SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Debut nervos » Simona Halep, după primul meci la Australian Open: "A fost greu, la început am fost puţin nervoasă”

Articol de - Publicat marti, 20 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 19 ianuarie 2015 21:34

A treia jucătoare a lumii a învins-o pe Karin Knapp cu 6-3, 6-2 într-un meci în care s-a certat de mai multe ori. La final ea a recunoscut că a avut ceva probleme şi că poate s-a gîndit prea mult la meciul de debut.

Simona Halep a deschis ieri Australian Open pe arena Rod Laver. "Este a treia oară consecutiv cînd joc primul meci pe cel mai mare teren la un turneu de Grand Slam", a spus amuzată la final Simona Halep.

E o recunoaşterea pe care românca a primit-o în urma ascensiunii sale fulminante. Australian Open a pornit ieri la drum pe cel mai mare teren al complexului, 14,820 de locuri, cu meciul dintre Karin Knapp şi Simona Halep.

La Melbourne era ora 11:00,  temperatura era de 16 grade şi toţi cei prezenţi aşteaptau cu nerăbdare primul schimb de mingi.

A fost un meci în care Simona, o apariţie mov, s-a testat. După un turneu reuşit la Shenzhen, unde s-a impus, a urmat un pas înapoi. Gastroenterita, problemă care a forţat-o să nu joace la Sydney. La conferinţa de presă de sîmbătă, ea a asigurat că e aproape refăcută, dar ce barometru mai bun decît un meci întreg, cu toată încărcătura lui?

Înapoi în trecut
Începutul meciului nu a fost unul promiţător, el relevînd o Simona ezitantă, care nu-şi găsea ritmul. Însă începuturile de meci pot fi uneori aşa. Românca şi-a cedat serviciul şi italianca de 1,80 m de pe locul 50 spera.

Însă Halep a reuşit să revină, să o pedepsească, plimbînd-o şi răspunzîndu-i cu mingi inteligent plasate. S-a întîmplat spre finalul setului, cînd senzaţiile erau toate acolo. Simona a simţit chiar nevoia să se certe de cîteva ori pe parcursul primului set. E semn că nervozitatea era la cote înalte.

Acum un an, după sferturile de finală atinse la Mleborune, ea recunoştea că ar fi momentul să nu mai vorbească urît cu ea. Dar unele obişnuinţe nu pot fi înlăturate nici de trofee, nici de poziţia în clasament, nici de încredere.

În anii de început ai carierei în circuitul profesionist, românca se pedepsea adresîndu-şi multe cuvinte grele. Însă Simona de acum e una diferită, are alt statut, a trecut prin multe în tenis, însă uneori presiunea e mai mare decît o recunoaşte.

"Atît te duce capul?"
Chiar dacă pe teren a părut nemulţumită de jocul său, Simona a spus la final că per total a fost bine.  În setul al doilea, românca a început la fel, pierzînd primul său serviciu. Tot această lovitură i-a declanşat o altă serie de nemulţumiri, spre finalul partidei, cînd singură a chestionat plasarea lui. "Tot acolo? Atît te duce capul?", s-a admonestat Simona.

Pînă la urmă, ea i-a demonstrat italiencei că un serviciu tare şi lovituri puternice nu sînt  de ajuns pentru a trece de  a treia favorită a turneului.

Românca a mai spus în interviul pentru Eurosport, realizat de Barbara Schett, că lucrurile cu siguranţă vor merge mai bine la următorul meci, acum, că s-a eliberat de presiunea debutului.

Miercuri, Simona o va întîlni pe Jarmilla Gajdosova, jucătoare de origine slovacă, dar care acum reprezintă Australia. Cele două nu s-au mai întîlnit pînă acum, iar între ele în clasamentul mondial sînt 59 de locuri.

"E doar o altă persoană dincolo de fileu"
Jarmilla Gajdosova a împiedicat un duel sută la sută românesc în turul al doilea. Australianca a trecut ieri de Alexandra Dulgheru cu 6-3, 6-4. Jucătoarea în vîrstă de 27 de ani se află la a zecea participare, dar e pentru prima oară cînd trece de primul tur.

Întrebată dacă e un avantaj faptul că Simona Halep a spus că nu-i cunoaşte jocul, ea a răspuns: "Ar putea să fie, dar va fi un meci deschis. Evident, ea joacă foarte bine în ultima vreme, e numărul trei  mondial. Mi se pare că în ultima perioadă am jucat cu toate cele din Top 10, aşa că e doar o altă persoană care va fi de partea cealaltă a fielului. O să intru pe teren cu gîndul să joc la fel cum am făcut-o în primul tur, cum am jucat în ultima săptămînă, am să lupt şi vom vedea cine cîştigă".

La turneul de la Sydney, Gajdsova a învins-o pe Dominika Cibulkova, dar a pierdut în sferturi la Petra Kvitova.

26 de greşeli neforţate a comis Simona Halep, în timp ce adversara sa a strîns 40

15 lovituri direct cîştigătoare a reuşit Halep ieri, în timp ce Knapp a adunat 8

"A fost greu, la început am fost puţin nervoasă. E primul turneu de Mare Şlem al anului şi cred că e normal. Am cîştigat pînă la urmă şi totul e bine. Încerc să mă gîndesc că joc un meci ca oricare altul atunci cînd mă enervez" (Simona Halep)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
lucianfocus
lucianfocus  •  20 Ianuarie 2015, 10:39

daca nu schimba jocul si iar incepe ezitant o sa ii fie greu..eu sper sa-si revina ca e clar ca nu e in apele ei ..o fi de la gastro-minciunita aia? :))

roadster1988
roadster1988  •  20 Ianuarie 2015, 09:01

si in ce limba "s-a certat" simona halep?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează