SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

Antrenorul Simonei Halep, concluzii după Transylvania Open: „O săptămână stresantă. Când stai 3 luni, pierzi ritmul”

Simona Halep / foto: Raed Krishan (GSP) +39   FOTO
Simona Halep / foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de GSP - Publicat luni, 01 noiembrie 2021 17:42 / Actualizat luni, 01 noiembrie 2021 17:47

Daniel Dobre, unul dintre antrenorii Simonei Halep, a analizat parcursul elevei sale de la Transylvania Open, acolo unde a cedat în finală în fața estonei Anett Kontaveit (25 de ani, 8 WTA), scor 2-6, 3-6.

Simona a avut o săptămână stresantă, pentru că a jucat acasă, împotriva generației tinere. Tenisul se schimbă, s-a tot schimbat în ultimii ani. Nu vrei să pierzi, te întrebi dacă mai faci față. S-a descurcat cu brio! Simona vine după o perioadă grea. Anett are de 30 victorii și doar două înfrângeri de când a început colaborarea cu noul antrenor.

A durut-o spatele, au mai apărut niște dureri după ce a lovit mai tare. Simona își dorește să se îmbunătățească, în ultima perioadă nu a jucat atât de multe meciuri. Când stai 3 luni, pierzi ritmul. Ea și-a dorit să joace bine acasă, se simte bine aici, știe că lumea o susține”, a declarat Daniel Dobre, în cadrul emisiunii „Așii Tenisului” de la Digi Sport. 

Simona Halep - Anett Kontaveit, finala Transylvania Open, foto: Raed Krishan/GSP
Simona Halep - Anett Kontaveit, finala Transylvania Open, foto: Raed Krishan/GSP
Simona Halep - Anett Kontaveit, finala Transylvania Open, foto: Raed Krishan/GSP
Simona Halep - Anett Kontaveit, finala Transylvania Open, foto: Raed Krishan/GSP
+35 FOTO

Halep a căzut din nou în clasamentul WTA

Simona Halep este acum pe locul 22 WTA, după ce a pierdut 4 poziții. Românca are 2.586 de puncte, iar deasupra ei, pe locul 21, se află Emma Răducanu, cu 2.627 de puncte. Britanica a urcat două locuri după ce a ajuns în sferturile turneului de la Cluj. 

Aproape de Simona se află și Bianca Andreescu, canadianca fiind pe 24, cu 2.378 de puncte.

Plusuri la Cluj-Napoca pentru Simona Halep: „Au fost multe lucruri pozitive” 

„Au fost multe lucruri pozitive săptămâna aceasta, să joci o finală după un an dificil e întotdeauna ceva bine-venit. Chiar dacă e mai mic, este un trofeu, mă simt fericită, mulțumită cu felul în care am jucat pe parcursul turneului, iar din finală iau doar partea bună că a fost o finală.

Nu sunt foarte afectată, voi încerca să-mi ridic nivelul pentru a fi gata să le înfrunt pe jucătoarele de top. Pentru orice înfrângere sunt supărată, dar nu atât de mult încât să uit ce am făcut săptămâna aceasta", a detaliat Simona Halep după finala Transylvania Open. 

După ce va încheia turneele, are în față un offseason întreg, în care să facă încărcarea pentru anul competițional 2022. Va rămâne acasă, în România, pentru această perioadă. "Antrenamente, pregătire fizică, vreau să fiu cât se poate de fit când voi începe sezonul următor", a punctat fostul lider mondial.

VIDEO Rezumatul finalei Halep - Kontaveit

Citește și alte știri din tenis:

Simona Halep a ieșit din Top 20 WTA după Transylvania Open » Vecină de clasament cu Emma Răducanu și Bianca Andreescu

VIDEO+FOTO Simona Halep, declarații pline de fair-play după finala Transylvania Open: „Anett, m-ai distrus. Meriți tot ce ți se întâmplă”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează