SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIA

Debut cu stângul pentru Jaqueline Cristian în 2024 » Românca a pierdut la limită prima partidă din acest an

Jaqueline Cristian
Jaqueline Cristian

Articol de - Publicat luni, 01 ianuarie 2024 11:17 / Actualizat luni, 01 ianuarie 2024 12:03

Jaqueline Cristian (25 de ani, #87 WTA) a început noul an cu un eșec. A pierdut în primul tur al turneului WTA 250 de la Auckland. Românca a fost învinsă în decisiv de către Xiyu Wang (#71 WTA, 22 de ani), scor 1-6, 7-5, 6-7(3).

Florin Răducioiu, apariție de senzație de Revelion! A cântat în italiană alături de Andreea Marin
REVELION
Florin Răducioiu, apariție de senzație de Revelion! A cântat în italiană alături de Andreea Marin

Jaqueline Cristian a cedat în tie-break-ul setului decisiv după aproape trei ore de joc

Jaqueline Cristian a cedat în tie-break-ul setului decisiv după 2 ore și 50 de minute de joc. Românca a fost condusă în setul al treilea cu 5-2, dar a câştigat trei game-uri la rând şi a ratat o minge de 6-5. 

În tie-break, românca a avut 3-1, dar a pierdut şase puncte consecutive şi ulterior, meciul. Wang a încheiat cu 5 aşi şi 4 duble greşeli, iar Jaqueline Cristian a avut 2 aşi şi 10 duble greşeli. 

Românca s-a ales cu un cec de 2.890 de dolari şi un punct WTA. La Auckland va mai evolua în primul tur şi Gabriela Ruse, venită din calificări, contra britanicei cu origini române, Emma Răducanu.

Jaqueline Cristian, învinsă de Wang și la Cluj

Jaqueline Cristian a fost învinsă de Wang în ambele întâlniri directe. Primul meci dintre cele două a avut loc pe 11 octombrie 2022, la turneul WTA de la Cluj-Napoca. Atunci tenismena chineză reușea să se impună cu un dublu 6-3.

Jaqueline Cristian: „Corpul a plecat într-o direcție, piciorul în cealaltă”

„Am văzut mingea cum se mută pe partea de rever. Am vrut să pivotez și am pivotat cu piciorul jos. Corpul a plecat într-o direcție, piciorul în cealaltă. Am simţit un poc, efectiv l-am auzit până în creier. Dar am zis: «Băi, mi-a pocnit genunchiul, nu s-a întâmplat nimic».

Deşi a fost mai dureros decât de obicei. A fost cam foarte dureros. Dar, atunci când m-am ridicat şi am încercat să mişc piciorul, n-am mai simţit nicio durere. 

Am simţit însă că piciorul e un pic instabil, dar am zis că sigur e de la adrenalină, mi s-a părut mie, sunt eu prinsă în moment... Era şi fizioterapeutul lângă mine şi mi-a zis că s-ar putea să fie ruptură de ligament. 

I-am zis că eu nu renunț, oricum. Stau până la finalul meciului și câștig! Mi-a zis că trebuie să avem grijă. Mi-a strâns piciorul cu o fașă și mi-a zis că o să fie în preajmă, just in case. Toată lumea era senină, antrenorul credea că doar am alunecat. 

Când m-am ridicat de pe bancă, simțeam piciorul foarte ok, dar când pășeam, simțeam că poate să o ia în toate direcțiile. Când am servit, am văzut că pot să împing în el, dar când am pus dreptul jos, am simțit că bate vântul. 

Cel mai crunt e când am dat în dreapta, piciorul era în stânga, atunci m-am speriat. Era rupt complet“, a descris Jacqueline Cristian accidentarea suferită în 2022.

VIDEO. „Draculina”... aşa îşi spune frumoasa din tenisul românesc, Jaqueline Cristian!

Vezi și alte știri:

Revenire în Superligă! Fostul campion cu CFR Cluj a fost prezentat la o rivală
TRANSFER
Revenire în Superligă! Fostul campion cu CFR Cluj a fost prezentat la o rivală
„Cel mai bun marcator, în drum spre Anderlecht » Ce scriu belgienii despre transferul lui Darius Olaru
FCSB
„Cel mai bun marcator, în drum spre Anderlecht » Ce scriu belgienii despre transferul lui Darius Olaru

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează