SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Cutia cu surprize » Marion Bartoli şi Sabine Lisicki luptă mîine pentru trofeul de la Wimbledon

Marion Bartoli +1   FOTO
Marion Bartoli

Articol de , - Publicat vineri, 05 iulie 2013 00:00 / Actualizat joi, 04 iulie 2013 22:33

Este a doua finală în ultimii 45 de ani la All England Club care se va disputa între două jucătoare care nu au în palmares nici un trofeu de Mare Şlem. În plus, nici franţuzoaica şi nici germanca nu sînt în Top 10


Emoţiile s-au strîns, ieri, cu sacul de pe Terenul Central de la All England Club. A fost ziua fetelor şi a trăirilor lor. În prima semifinală s-au întîlnit Marion Bartoli, a 15-a jucătoare a lumii şi finalistă în 2007 pe iarba de la Wimbledon, şi Kirsten Flipkens, locul 20 în lume şi aflată pentru prima oară în penultimul act la un turneu de Mare Şlem. Franţuzoaica îşi dorea să revină acolo unde a mai fost, iar belgianca greu încercată de accidentări, dar campioană la juniori în 2003 voia ca visul să meargă mai departe şi să mai trăiască în premieră şi o finală. Bartoli n-a lăsat-o în nici un moment al partidei să spere. Cu probleme la genunchi, Kirsten a fost copleşită şi a cedat cu 1-6, 2-6. "Am încercat cu slice-urile mele. Nu a avut nici o problemă cu ele. Am încercat cu scurtele. Şi-a dat seama rapid. Am lovit un passing, a venit apoi la fileu. Am încercat cu loburile, de fapt, am încercat orice, dar n-a mers", a spus belgianca în vîrstă de 27 ani. Marion a jucat perfect şi la final, ca o contorsionistă, s-a lăsat pe spate savurînd fiecare picătură a victoriei. "Cînd am căzut pe iarbă după mingea de meci convertită eram mult prea emoţionată. Am visat de multe ori la acest moment, acela de a mă întoarce în finala de la Wimbledon", a spus Bartoli.

Sîmbătă, ea o va întîlni pe neexperimentata Sabine Lisicki, cea care va juca pentru prima oară într-o finală de Mare Şlem. A 24-a jucătoare a lumii a mai produs ieri o surpriză, după ce a învins-o în trei seturi într-un meci spectaculos pe Agnieszka Radwanska, locul 4 WTA, cu 6-4, 2-6, 9-7. "Am luptat cu toată inima. Mereu am crezut că voi învinge, indiferent cît era scorul. Pe final de meci mă gîndeam că dacă am reuşit să o înving pe Serena pot să o fac din nou, doar trebuie să rezist", a spus ea. Lisicki a fost condusă cu 3-1 şi 4-2 în decisiv şi a fost la două puncte de a pierde meciul, dar a reuşit să întoarcă partida. Oricine se va impune duminică, Wimbledonul va primi o campioană nouă pentru că nici una dintre ele nu are acasă un trofeu atît de mare. A fost ziua fetelor care au plîns, pentru că aşa sînt fetele, emoţionale şi imprevizibile.

Vor rămîne doi
Azi, la All England Club, de la ora 15:00 (DigiSport) se joacă semifinalele masculine. Primii vor intra pe teren Novak Djokovici şi Juan Martín del Potro. Cei doi s-au întîlnit pînă acum de 11 ori, cu Djokovici conducînd cu 8-3. S-au confruntat o singură dată pe iarbă, anul trecut, la JO, cînd argentinianul a reuşit să ia bronzul în faţa sîrbului. În cea de-a doua semifinală se vor lupta Andy Murray şi polonezul Jerzy Janowicz, aflat pentru prima oară într-o semifinală de Mare Şlem. În întîlnirile directe scorul este 1-1.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează