SPORTURI  »  TENIS  »  WTA TORONTO

CTP despre titlul cucerit de Simona Halep: „Genul ăsta de joc l-a avut în 2018” + Care sunt punctele forte și punctele slabe

Simona Halep/ foto Imago Images
Simona Halep/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 15 august 2022 10:05 / Actualizat luni, 15 august 2022 11:58

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a analizat victoria Simonei Halep (30 de ani, 6 WTA) de la turneul din Toronto. Românca s-a impus în finala cu Beatriz Haddad Maia (26 de ani, 16 WTA), scor 6-3, 2-6, 6-3.

CTP consideră că Simona nu a fost la cel mai înalt nivel pe parcusul turneului și a numit punctul slab din jocul sporivei din Constanța.

Simona Halep, epuizată după titlul cucerit la Toronto: „Nu speram să mai ridic acest trofeu. Patrick, îți mulțumesc!”
WTA Toronto
Simona Halep, epuizată după titlul cucerit la Toronto: „Nu speram să mai ridic acest trofeu. Patrick, îți mulțumesc!”

CTP: „Serviciul lui Halep nu merge bine”

„E o victorie importantă, pentru că Simona nu a jucat foarte bine. Pentru marii campioni, meciurile și turneele pe care le câștigă fără să joace la nivelul maxim au un efect de obicei benefic. În toate meciurile, jocul ei din câmp se apropie de maxim, ia inițiativa, nu așteaptă greșeala adversarei. 

Pe lângă jocul din teren care merge bine, serviciul nu merge bine. A reușit printr-o condiție psihică foarte bună să depășească acest neajuns. Uitați câte duble greșeli a făcut în meciul cu Gauff, 8. Aseară se apropiau tot așa, de 7-8. Asta poate să destabilizeze jucătorul grav, pentru că sunt puncte date adversarului gratis. 

Simona a dat dovadă de o soliditate psihică și de o determinare excepționale. Asta i se datorează lui Mouratoglou. Acest turneu, tocmai pentru că Simona l-a câștigat fără să joace la parametrii normali, este un semn bun pentru Cincinnati și US Open”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Pro Arena.

Stupoare la conferința Simonei Halep: „Ai de gând să sărbătorești alături de fanii unguri?”. Cum a reacționat jucătoarea noastră
WTA TORONTO
Stupoare la conferința Simonei Halep: „Ai de gând să sărbătorești alături de fanii unguri?”. Cum a reacționat jucătoarea noastră

CTP: „De un an aștept să facă acest joc de inițiativă”

CTP a analizat și jocul din câmp al Simonei, pe care îl consideră apropiat de cel din 2018.

„Jocul Simonei e de inițiativă, un joc în care își asumă schimbul, schimbă prima direcția. Genul ăsta de joc l-a mai avut în 2018, când a avut maximul ei din carieră. A făcut finală la Australian Open și a câștigat la Roland Garros. Simona are nevoie de acest joc.

Acum se duce după toate mingile și face recuperări ca în vremurile bune. A reușit asta după 6 luni cu Mouratoglou. Avea câteva meciuri bune în iarnă, apoi revenea la acest joc blocat. 

De un an tot aștept să facă acest joc de inițiativă. Are 30 de ani și nu e bine să mai joace cu schimburi lungi. Așa ceva nu mai merge acum. Pentru jocul acesta a fost nevoie de 6 luni”, mai spus CTP, conform sursei menționate.

Citește și alte știri despre Simona Halep:

Confuzie după victoria lui Halep de la Toronto: „Simona, ai de gând să sărbătorești alături de fanii unguri?”

Imagini memorabile! Simona Halep, asaltată de fani după titlul de la Toronto » Mouratoglou s-a băgat peste stewarzi: „Lăsați-i doar pe români, vă rog”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (17)
dobrin
dobrin  •  15 August 2022, 21:18

Ne tine CTP teoria dublei greseli. Obiectivul tenisului nu e sa faci cat mai putine duble greseli. Simona a analizat cu antrenorul si au ajuns la concluzia ca e mai bine sa riste mai mult pe al doilea serviciu. A facut 9 duble greseli, dar a ridicat procentajul punctelor pe al doilea serviciu de la in jur de 35% la 48%. Adica acele 5-6 puncte care transforma o infrangere intr-o victorie.

Salcim
Salcim  •  15 August 2022, 20:48

D-le Popescu, Mi-am facut cont special pentru acest comentariu! Si probail cava fi singurul. Nu va intelg articolul. Poate ca ar trebui sa aveti un amic aici ca sa va informeze ceva mai bine. Mai ales ca nu a-ti vazut meciurile in direct pe teren. Eu am fost pe Gradstand si Sobey Stadium la toate meciurile ei anul asta, inclusiv la finala evident, cu speranta ca va razbuna retragerea din 2015 cind deasemenea am fost pe arena. Va rog sa cititi caseta tehnica; ieri avut 9 duble greseli (nu 7-8). Ca fost coleg de liceu ma astept sa fiti mai pe "exact". Cit despre joc; noi, peste 5 mii de romani in arena am fost toti "halepisti" fericiti avind in vedere ca cel mai probail nu vom mai vedea un sportiv roman in tenis la acest nivel. Si, indiferent cum joaca noi o iubim si vrem sa cistige pentru ca, probabil, ne gindim ca "apartinem" si noi, romanii, de ceva maret cu care foarte rar ne putem mindri. Nici un sportiv Canadian nu este criticat vre-odata, indiferent cum joaca. Bianca a jucat teribil de slab tot turneul dar a fost incurajat masiv de Canadieni; nu prea de Romani, pentru ca putini romanii din Canada se identfica cu Bianca ca si tzara! O considera "fitoasa". Simona insa, creeaza o emulatie patriotica formidabila aici in Toronto. Din pacate ne-a si deazmagit! Asa cum Maia a vorbit in limba ei multumind spectatorilor brazilieni, Simona, putea sa spuna in ROMANESTE 2 vorbe :"Va Multumesc". Nu a facut-o si de aceea 3 s

dex71
dex71  •  15 August 2022, 15:39
Postat de 267890 pe 15 August 2022, 10:50

Jocul lui Halep nu se mai poate schimba. Niciodata nu a fost un joc de initiativa, un joc spectaculos. Victoriile ei vin din greselile adversarei. Ea nu vine la fileu decât dacă e chemată. Meritul ei este că prin jocul ei meschin, bătrânesc, distructiv, acompaniat de gesturi si sunete de groază, reușește să destabilizeze jucătoare clar mai valoroase. Pozitia dnei Halep in clasament, ca de altfel si "răsunătoarele" ei victorii sunt o anomalie a tenisului. Sa te apuci sa diseci jocul dnei Halep, cum face dnul Popescu, e o absurditate. Halep nu joaca, ea doar pune mingea in teren si din cand in cand, din intâmplare, reușește vreo lovitură "fantastică".

Te-ai trezit, Radu Banciu?

Vezi toate comentariile (17)
Comentează