SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Deschide turneul » Simona Halep joacă primul meci pe arena Philippe Chatrier în compania Evgheniei Rodina

Simona Halep se simte bine pe zgura de la Paris // Foto: Guliver/GettyImages
Simona Halep se simte bine pe zgura de la Paris // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 24 mai 2015 00:00

Pe a treia jucătoare a lumii o leagă multe lucruri de zgura de la Paris: s-a impus la juniori în 2008, a jucat pentru prima oară pe tabloul unei competiții de Mare Șlem în 2010, iar în 2014 a ajuns pînă în finală.

Un nou turneu, un țel nou și meciuri noi. Așa a rezumat Simona Halep ce o așteaptă în 2015 pe zgura de la Paris. O experiență pe care o va începe chiar de azi în primul meci programat pe cea mai mare arenă din complexul de la Porte d'Auteuil. De la ora 12:00, românca o întîlnește pe Evghenia Rodina din Rusia, locul 91 WTA.

Simona se întoarce pe arena pe care în 2014 a jucat  finala împotriva Mariei Șarapova. "Cu siguranță acum sînt o jucătoare mai bună. Am îmbunătățit foarte multe lucruri în jocul meu. Anul trecut punctul meu forte era mentalul. Acum sînt puternică și din punct de vedere fizic", a spus Simona pentru The Guardian.

La Roland Garros Simona Halep se simte foarte bine. Multe dintre premierele carierei sale s-au petrecut pe zgura de la Roland Garros. În 2008 cîștiga trofeul în turneul junioarelor. Doi ani mai tîrziu ea debuta pe tabloul unei competiții de Mare Șlem.

Era numărul 114 mondial și se înclina în fața Samanthei Stosur, care atunci era pe locul 7. În 2011 a dat din nou peste Samantha Stosur, dar după ce cîștigase un meci pe tablou. Deja era pe 67,dar tot în două seturi a fost învinsă de australiancă.

Un an mai tîrziu, cînd a ajuns pe zgura de la Roland Garros era accidentată la coapsă și a pierdut în primul tur. Dar spunea că visul ei este să se impună la Roland Garros. Anul trecut a fost aproape, dar cea care a strîns trofeul în brațe a fost Maria Șarapova.

Țelul Simonei în acest an este să-și egaleze performanța din 2014 sau chiar să o depășească. Un nou turneu, un nou țel, meciuri noi, dar aceleași vise.

Filosofia Simonei

Ziarul The Guardian i-a dedicat ieri Simonei un articol în care românca vorbește despre ea. "Sînt un om delicat, dar sînt foarte ambițiosă și îmi place să lupt. Îmi place să respect oamenii din jurul meu. A fost învățată că mai întîi trebuie să fii un om bun și abia apoi o jucătoare bună. Așa că îmi spun mereu acest lucru și asta mă ajută".

Cît despre aruncatul rachetelor, așa cum a făcut în semifinala de la Roma cu Carla Suarez Navarro, românca a spus că asta o ajută să se elibereze se stresul pe care-l acumulează în timpul unui meci.

Între doi și cinci

Simona Halep începe turneul de la Roland Garros de pe locul al treilea. Posibilitățile sale în ceea ce privește clasamentul sînt diverse, dar cel mai sus poate urca pe doi, iar cel mai jos poate cădea pe cinci după terminarea turneului de la Paris. Ea se luptă în materie de clasament cu Maria Șarapova, Petra Kvitova și Caroline Wozniacki.

5 jucătoare din România sînt prezente pe tabloul de la Roland Garros. Dintre ele doar Simona Halep joacă azi

7-5este raportul dintre victorii și înfrîngeri al Simonei Halep la Roland Garros în cele cinci participări la Roland Garros

128de jucătoare participă pe tabloul feminin de la Roland Garros

1.800.000 €este premiul pe care îl va primi cîștigătoarea din acest an

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează