SPORTURI  »  TENIS  »  KIDS DAY

Cu cizmuliţele la fileu! Simona Halep şi Horia Tecău le-au oferit copiilor un cadou superb de Moş Nicolae

Articol de - Publicat duminica, 07 decembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 06 decembrie 2014 20:48

Peste 300 de copii au avut parte ieri de un cadou de neuitat. Moş Nicolae le-a adus celor mai mici iubitori ai tenisului o întîlnire cu idolii lor, Simona Halep şi Horia Tecău.
Cei doi au continuat proiectul demarat în urmă cu doi ani şi au organizat a treia ediţie a Kids Day, la baza sportivă Tenis Club Idu din staţiunea Mamaia, locul de unde au plecat să cucerească lumea. Cu zîmbetul pe buze, dar cu emoţii în suflet, Simona şi Horia s-au transformat în parteneri de joacă pentru micii lor colegi.

"Cînd eram mică, n-am avut ocazia să mă întîlnesc cu idolul meu, Justin Henin, pentru că era din altă ţară. M-am întîlnit de multe ori cu Andrei Pavel, un adevărat model pentru mine. Mă bucur că am venit aici, în locul în care am crescut, şi, împreună cu Horia, facem un lucru deosebit pentru tenis şi pentru aceşti copilaşi", a spus jucătoarea clasată pe a treia treaptă a clasamentului WTA. "Acest eveniment a crescut o dată cu noi şi mă bucură faptul că aceşti copii îşi îndreaptă atenţie către tenis. Cînd eram mic, antrenorii îmi dădeau mereu ca exemple tenismenii constănţeni, ca Pavel şi Cosac, şi mergeam la turnee sau la meciurile de Cupa Davis ca să-i văd şi să-i cunosc. Generaţiile s-au schimbat, iar acum noi sîntem daţi drept modele", a adăugat triplul finalist de dublu de la Wimbledon.

Surprize, povestiri şi un sfat
Într-o atmosferă de bună dispoziţie, cu muzică şi artificii, cei doi au trecut pe teren şi au schimbat mingi cu micii tenismeni. Nu s-au oprit timp de două ore decît pentru a face cîteva surprize copiilor. Cei mai norocoşi dintre ei au primit mingi, rachete şi abonamente la clubul constănţean. Şansa de a juca împotriva idolilor a fost însă cea mai mare a bucurie a zilei. "Vreau să vin şi eu la tenis şi să ajung ca Simona", a strigat în gura mare una dintre fetiţe. Ultimele minute ale întîlnirii au fost destinate povestirilor din copilăriei celor doi campioni. Prima rachetă, primul antrenament, primul turneu. Şi un sfat: "Să munciţi, să daţi totul pe teren şi să luptaţi pentru a vă împlini visul". La final, Simona şi Tecău şi-au petrecut aproape o oră acordînd autografe şi pozîndu-se cu cei mai mici fani.

"Nu toţi copiii ajung în primii o sută de jucători ai lumii la simplu, dar tenisul îţi poate oferi mai multe. Poţi ajunge un bun jucător de dublu, antrenor sau să cîştigi o bursă în străinătate şi să faci acolo facultatea"
Horia Tecău

"Simona a bătut-o pe Serena Williams, aşa că să joci împotriva a 350 de copii nu-i aşa de greu"
Horia Tecău

"Este o plăcere să fiu alături de aceşti copii. Vreau să-i ajut să-şi îndeplinească visul, mai ales că tenisul nu-i un sport uşor. Dacă îţi doreşti cu adevărat, reuşeşti"
Simona Halep

Ţinte pentru 2015
Cei doi jucători de tenis şi-au fixat deja obiectivele pentru următorul sezon. Va fi un an mult mai greu, pentru că sînt multe puncte de apărat. "Am învăţat multe, am căpătat multă experienţă şi îmi doresc să mă simt cît mai bine. Vreau să fiu cît mai sus în clasament, dar îmi doresc mai mult să cîştig un turneu de Grand Slam decât să fiu numărul 1 în lume", a spus Halep. "Important este să fiu sănătos, să joc unde mi-am propus şi să cîştig un Grand Slam, pe care mi-l doresc şi care îmi lipseşte din palmares", a declarat Tecău.

Pregătită pentru noua colaborare
După cel mai bun an din carieră, Halep va ataca următorul sezon cu o nouă echipă tehnică. "Nu-l cunosc pe Thomas Hogstedt şi de aceea vom avea o perioadă de probă timp de o lună. A lucrat cu jucătoare de top şi sînt convinsă că am multe de învăţat de la dînsul. Pe Victor Ioniţă îl ştiu şi am încredere că vom colabora bine, iar preparatorul fizic Teo Cercel a rămas în echipă", a explicat finalista de la Roland Garros, care a povestit şi felul în care s-a despărţit de fostul antrenor, belgianul Wim Fissette: "Am avut contract pînă după Roland Garros, apoi l-am prelungit şi s-a încheiat după Turneul Campioanelor de la Singapore. Managerul meu, Virgina Ruzici, cea care mi l-a recomandat, i-a comunicat decizia, iar eu i-am trimis un mesaj personal, prin care i-am mulţumit pentru acest an şi i-am urat succes pe viitor".

Invitaţie pentru mixt
În viitorul apropiat, cei doi constănţeni au putea face pereche în proba de dublu mixt la un turneu de Grand Slam. "Simona mi-a promis că la un turneu de Grand Slam vom face un dublu mixt şi abia aştept. Ne înţelegem bine în afara terenului şi sigur aşa va fi şi pe teren, însă e greu să joci şi la simplu, şi la dublu, mai ales cînd ajungi prin semifinale", a spus Horia. "Sînt pregătită să joc la dublu mixt, dar acolo este altă putere, pentru că ai în faţă un băiat. Aştept să vină invitaţia de la Horia", a răspuns râzînd Simona.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
robertco
robertco  •  07 Decembrie 2014, 10:17

Foarte frumos ca si-au gasit timp pentru un astfel de eveniment. Chiar ar fi foarte frumos sa faca odata un dublu mixt.

piet
piet  •  07 Decembrie 2014, 09:04

DOAMNE CE URITA POATE SA FIE !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close