SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2015

Cum l-a afectat situaţia francului elveţian pe Roger Federer

Roger Federer la Australian Open, foto: reuters +3   FOTO
Roger Federer la Australian Open, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 20 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 20 ianuarie 2015 12:56

Decizia Băncii Naţionale a Elveţiei de a renunţa la limita de paritate franc/ euro a fost resimţită şi de către cel mai cunoscut sportiv din Ţara Cantoanelor, tenismenul Roger Federer.

Roger Federer este la Australian Open, acolo unde încearcă să obţină cel de-al 18-lea titlu de Mare Şlem din carieră. Foarte probabil, cele 89 de milioane de dolari cîştigate de-a lungul carierei doar din tenis sînt ţinute de elveţian în monede diferite, dar Federer tot a vorbit despre şocul financiar pe care Elveţia l-a trăit în această săptămînă.

"Nu ştiu dacă slăbirea euro înseamnă neapărat că trebuie să cîştig aici, nu? :D E clar că decizia a avut impact prin toată lumea, nu? Normal că m-a afectat şi pe mine. Pentru exporturi şi pentru turism nu e scenariul ideal, dar e clar că trebuie să ne adaptăm. Vreau doar să spun că Elveţia tot e o ţară frumoasă, deci trebuie să o vizitaţi!", a explicat Roger Federer la conferinţa de presă de după victoria cu taiwanezul Lu, scor 6/4, 6/2, 7/5.

Totuşi, averea totală a lui Federer, care are contracte semnate cu sponsori importanţi precum Mercedes, Rolex, Nike sau Gillette, este clasată undeva la 300 de milioane de dolari. Foarte probabil, o să se descurce. :D

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
mishu_74
mishu_74  •  20 Ianuarie 2015, 22:28

N-am inteles care e spilul cu afectarea lui Federer...Pai bogatii nu-s afectati deloc de aprecierea francului, din contra. Afectati sunt amaratii aia care au luat credite la banci in franci si trebuie sa ii restituie in lei. Iar ei sunt platiti in lei nu in franci. Cam asta-i treaba, ce are a face Federer cu aprecierea francilor elvetieni?Scrieti si voi articole doar ca sa nu dormiti

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  20 Ianuarie 2015, 14:54

...pai mai vedeti sportivi din Elvetia ...ca foarte probabil ...sunt si ei afectati ...

rzvx
rzvx  •  20 Ianuarie 2015, 13:43

Faceti cheta in redactie pt Federer ca nu mai are bani de pampersi la copii :)))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează