SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN, ÎN DIRECT PE EUROSPORT

Debut în forţă » Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la Melbourne! Ştirile primei zi de Australian Open

Sorana Cîrstea a rezolvat meciul din turul 1 în două seturi. +3   FOTO
Sorana Cîrstea a rezolvat meciul din turul 1 în două seturi.

Articol de - Publicat marti, 15 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 14 ianuarie 2013 22:26

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al doilea, după ce a trecut convingător de Coco Vandeweghe, din SUA, cu 6-4, 6-2.

Sorana a făcut ieri parte din primul val de jucători care a deschis ediţia din acest an a Australian Open. La ora 11:00, ora Melbourne-ului, ea şi Coco Vandeweghe au intrat pe Terenul 8 al complexului Melbourne Park. "Primul tur al primului turneu de Mare Şlem al anului nu e niciodată uşor. Eşti un pic mai nervos ca de obicei", a spus Sorana.

Lucrurile au fost şi mai grele, mai ales pentru că în drumul spre Auckland, la primul său turneu din 2013, a luat un virus care a fortaţ-o să abandoneze în primul tur al acelui concurs. Ea a recuperat uşor din forţa pierdută şi ieri a reuşit să o învingă pe a 99-a jucătoare a lumii, Coco Vandeweghe, cu 6-4, 6-2 la Melbourne.

Favortă 27 la Melbourne, Sorana a fost jucătoarea mai constantă, care a reuşit să profite de greşelile adversarei atunci cînd a avut nevoie. "Cred că am avut un joc foarte consistent. Acesta era lucrul pe care mi-l doream. Sînt foarte fericită cu această victorie şi simt că mi-am făcut datoria pe ziua de azi. Scopul meu a fost să servesc şi să returnez bine", a adăugat Sorana.

Mai departe, Sorana o va întîlni în turul al doilea pe cehoaica Kristyna Pliskova, jucătoare clasată pe locul 106 în ierarhia mondială. Cel mai bun rezultat al Soranei Cîrstea la Australian Open este atingerea turului al treilea, în 2012.

ALTE ŞTIRI DE LA AUSTRALIAN OPEN:

Hănescu i-a luat un set
Victor Hănescu a părăsit ieri tabloul de simplu la Australian Open, după ce a fost învins în primul tur de al 16-lea favorit, japonezul Kei Nishikori cu 6-7 (5), 6-3, 6-1, 6-3. Victor a cîştigat primul set în 50 de minute, dar apoi a fost deranjat mai tot timpul la serviciu de soarele puternic de la Melbourne. Tot ieri a jucat şi Adrian Ungur, care a fost învins de rusul Evgheni Donskoi cu 6-4, 6-4, 6-2.

Una da, alta ba
Irina Begu s-a calificat ieri în turul al doilea al Australian Open după ce a trecut de Arantxa Rus cu 6-4, 6-2.  În turul următor românca va avea o misiune mult mai dificilă, ea urmînd să o întîlnească pe a patra favorită, poloneza Agnieszka Radwanska.

Tot ieri, Alexandra Cadanţu a pierdut în faţa britanicei Heather Watson în trei seturi, 6-2, 4-6, 2-6. Ea nu a reuşit nici în acest an să treacă de primul tur al Australian Open, turneu la care a debutat ân 2012.

Vrea să se simtă din nou tînăr
Fernando Verdasco se simte bine în Australia, asta şi pentru că aici şi-a atins performanţa de vîrf în turneele de Mare Şlem, semifinale în 2009. Spaniolul a avut ieri meci greu în primul tur la Australian Open, el cîştigînd în cinci seturi în faţa belgianului David Goffin cu 6-3, 3-6, 4-6, 6-3, 6-4. Verdasco îl va întîlni în turul următor pe un alt belgian, Xavier Malisse.

După meci, ibericul a dialogat cu fanii săi pe Twitter, iar aceştia au fost curioşi să ştie de ce şi-a lăsat din nou părul lung. "Îmi place să-mi schimb frizura din cînd în cînd. Mă simt de parcă m-am întors la perioada în care aveam 20 de ani", a spus el.

Întrebările care ar trebui interzise
Bulgarul Grigor Dimitrov a criticat interesul jurnaliştilor pentru relaţia pe care o are cu Maria Şarapova. Bulgarul care a fost supranumit "Baby Federer" a pierdut ieri încă din primul tur în faţa veteranului Julien Benneteau în trei seturi, 6-4, 6-2, 6-4. La conferinţa de presă, întrebările despre Şarapova nu avea să lipsească.

"Nu sînt aici să vorbesc despre viaţa mea personală. Lumea iubeşte bîrfa, dar eu cred că este o încălcare a intimităţii fiecăruia. Nu cred că este corect să primesc astfel de întrebări, nu pentru că sîntem diferiţi, ci pentru că sîntem sportivi. Întrebările despre viaţa personală ar trebui interzise", a spus bulgarul în vîrstă de 21 de ani.

Susţinută din tribune
Venus Williams a trecut în turul al doilea în mai puţin de o oră. Americanca a învins-o pe Galina Voskoboeva cu 6-1, 6-0. Privirile spectatorilor, dar şi aparatele fotografilor au fost mai mult atrase de oamenii din loja lui Venus.

Sora sa mai mică, Serena, a venit să o susţină. Ca să adauge un pic de intrigă subiectului, Serena a fost însoţită de presupusul său iubit şi antrenor, Patrick Muratoglu. În timp ce a asistat la meciul lui Venus, Williams cea mică a luat şi o gustare, o felie de pizza pe care a adus-o într-o caserolă.

Citește și:

Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Nationala
Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Euro 2024
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Liga 2
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (1)
ioan_plischi
ioan_plischi  •  15 Ianuarie 2013, 07:11

a cashtigat - totusi! - in fata uneia DIN PRIMA SUTA, chiar daca era ea cam FARADEWEGHE!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează