora 14:00 Serghei Stahovski-Victor Hănescu
Ilia Marcenko-Adrian Ungur

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
anne1970_ar
anne1970_ar  •  02 Februarie 2014, 01:47

Da, mare jucator Marcenko, are si adidasi cu bretele. Mareee jucator, mare, bate numai fraieri ca Hanescu...

soriniz
soriniz  •  01 Februarie 2014, 20:37

Asa cum e el, Hanescu e cel mai bun produs pe care Romania l-a dat tenisului masculin in ultimii zece ani. De ce? pentru ca atat putem noi deocamdata. Ca sa fim cinstiti , Hanescu si ceilalti /celelalte nici nu sunt un produs al tenisului romanesc, sunt un produs al investitiilor proprii si al investitiilor familiilor lor. Hanescu l-a batut pe Jujnii anul trecut si pe Verdasco anul acesta, jucatori in primii 30. Sunt curios ce o sa mai comentati dupa ce maine Victor va castiga la Stakhovski.

mplttev
mplttev  •  01 Februarie 2014, 15:00

De ce sunteți răi cu el. A muncit mult, dar nu are talent si vointa. Și a cam înaintat în vârsta pentru tenis. N-a avut niciodata caracter de invingător. Nu-i vina lui, asa e făcut el, moale ca fularul. E inalt, bine făcut ca tenismen, dar ii lipsește ceva, talentul. Vina este a acelora care l-au bagă in echipă. El nu poate refuza să joace pentru România pentru că ar fi acuzat de lipsă de patriotism. E hucător de 200- 300 ATP.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează